fbpx

Fajonova ima redni abonma na POP TV, ko je s komolci v marmeladi zgolj pokliče Slaka ali Kerčmarjevo

Tanja Fajon v oddaji 24ur zvečer. (Foto: SD)

Predsednica SD Tanja Fajon bo nocoj, 19. novembra, ob 21.40 gostja v oddaji 24ur zvečer o aktualnem političnem dogajanju,” so pred oddajo najavili na uradnem Twitter profilu Socialnih demokratov. Fajonova redno dobiva termine v oddaji na POP TV, v težavah se je znašla, ko smo na Nova24TV razkrili, da je bila njena pisarna vpletena v poročilo misije Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev glede stanja demokracije v Sloveniji.

Evropska poslanka Romana Tomc je v četrtek ekskluzivno obelodanila, da je predsednica SD in evropska poslanka Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije, vpletena v pripravo poročila o stanju demokracije in pravne države v Sloveniji. Njen asistent v Bruslju Jure Tanko je namreč na dokumentu pustil sledi, kar je dodobra diskreditiralo poročilo samo. Že pred misijo pod vodstvom Sophie in’ t Veld v Sloveniji se je sumilo, da gre za voden napad na vlado iz Slovenije, afera pa je to le še potrdila.

Niti reakcija Fajonove, da je šlo za lektorske njenega asistenta, še preden so videli poročilo člani te misije, javnosti ni prepričala. Zato so umazano delo zanjo opravili slovenski mediji. Znano je, da je Tanja Fajon redna gostja na POP TV, največkrat v oddaji 24ur zvečer pri Urošu Slaku. Le da je tokrat vodenje prevzela njegova nekdanja žena Petra Kerčmar. V petek se je povabila v oddajo.

Napade preusmerila na vlado
Fajonova je priložnost izkoristila za odvračanje pozornosti z napadi na interpelirano ministrico Simono Kustec. Ob tem je dejala, da je “najslabša ministrica v zgodovini. Ni je bilo praktično nikjer. Zgovorno je, da je več kot 17000 zaposlenih zahtevalo njen odstop. Ne namerava spremeniti načina dela. To je ignoranca. Marija Terezija bi se obračala v grobu.

Image

Poleg tega je vlado obtožila brezglavega zadolževanja. “Država se rekordno zadolžuje. Vsak prebivalec bo do konca leta zadolžen za 20000 evrov. Dolgove bo odplačevalo več generacij. Medtem je zdravstvo na robu zloma. Vlada ne pove, da bo del denarja treba vrniti. Živimo na kredit.” Temu bi se reklo klasični medijski spin. Ko te ujamejo, s prstom pokaži na drugega. Čeprav nič od tega ne zdrži resne in strokovne presoje, toliko časa ponavljaj, da bo laž postala resnica. Gre za preizkušeno taktiko vseh totalitarnih režimov, katere naslednica je stranka Socialnih demokratov in Tanja Fajon jo v težavah redno zlorablja s pomočjo njen naklonjenih medijev.

Sara Kovač