fbpx

Fajonovi in Lokarjevi ne smrdi udobje kapitalizma, feministke organizirale konferenco kar v prestižnem hotelu!

Foto: Facebook

V soboto je v Ljubljani potekala mednarodna konferenca z naslovom Socialne demokratke Balkana – 30 let po padcu berlinskega zidu, kjer sta med drugim sodelovali tudi evropska poslanka Tanja Fajon in zagrizena komunistka Sonja Lokar. Konferenca, ki jo je sponzorirala britanska Laburistična stranka, pa ni potekala na kaki proletarski lokaciji, pač pa kar v prestižnem hotelu Radisson Blu Plaza. Ta je sicer v lasti nekdanjega Jankovićevega zlatega mestnega svetnika Bojana Albrehta, ki v Ljubljani nima težav z gradnjo. Udobje hotela, ki bi ga samoupravljali delavci sicer ne bi bilo po meri Fajonove in prijateljic, takšen primer je hotel Bauen v Buenos Airesu, kjer se shajajo kriminalci, hotel pa dobesedno propada.

V soboto je v Ljubljani potekala mednarodna konferenca z naslovom Socialne demokratke Balkana – 30 let po padcu berlinskega zidu, kjer je bilo videti tudi evropsko poslanko Tanjo Fajon in navdušenko nad komunizmom Sonjo Lokar. Kot izhaja iz povzetka, objavljenega na družbenem omrežju Twitter, je bil cilj konference pridobiti si vpogled v spremembe, ki so glede enakosti spolov nastale po padcu berlinskega zidu – na osebni ravni progresivnih aktivistk, na ravni organizacij – strank ali nevladnih organizacij, v katerih so delovale in na ravni družb jugovzhodne Evrope. Dogodek je potekal kot interaktivna izmenjava pridobljenih izkušenj, pridobivanje uvida, v izzive, ki so pred njimi in dogovor o tem, kaj so najnujnejši koraki njihovega aktivizma v prihodnje. Med drugim naj bi aktivistke razpravljale tudi o samoupravljanju.

Udobje kapitalizma komunistkam ne smrdi, konferenco so organizirale kar v luksuznem hotelu
A feministične navdušenke nad komunizmom niso sestankovale v Domu španskih borcev ali v kakšnem podobnem objektu, ki bi dodatno izkazoval pripadnost ideologiji, zaradi katere je umrlo že prek 100 milijonov ljudi po svetu, število pa še narašča. Konferenco so organizirale kar hotelu višjega cenovnega razreda Radisson Blu Plaza v ljubljanskem BTC. Udobje in denar kapitalizma tovarišiji sicer nikoli nista smrdela, podobno je tudi danes v Severni Koreji, Venezueli ali na Kubi, kjer imajo diktatorji na voljo vso udobje, ki pa ni dostopno običajnim ljudem, ki pred bedo, pomanjkanjem, lakoto in nasiljem s strani oblasti množično bežijo iz teh držav.

Foto: Radisson Blu

S Corbynovim denarjem Fajonova napolnila žepe Jankovićevemu prijatelju
Kot je razvidno, je konferenco sponzorirala tudi britanska Laburistična stranka, ki jo vodi skrajni levičar Jeremy Corbin, denar pa se je očitno stekel v žepe dobrega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Hotel Radisson Blu Plaza je namreč v lasti Zlatarne Celje nekdanjega Jankovićevega zlatega mestnega svetnika Bojana Albrehta. Ta sicer nima težav z gradnjo v Jankovićevi Ljubljani, v zadnjem času je namreč zgradil luksuzen šestnadstropni stanovanjski blok Ypsilon v Zupančičevi jami z 91 stanovanji, trenutno pa na Bavarskem dvoru gradi 22-nadstropni Atower, kjer bo še en luksuzen hotel. Globoka država sicer v zadnjem času očitno ni dobro usklajena, septembra so mediji poročali, da je gradbena inšpekcija ustavila gradnjo, saj je Albreht gradil kar brez ustreznega gradbenega dovoljenja. Gradnja se sicer zdaj nadaljuje.

Bojan Albreht (Foto: STA)

Udobje samoupravljanja gotovo ne bi bilo po meri Fajonove
Ne glede na fantazije levičarjev o samoupravljanju, bi Fajonova in kolegice, tudi če bi imeli alternativo samoupravnega hotela, vseeno raje izbrale udobje kapitalističnega hotela. Dober primer hotela v delavskem samoupravljanju je hotel Bauen v argentinskem glavnem mestu Buenos Aires. Ta je bil zgrajen v času vojaške diktature, marca 2003 pa so ga okupirali nekateri levičarsko usmerjeni zaposleni. Hotel vse od takrat propada, nič namreč ne vlagajo v opremo in vzdrževanje, človek pa ob vstopu v hotel dobi občutek, da je pravzaprav vstopil v časovni stroj in se pojavil v 70. letih prejšnjega stoletja. Še več, hotel je postal pribežališče številnih skrajnih levičarjev, v njem pa se pred pregonom skrivajo celo kriminalci, kot je Evo Morales.

Hotel Bauen je še en dokaz, da levičarji uničijo vse, česar se dotaknejo (Foto: Tripadvisor)

Jošt Žagar