Fajonovi se z izvolitvijo Ursule von der Leyen za predsednico Evropske komisije sesuvajo sanje o mestu evropske komisarke!

Foto: STA

Evropska poslanka Tanja Fajon si je nedvomno zaprla pot do evropske komisarke. Za predsednico Evropske komisije je bila namreč izvoljena Ursula von der Leyen, nekdanja nemška obrambna ministrica, ki pripada Evropski ljudski stranki, Fajonova pa ji je pred glasovanjem izkazala izrazito nezaupanje, za razliko od socialnih demokratov v Evropskem parlamentu, ki jim pripada – namreč, ti so se odločili za podporo izvolitvi prve ženske v zgodovini na tem položaju.

Fajonova je tako kot tudi njen poslanski kolega Milan Brglez izpostavila, da von der Leynovi ne bo namenila glasu, ker je po njenem prepričanju stranka SD na evropskih volitvah prejela mandat za napredek in spremembe Evropske unije, ne pa vzdrževanje statusa quo. “SD ostaja zvesta zavezam, ki jih je predstavila ljudem v času evropskih volitev. Zato ne more sprejeti dogovora izza zaprtih vrat, ki je zanikal demokratično voljo ljudi, izraženo na evropskih volitvah, in ne kandidatov, ki na evropskih volitvah niso predstavili svoje vizije, svojih rešitev in svojih zavez, za najvišje predstavnike Evropske unije.”

Ob izvolitvi jasna: Danes ni zmagovalca
Na uradni strani evropske poslanke Fajonove je mogoče prebrati njen komentar ob robu glasovanja. “Danes ni zmagovalca. Veliko pa je poražencev. Še največ pa so izgubili volivci, ki so na volitvah izrazili demokratično voljo in dali glas tistemu, ki je predstavil vizijo, rešitve in zaveze za Evropo,” je razočarano izpostavila in dodala, da obžaluje, da so voditelji EU z dogovorom o tem, kdo bo zasedel najvišje položaje v EU, in za zaprtimi vrati preslišali voljo ljudi. “Proti kandidatki za predsednico EK Ursuli von der Leyen sem glasovala, ker ostajam zvesta zavezam, ki smo jih Socialni demokrati predstavljali v času evropskih volitev. Gre za načelnost in integriteto. Če damo legitimnost takim postopkom, potem bodo lahko z nami počeli, kar želijo.”

Foto: Printscreen

Glasovala v navzkrižju z večino poslanske skupine
Fajonova je celo dejala, da je z glasovanjem postalo jasno, da se bo treba za napredno levo-zeleno večino močno boriti. “Celotna Evropska komisija bo šla še čez jesensko preizkušnjo. Ta utegne biti še težja, če prihodnja komisarska ekipa ne bo spolno in politično uravnotežena in zadostno jamstvo za spremembe.” Kakorkoli, čeprav socialisti sprva niso bili naklonjeni izvolitvi von der Leynove, so bili na koncu prav oni tisti, ki so prevesili jeziček na tehtnici. Preko družabnega omrežja Twitter so namreč pred glasovanjem sporočili, da večina kandidatko za komisarko vendarle podpira.

Predsednik vlade Marjan Šarec uradnega kandidata za evropskega komisarja še ni predlagal, a bilo bi naravnost smešno, če bi predlagal Fajonovo, saj je ta izkazala izrazito nezaupanje von der Leynovi, ki ga ni spremenila kljub temu, da se je celo njena poslanka skupina v Evropskem parlamentu odločila za podporo. Če Fajonova hoče ali noče, se bo morala sprijazniti z rezultatom glasovanja v Evropskem parlamentu, izvolitev von der Leynove je namreč na tajnem glasovanju podprlo 383 poslancev. Smešno, kako njene besede o poražencih govorijo prav o njej, saj so se ji z izvolitvijo nove predsednice EK, ki pa je ni podprla, zaprla vrata, da bi se prav sama zavihtela na stolček komisarke iz Slovenije. Pričakovati namreč je, da je von der Leynova ne bo izbrala, saj ji Fajonova ni namenila svojega glasu. Pa tudi Fajonova bi sama s tem, ko von der Leynovi ni izkazala zaupanja, izpadla povsem neverodostojno, če bi šla v njeno ekipo.

Očitno Fajonova le ni tako cenjena v Evropskem parlamentu, kot je pred evropskimi volitvami na ves glas razglašala, saj bi drugače brez težav Napredno zavezništvo socialistov in demokratov (S&D), katerega članica je, prepričala v to, da ne podprejo von der Leynove. Ni kaj, Fajonova se bo morala sprijazniti zgolj z mestom evropske poslanke.

Hana Murn

 • marker

  Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade…

  • tohuvabohu

   Kdor visoko leta, je fajon.

  • Luiggi

   V kommunistcni Yuge se je tale pregovor glasil nekako takole:”Kdor drugemu jamo kolple,je sam svoje srece kovac”!!!…P a se res je bilo tako!

   • marker

    Drži!

 • Skrajno Desni

  Koliko morajo biti znucane pizde in riti vseh teh naših grebatorskih sluzastih politikov.

  • lili pili

   Vprasaj zvera in tomcevo, pa ne samo riti in pizde tudi go… od fafanja….

   • Basileus

    Znucan imajo ksiht, ker radikalno lezejo v rit vodji partije IJJ.

    • lili pili

     Drzi…

 • Valter BraniSlav

  …”Fajonovi se z izvolitvijo Ursule von der Leyen za predsednico Evropske komisije sesuvajo sanje o mestu evropske komisarke!”…
  NI BLEMA, POSTALA BO KOMISARKA V AFGANISTANU MED NJEJ LJUBIMI MUSLIJI.

  • Luiggi

   Tle naj ti dam plus,ker ne sovrazis samo desnake ampak tudi Muslice!

   • Valter BraniSlav

    Jaz nikogar ne sovrazim.
    JAZ SAMO LJUBIM SAMEGA SEBE

 • rubec

  V naslednji vladi, ki jo bo ne boš fajonova pizdurina verjela, vodil janez janša, bo resor za vračilo tvojih prihodkov zadolžen nihče drug kot jaz. Ti pa zdaj razmišljaj.

  • hitrič

   Ej, čestitam k imenovanju. Hočem bit prvi. :)

   • rubec

    Bebo, v tvojem profilu sem opazil še eno števiko, 1. Je to oznaka za število elektrošokov, ki si jih dobil takoj že dan po porodu ali je to število elektrošokov, ki si jih fasal že isti dan?

   • Basileus

    Nisi đabe hitrić.

    • hitrič

     he, he – služba, te zebe de ?

     • Basileus

      Nedaj se brzić.

    • rdečicvet

     ..*DŽABE* ..nisi v Srbiji ampak v RSloveniji.. – ZASTOJN -sklanjaj večkrat – zapomni si in se uči dalje !!!

     • Basileus

      Tih bot sm te vprašal.

  • lili pili

   Mislis na naslednjo vlado v senci, a ne….

  • zokispoki

   Pazi rubec, iz popolne frustracije, bo sfanatizirana petokraka mula, dozivela zivcni zlom, za kazen, se bo cela potetovirala, potem pa poletela z metlo proti Moskvi ! Vsega hudega bosta ponovno kriva seveda Jansa in SDS !

   • cosmosjasnovidec

    Lahko pride do mene,da ji na to antipatično bučo naštancam rdečekrako zvezdo.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

   • Radolf Mitler

    Jebo ki pas materi

   • Radolf Mitler

    Gđe si brez pobro?

 • WISKY 1000

  FUJ,FUJ,FUJONKA

 • Stajerka

  ……Fajonka NI primerna za komisarko, sploh pa ne, da predstavlja Slovenijo in Slovence……pika, amen, konec debate!

  • lili pili

   Jebemti kaki casi v preteklosti je lahko bil komisar samo komunist, zdaj pa vsaka piz…

   • Silos

    Potem imaš tudi ti šanse !

    • lili pili

     Drzi…..

  • Igor Pavlič

   Tu ni kaj debatirati, jasno! Primerna bi bila recimo Luciaj Ušajeva ali pa Ljudmila Novakova, Vera BAnova pa sploh, d ane omenjam Angelce Likovič ali Jelke Godec, kadrov, poštenih domoljubk, imamo na pretek!

  • Igor Kavalar

   Če bi bila Slovenija zrela demokracija bi morala zmagovalna stranka na evropskih volitvah dobiti komisarja, da predstavlja Slovenijo, pa naj bo ta stranka v opoziciji ali v vladni koaliciji.

   Zmagovalna stranka pa je bila SDS+SLS z 126.534 glasovi ljudi.
   Največ preferenčnih glasov iz zmagovalne stranke pa je dobila Romana Tomc 40.668.
   https://www.volitve.gov.si/ep2019/#/rezultati

   Vse ostalo je prerivanje anti demokratičnih luzerjev za keš in pozornost kamere!

   • Basileus

    To je malo pristransko prirejena demokracija po tvojih čustvih.
    Praviš zmagovalna stranka na euvolitvah. Zakaj potem tlačis dve stranke v paket z znamko ene stranke. Ne logično desničar.

    • Igor Kavalar

     Ti dve stranki, sta se pred volitvami povezali in kandidirali povezano kot ena politična opcija na izbiro. Pač nista spreminjali imena v npr. EPP, Žak, Pak in Mak.

     Zato tudi na volitvah nisi izbiral med dvema različnima ciframa, ker ni šlo za dve različni stranki ampak si obkrožil eno cifro in dal preferenčni glas eni osebi ne dvema.

     Zato pravim, da gre za zmagovalno stranko in ne zmagovalni stranki, ker zmagovalec je lahko le eden!

     Logično levičar?

     • Basileus

      Potem si bi lahko prištel glasove Nsi so prav tako npr.v EPP.

     • Igor Pavlič

      PA šarćeve LMŠ, kdva njihova izvoljenca sta podprla tisto ginekologinjo iz Nemčije.

   • Igor Pavlič

    Od kdaj je pa SDS+SLS ena stranka, celo zmagovalna? Vlado vodi tisti, ki mu uspe v parlamenti zbrati več kot polovico glasov, lahko da je amndatar človek, ki sploh ni iz nobene stranke in na volitvah ni akndidiral. Konćčno je tudi Ajnša drugo vlado vodil, čeprav je na volitvah jankovićeva absolutno, ne le relaticvno zmagala. In manjšinjske vlade niso nikakršen slovenski fenomen. ,KAj če bi sešteli galsove SD+LMŠ + itd.? Janša s eje sdam odpovedal poskusu mandatarstva, saj menda zna seštevati do 46!?

    • Igor Kavalar

     Mal mešaš pojme med evropskimi, državnozborskimi volitvami ter sestavo vlade.

     Dejstvo je, da je SDS+SLS je nastopila skupno na evropskih volitvah in samostojno na državnozborskih.

     Na Evropskih sta SDS+SLS dosegli 26% pred drugo uvrščeno SD z 18%
     https://www.volitve.gov.si/ep2019/#/rezultati

     Na državnozborskih je dosegla SDS 24% pred drugo uvršeno LMŠ 12% – SLS pa 2.6% in se ni uvrstila v parlament
     https://dvk-rs.si/arhivi/dz2018/#/rezultati

     V obeh primerih je zmagovalec volitev in poraženec znan.

     Vlado pa sestavi tisti, ki dobi vsaj 46 glasov. Zato pravim, da pri nas luzerji sestavljajo vlado in luzerji izbirajo komisarje, ki niso sodelovali na evropskih volitvah!

  • francelj3

   Lahko bi pa predstavljala javno hišo. Tam fafajo.

 • VERZIFIKATOR

  Vanja Fazon

  SANJALA JE

  Sanjala je polno zmago Sanja,
  njeni da so v špici kandidati,
  pred zaprtimi pristala vrati,
  zdaj ostaja zgolj in le zunanja.

  Sanjala je tisto o večerji
  s švedskim kraljem in se ve s kraljico,
  a igrala stransko vlogo, Mico,
  je deklina, šli so kavalirji.

  Enega je čislala božansko,
  socialni čut ga bojda vodi,
  ubežala lastni ni usodi,
  sanje so razblinjene neznansko.

  Sanjala je Sanja kariero,
  miss da bo Evrope Srednje, Vzhodne,
  sanje so bile navadne blodnje,
  ve se, kam, v katero sodi sfero.

  V sanjah sama si je komisijo
  že sestavila za tekmovanje,
  miss Evrope, mokre njene sanje,
  šle so skupaj s Sanjo v parodijo.

  • lili pili

   Sanja verzi… kakor svinja in se jajotu udinja, vrit mu leze, mu gunca jajce, ko pa jajo prdne se iz riti v realnost vrne.

   • Luiggi

    WOW pilli,tudi ti se delas kot nekaksen skledatej,morda bi bil pa res dober za skladanje drv!

    • lili pili

     Ja tvoj ata je veckrat v gostilni povedal, da bi bilo boljse da bi drve zagal kot pa da je tebe naredu…

  • Franc Šink

   Sanjala je kot svinja u kukuruzu.

   • VERZIFIKATOR

    Mar ne smilijo se ti živali,
    da takole jih brezvestno zmerjaš,
    s tem izmečkom rdečkastim primerjaš,
    prosim, svinje več nikar ne žali.

 • rubec

  Kaj še hoče ta krula. Ji to, da je partijska komisarka ni dovolj?

 • lili pili

  Fafala fajonka prazen k…..

  • ZatonMesecnikov

   Fajonka in fajonisti so pač najboljše, kar premore nekdanja Zveza komunistov Slovenije lili,

   • Luiggi

    Ja pilita privezi k njej,on iz istega testa!

   • lili pili

    Ja katere clani so bili tudi jsjo, zver, gorenak, itd itd…

 • Basileus

  Tajna Faraonova.

  • hitrič

   Molk je zlato pa izza čoška tud.

   • Basileus

    Res je zlato molk. Kdor molči 10 odgovori. Napočila je era lajanja v prazno.

 • ZatonMesecnikov

  “Fajonova pa ji je pred glasovanjem izkazala izrazito nezaupanje, za razliko od socialnih demokratov v Evropskem parlamentu, ki jimpripada – namreč, ti so se odločili za podporo izvolitvi prve ženske v zgodovini na tem položaju.#

  Europa se mora naučiti, in spoznati, da slovenski Socialni demokrati NISO Europski socialni demokrati. Geneza je povsem različna. medtem ko so slovenski socialdemokrati nastali direktno iz Komunistične partije, pa so drugje po Europi Socialdemokrate Komunisti pobijali in preganjali.

  Kot bi Volk oblekel ovčjo kožo in “dan potem” začel razglašati, da je ovca. Gre za bistveno razliko v načinu razmišljanja in dojemanja sveta med slovenskimi in ostalimi Europskimi socialdemokrati.

  • ljubinica

   Mogoce je to veljalo pred desetletji. Danes je pa situacija popolnoma drugacna. Poglej kak govor Timmermansa. Nic drugace ne govori kot Fajonka.

   • Igor Pavlič

    Va ser LAynova migrante celo doma sprejema v avdienco, tega niti FAjonova ali Slapšakova ne počneta.

 • šmentanamuha

  Nakladačka in politična oportunistka, Tanja Fafon, koga brigajo tvoje solze. Lahko kandidiraš za predsednico Albanije, mislim, da imaš dobre možnosti. … aja, sam plača bo mal slabša.

 • šmentanamuha

  ena najbolj škodljivih slovenskih političark, Tanja Fajon, je dobila tudi prav nič džentelmensko košarico od Šarca. Pa tako očitno se mu je ponujala, on pa nič.

  • Igor Pavlič

   Sramoto del vsej krščanski civilizaciji!

 • ljubinica

  V bistvu ima Fajonka prav.

  Vsi s(m)o porazenci z izvolitvijo Ursule.
  Vsi volilci, ki zanjo nismo glasovali.
  SD, ki ni dobila Timmermansa.
  Nacionalisti, ki jih Ursula ne smirgla.
  Konservativci, ki jih Ursula z vsako izreceno besedo izdaja.
  Ursula je globalistka, ki upa, da bodo njeni vnuki ziveli v Zdruzenih drzavah Evrope. Njen ideal je torej ukinitev evropskih narodov. Podpira LGBT. Podpira migrante, nasprotuje Salviniju.
  Zanimivo bi bilo izvedeti, kaj o Ursuli meni Grims.

  • antimur

   Lahko bi vedela, da se tudi zloba rangira. Vsekakor je neprimerno manj škodljiva der Leynova kot pa kolesarski pederski partner Fajonke,Timmermans.

 • antimur

  Levifašisti, s Fajonko na čelu, se naj čimprej sprijaznejo, da gre njihova protinarodnostna politika evropskih narodov, ki jo furajo Sorosove pošasti, k zanesljivemu in logičnemu koncu. V Sloveniji so to kučanistične stekle rdečezvezdaške zveri, ki še sicer pikajo, toda le kot strupene kače pred poginom.

 • Franc Šink

  Ali je to ženšče sploh še aktualno? Naj se goni v PM.

 • von Rhein

  Ob predlogu za eu komisarja,ki ga je danes predstavil Šarec, so rdečkarji pokazali kakšen ogaben človeški gnoj je zbran v tej stranki.

  • branči

   ne samo oblast, tudi podporniki so pohiteli s svojimi izpljunki! maš ene par novih komentatorjev, ki bi radi rdećo greznico prikazali kot vero slovenske odrešitve!

   • tretjerazredni

    Kdo si pa upa, tam so ja ostale samo še prodane pisde.

 • Franc Šink

  Fajonka ne dela škode samo Sloveniji, ampak nas sramoti po po celi Evropi.

 • tasilo

  S tem, ko je ta nizkovejevna opica glasovala proti Ursuli von der Leyen, je pokazala jagodni izbor slovenske politične topoumnosti, robatosti in nepismenosti.

  To je še en dokaz, da tej sinekurčevi Fajonki ne gre niti za Slovenijo niti za Evropo, ampak samo za dobro plačano sinekurco z vsemi bajnimi benefiti in brez kakršnekoli odgovornosti (razen do
  Komunistične partije Slovenije, naturliš).

 • tasilo

  Geslo evropskega Zavezništv socialistov in demokratov (S&D) oz. Neokomunistov:

  SINEKURCI VSEH DEŽEL — ZDRUŽITE SE!

 • Franjo Trojner

  Ha, ha, ha “našim” komunistom nekak še danes nea gre v glavo, da pa res čisto vsi pomembni položaji doma in v EU niso rezervani samo zanje. Fajonca gotovo nikoli ne bo evropska komisarka, kar zdaj že ve!
  Ha, ha, ha samo rodeča oblekca, populistična levičarska propaganda in fanatična podpora politični levici servilnih dominatnih medijev, je pa res premalo, da bi tudi pri nas v napol pravni in napol demokratični državi nekoga spoznali za sposobnega zasesti pomebno mesto komisarja v EU! Hm, čeprav se nam je enkrat to v EU skoraj že dogodilo, ko je EU hvala Bogu zavrnila tigrico poznano po izrečenem stavku : . “VI NID TAJM, NOT MANI”. UUUAAHAHAHAHAHIHIHIIIIUUUAHIIIIHAHAHA….

  • Stric iz ozadja

   Kdaj je bila pa v igri? A ni bil Cerar v prvi vrsti tik pred ritjo Sarca? Pa Nova24 je omenjala se Marto Kos pa Kahla. Tudi ko bo na Novi novica bo sigurno poudarek na tem, da je Cerar (vsaj zacasno) izvesel pri mestu komisarja.

   • Franjo Trojner

    Židan, stranka SD in sama se je nudila! Zdaj pa imajo samo dolgi nos. Butale, res prave Butale, vam rečem!

 • tretjerazredni

  Slovenskih interesov torej ne bo zastopala ampak se bo raje kregala z našimi edini poslovnimi partnerji nemci. Zelo koristno, sploh če vemo, da se Nemčija spet oborožuje in pri razvoju težke industrije računa tudi na svoje velikonemške satelite. Pa to prav in zdaj in kljub temu, da vemo kakšni so nemci, naštancali bodo tisoče tehnološko razvitih letal in tankov, ki bodo tudi govorili kot naviti in kjer največ zaslužijo prav naši bivši politični direktorji, njeni strici.
  Kaj bi sploh radi nacionalni social demokrati, za Fajonovo se ve, da je častna meščanka Tirane, albanci jo častijo kot svojo zaščitnico, nemci pa raje zaposlujejo jihadiste kot, da bi se morali zajebavati z albansko mafijo.

  • Marko Snoj

   Kaj pravi na to častni albanski doktor za zasluge fdv komunist jajo?

 • IZBIRA

  Nekaj mi je pa čudno. Zakaj se funkcionarji EU “vlade” poimenujejo KOMISAR. To je rusko komumisticni boljševizem (nomen est omen). .Bolj civiliziran naziv bi si pa lahko zamislili.

  • tretjerazredni

   Komisar jim rečejo zato, ker jim celo evropski državljani pošiljajo čestitke za rojstni dan.

  • Stric iz ozadja

   Ce bi bil minister ali pa sekretar bi vsi skocili v zrak vpijoc: Federalizem, federalizem!
   Prav tako se v Anglescini za sovjetske komisarje uporablja izkljucno commissar in ne commissioner, ki se uporablja tudi v zahodnem svetu (ameriske lige, predsedniki vlad Kanadskih teritorijev, …).

   • IZBIRA

    Za komisarja bi lahko rekli svetovalec consultant

    • Basileus

     Konsiljeri.

    • Igor Pavlič

     KOMISAR: visok funcionar, ki opravlja uradne dolžnosti v imenu države ali mednarodne organizacije: veleposlanikov obisk pri vladnem komisarju / imenovan je za komisarja / policijski komisar šef policije / evropski komisar član kolegija Evropske komisije; ljudski komisar v Sovjetski zvezi, do 1946 visok državni funkcionar, odgovoren za določeno področje državne uprave; visoki komisar Organizacije združenih narodov za begunce

     2. med narodnoosvobodilnim bojem in prva leta po 1945 častnik, ki skrbi zlasti za politično in moralno področje in kadrovska vprašanja v vojaški enoti: tujca sta zasliševala komandant in komisar / štab brigade ga je imenoval za političnega komisarja / komisar bataljona. Janša je bil recimo politkomisar 1. čete 1. pohodne brigade Ivo Lola Roibar na romanju v JAjce.

     • IZBIRA

      V komunisticnih diktaturah, delajo samo in le za Partijo . To so visoki partijci s posebnimi osebnostnimi lastnostmi.

   • tohuvabohu

    Ti si pa kar načitan, hehe. Samo teorijo rabe majuskul še prokužiš, pa boš popoln.

   • IZBIRA

    Na zahodu je mogoce izraz bolj strokoveno naglasen lot pa političeno?

  • Basileus

   Saj tudi ime za stranko imaš v tujini, demokratični ureditvi ime partija. Stranka-partija eno in isto.

   • IZBIRA

    Zakaj se potem SD ne poimenuje z partja. Bi orevec spominalo na neke case nomen est omen!

    • Basileus

     Ja lahko bi se kot SDS, social demokratska stranka in social demokrati, ne vidim razlike.

     • IZBIRA

      Partija ni stranka ua mrne v Sloveniji

     • Basileus

      ??

     • IZBIRA

      V Sloveniji je PARTIJA sinomim za KOMUNIZEM! Komunistom se je reklo tudi PARTJEC. Ta je pa partijec, bols da si tih, se je sepetalo med ljudmi!

     • Basileus

      Partijec aka cinkator-ovaduh.

     • Igor Pavlič

      Domobranc pod krinko.

     • Igor Pavlič

      Pri nas že mogoče, na trstenjakovi, v Nemčiji je pa recimo

      Deutsche konservative Partei nekaj popolnoam običajnega.

     • IZBIRA

      Nemci so imeli denacifikacijo takoj! KOmunizem se je po vojni samo še krepil in zlezeč v, nad, pod vse mrtvo in živo.
      V Sloveniji je Partija živa, tako kot 1945. Sam poglej to navezo. Zadaj ortodoksna komunistična ZZB, spredaj speglana oblast s Partijami, ki jih pač poimenujejo okoliščinam po potrebi. Kameleoni menjajo barve, čud nikoli. In to je nevarno.

     • ljubinica

      Ja to je zanimivo.
      Komunistom smo rekli partijci.
      Tako kot so Nemci nacistom rekli partijci.

    • Igor Pavlič

     JA zakaj se pa SDS imenuje demokratskatska?

     • IZBIRA

      Ker ne hodijo na partizanki pasulj in ker praznujejo uradne praznike Republike Slovenije in ne partijske laži. In ker nimajo svojih spomenikov na javnih površinah, kot Partija

  • Igor Pavlič

   V angleščii to poimenovanje niam takšne kanotacije kot pri nas, kjer vse povezujemo s komunizmov, smo pač še svetlobna leta zadaj s svojo zaplankanostjo. v zarviem sbevetu ni nič posebnega, če o župani drugačne barve, pedri ali lezbijke, komunsitične partije delujeo normalno, nihlče s ene zgrašža zaradi rdečih zvezd ipd, le Thompsona in neonacistov ne marajo. Pač so še zadaj, prej ali slej nas bodo dohiteli, vsaj kar se tiče abortusov vračanja premoženja cerkvi.

 • me

  prasi……a marš

 • Basileus

  Na sliko Faraonke se ostarelim svečkarjem skrajno odfuka;)
  Vsa čast Jajotu, točno ve s katerim smrdlivimi kostmi mora futrat svojo najzvestejšo usekano naivno drhal.

 • GverilaStyle

  ta flek pod levim očesom….a ni imel Tom Hanks v Philladelphiji tud take fleke???!!! Da nebo rekla, da ni nič dobila !!!!!

  • Basileus

   Fasala ga je od pedra. Kot marija brezmadežno spočela. Đverilastilstek.

 • Olga101

  Verjetno sta Brgkez in Fajonka mislila, da serjeta po Janši…

 • Cenzura

  Timmermanns ali pa ta Leyen, oba multikulti!! Za razliko je slednja boljša od najslabšega ampa to ni ta Evropa katero hočem!

 • Joško

  Fajonka bi bila lahko edino komisarka za mešanje megle. Ampak ta komisarjat morajo najprej ustanoviti; njej na čast in oblast.

  • IZBIRA

   Ona dejansko je komisarka! NOB OF Kumrovec FDV šolana.

 • to_mi_delaj

  Naj nam naredi uslugo in naj se obesi.

  • Luiggi

   Ne ga srat fant/punca,ce se bo obesila za vrat na kaksno cespljo,se lohk zadusi!

 • Luiggi

  What for,there is no reason to be thankful to anybody!

  • IZBIRA

   To whom?

 • FORT WORTH

  Na spodnjem clanku je prva dama ZDA.
  Primerjajte ti dve zenski Tanjo Fajon in Melanio Trump.
  Prva je zagovornica nelegalnih migrantov, socializma, povojne yugo – sovjetske revolucije in vsega, kar spada zraven, je brez otrok in zato prikrajsana do otroske ljubezni.
  Polna sovrastva do opozicije, rada manipulira, se spreneveda ter nasprotnica slovenske katoliske tradicije in vrednot.

  Druga je cisto nasprotje prve,

  Uglajena, omikana, ve kaj hoce, giblje se med najelitnejsimi ljudmi, ljubezniva, z otrokom Barronom, ki ga je v ZDA naucila slovenskega jezika, torej je domoljubna.
  Organizira dobrodelne prireditve in daruje sredstva revnim, (tudi zdravstvenemu domu Sevnica), svetuje predsedniku, je spostovana osebnost.
  Zagovarja slovenske vrednote postenost in delavnost.
  Kjerkoli na svetu se pojavi jo obcudujejo.
  Slovenija je med top destinacijami za ameriske turiste, mnozicno obiskujejo Slovenijo, ker hocejo spoznati njeno domovino in se in se…

  • Igor Pavlič

   Druga je bila celo ilegalna migrantka, dokler se ni preko Epsteina prerinila do zvez in zrihtala, da je dobila dovoljenje za stalno bivanje.

   • FORT WORTH

    Ne boj se ti za slovensko prvo damo najmocnejse in najmogocnejse super sile na planetu.
    Zgodovina jo bo prepoznala, kot eno najboljsih prvih dam v zgodovini ZDA, slovenko Melanijo.
    Raje naj te skrbi za mračnjaške revolucionarno – sovjetsko yugokomunisticne tomicko, fajonko, slapsakovo, gobcevo, jovevo itd.
    Pred svojim pragom pometite !!

    • Igor Pavlič

     Ona ni slovenska, ampak ameriška prva dama! Ona ni politik, nihče je ni izvolil in je le v vlogi okraska, pač Trumpova tretja ali četrta žena, če jih je sploh kdaj štel.Za nameček niti ne mara, da kdo omenja njeno poreklo, celo priimek in ime si je spremenila, da bi zakrila preteklost.

  • Andrej

   Popolnoma prav imaš. Naši seronje pa pljuvajo po Melaniji in jo žalijo z raznimi butastimi kipi, Fajonovi pa izkazujejo čast, ki ji ne gre.
   Vsaka, ampak vsaka, vsaj za silo pametna država bi izkoristila dejstvo, da je njena državljanka prva dama sveta. Vsaka, razen komunistične Slovenije. Slovenec pa raje izvoli komuniste. Naj razume kdor more, meni ne gre.

 • xtc

  Fafunka je pač politična zguba.

 • Igor Pavlič

  Bolje da ni obenega Slovenca v tej komisiji kot pa da bi bila FAjonova! Podobno velja za vs efunkcije v svetu, za katere se potegujejo nađši levajzarji, pa anj gre za predsednika OZN, sodnike, komisarje ali karkoli že. Ohranjajmo slovensko tradicijo in vrednoto kot je foušija! NAj še sosedu krava crkne in podobno.

 • Igor Kavalar

  Čeprav se po vsebini ne strinjam z SD, socialisti in Tanjo Fajon se glede legitimnosti kandidatov absolutno strinjam!

  Tudi sam, kot desničar bi zavrnil kandidaturo Ursule von der Layen in Šarčev komisarski pick z naslednjim razlogom:

  Nista sodelovala na evropskih volitvah, nista dobila glasu volilcev = nimata pravice biti v EU parlamentu, kaj šele, da bi zasedala ključne položaje!

 • Franjo Trojner

  Spitzenkandidatki politične levice Tomička in Fajonca nikoli ne bosta EU komisarki.
  UUUAAHAHAHAHAHIHIHIIIIUUUAHIIIIHAHHAHA!!!

 • milanček

  volk, a je kućan že crknil?

 • Basileus

  Igra prestolov:
  Diplomatka Kleopatra z dinastije rudečih Faraonov.

 • cosmosjasnovidec

  Hahahahahaha.
  Pa kako je sploh lahko ta pritegnjena muslo podgana pomislila na kaj takega?
  Saj pa v Europski komisiji ne odločajo komunajzerski pasjejebci tovariši “kurćani,prašičjejebci židani,šiptarji šaraćevići in podobni”.
  Komunajzarski levuharski golazni je odklenkalo saj se ji z vsakim dnevom bliža potop na gnojišče kamor tudi spadajo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Sodoma in Gomora

   Kako naj rečem… vsakemu desnaku, domobrancu, klero-fašistu ter seveda rotvajlerju se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Foglof Tunek

   • cosmosjasnovidec

    To se ravno vsak tebi zato pa si ves poscan zraven tega,da se poščiješ še sam sebi v hlače,ker se v gobec ne moreš vedno si pa tudi nasekan kot klada tako,da niti ne veš kdaj ti uide.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Sodoma in Gomora

     hik hik hik…na zdravje… vsakemu desnaku, domobrancu, klero-fašistu ter seveda rotvajlerju se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Foglof Tunek

     • cosmosjasnovidec

      Spat se spravi poscanec.
      Če te še enkrat zasledim tukaj bom naročil psihiatru v umobolnico v kateri se nahajaš,da ti zjutraj pritisne tri dnevno pomirjevalno uspavalno sredstvo katero ti očitno že spet popušča.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Sodoma in Gomora

      Ti se spravi spat…cucek posrani.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu desnaku, domobrancu, klero-fašistu ter seveda rotvajlerju se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Foglof Tunek
      ———————————————————————————————–

   • boogin1

    Dokler ti na sodišču ne pade še kakšna zadeva.

 • Sodoma in Gomora

  Romana Tomc: “Marjan Šarec po zavrnitvi govora v Evropskem parlamentu nadaljuje svoj niz potez v smeri zmanjševanja mednarodnega političnega ugleda Slovenije. Danes s predlogom Janeza Lenarčiča ambicije slovenske evropske politike postavlja na uradniški nivo.”

  KANDIDAT SDS JE BIL ANŽE LOGAR…. Da, tisti Logar, ki je lani pogorel na lokalnih volitvah kot kandidat SDS za župana Ljubljane. Če ni dober za župana, bo pa za evropskega komisarja, so prepričani v SDS falangi.

  • Janez Kepic-Kern

   Pa Ti kandidiraj !
   Koliko glasov bi dobil? Minus glasov – veliko? HA, HA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Sodoma in Gomora

    Slišal sem, da so v Halozah izvolili Tuneka za haloškega komisarja. A to drži?

    • Janez Kepic-Kern

     Nimam pojma.
     Jaz sem slišal, da bo moral plačati več tisoč eu neke kazni?
     Če ne gre za “info šum” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • boogin1

   Moraš pogledati malo v svoje vrste. Alenka, Erjavec, ki sploh nista bila izvoljena, sta za tolažilno nagrado dobila mesti ministrov in Alenka kljub neizvolitvi sedaj odloča o večmilijardnih projektih,

 • Janez Kepic-Kern

  “SESUVAJO SANJE”?
  Kakšne sanje – zaboga !?
  NAM
  NORMALNIM SLOVENCEM SO SE ZARADI TAKIH LJUDI, KI SO SAMOVSILJENCI
  V POLITIKI
  – KOT SE ZDI – DA JE TA “SD T. FAJON”
  IN
  NEOSVEŠČENIM VOLILCEM “VSILJENI” V IZVOLITEV ITD.
  NAM
  OSVEŠČENIM SLOVENCEM – “SO SE SESULE SANJE”,
  DA
  BOMO KDAJ IMELI NORMALNE, RES VERODOSTOJNE POSLANCE
  OZ.
  POLITIČNE ZASTOPNIKE – NAS POŠTENIH SLOVENCEV.
  Takointako je bila le zaradi “vsiljivosti ” SD in RTV SLO – pomankljive prezentacije
  te
  zelo sporne SD T. FAJON – le zaradi tga
  je bila sploh sploh izvoljena v EU parlament.
  “sreče” – ji EU – NE BO PRINESLA, ZAGOTOVO – NE.L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Sodoma in Gomora

   Čuj Janez iz Komende…spat se spravi. Pa ne pozabit na plenico !!!

   • Janez Kepic-Kern

    JAZ
    IMAM 67 LET IN SEM HVALABOGU – KAR ZDRAV.
    Čenčaš tja v tri dni. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • Sodoma in Gomora

     A tako…star si 6 LET? Slabo izgledaš :)

 • Radolf Mitler

  Ga bo v arestu vlekla Šarcu, 3rjavcu in Mesečniku

  • Sodoma in Gomora

   Ti pa Janezu iz grosupljega !!!

   • Radolf Mitler

    A tako kot ga je tvoja mama meni

 • Sodoma in Gomora

  Fajonova se drži načelnosti in integritete…zato je rekla: “Danes ni zmagovalca, veliko pa je poražencev.”

  Poraženci so tudi SDS !!!

  • šmentanamuha

   kako se lahko nenačelen človek drži načelnosti in integritete? To je je čisti nonsens, kar si napisal.

 • Sodoma in Gomora

  Tanja Fajon je univerzitetna diplomirana novinarka, z zaključenim podiplomskim študijem s področja mednarodne politike na univerzi v Parizu. Mislim, da se je Šarko tukaj zajebal.

  PS: V prostem času se Fajonova aktivno ukvarja s športom, predvsem s tekom, smučanjem, pohodništvom in potapljanjem. To je vam zavaljenim desničarjem vse tuje. Ste pa idealni za jamarstvo…he he…

  • Janez Kepic-Kern

   Pretiravaš s hvalo – te sporne SD TANJA .F.
   SEM TRI DNI NAZAJ VIDEL TO SD T.F. IN NJENEGA ŠEFA D. ŽIDANA
   NA
   TERASI SLAŠČIČARNE MAXIMARKET V LJ.
   Prav “revno” sta bila videti.
   Dva cca 50 let stara človeka – pač,
   Nervozno sta lizala sladoled.
   T. F. je suhljata cca 50 let “samoživka”,
   tudi SD D. ŽIDAN JE NEKAJ SHUJŠAN.
   Slabe volje sta bila tisti dan, ob sladoledu. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Sodoma in Gomora

    Kdo je to T. F. ?… Tunek Fogl ? Foglof tunek, vsaj koliko jaz vem, rad liže kaj drugega kot pa sladoled :)

    • Janez Kepic-Kern

     TUP, TUP !
     ŠALA
     Narahlo trkam – po Tvoji glavi ”
     A je kdo – DOMA – V TVOJI GLAVI?
     Ni nikogar notri – v tvoji glavi ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
     P.S.
     KONEC ŠALE

  • boogin1

   Je to neka muslimanska radikalna univerza ?

  • Nata

   Ja, in ?? Fino no !! Mene ne moti ona osebno, ampak politika , ki jo zagovarja, po nalogu Lutkarja

 • Sodoma in Gomora

  Tanja Fajon: Tudi Slovenci smo ekonomski migranti. Vedno smo bili in vedno bomo. In tako kot mi lahko pomembno prispevamo v tujemu okolju, tako lahko tudi migranti pomembno obogatijo našo družbo. Ob mednarodnem dnevu migrantov želim, da ostanemo moderna, odprta in tolerantna družba.”

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   ZDI SE,
   DA SE TI JE SNEL JERMEN – MED MOŽGANI IN JEZIKOM.
   PA KAR V PRAZNO NEKAJ MLATIŠ.

   KONEC ŠALE.

   Moji predniki so bili vsi že več stoletij – POSESTNIKI – NE MIGRANTI.
   Luka
   Kern je bil v času Marije TEREZIJE
   POSESTNIK – POLOVICE GRUNTA PRI KOMENDI. Kapis? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • šmentanamuha

   Prav iz takih citatov se vidi, kakšen gnoj od človeka je ta ženska. Kamor koli so Slovenci emigrirali ali migrirajo, takoj poprimejo za delo in so med bolj zaželenimi delavci.Vseeno ali gre za področje znanosti ali dela v kreativnih teamih ali kje v tovarni. Ilegalci, ki tudi na njeno povabilo vdirajo v evropske države, pa prihajajo sem lenuharit na sociali, kar je še vedno bolje kot to, kar imajo doma. Tudi tam, od koder so prišli, niso počeli nič pametnega, ampak v Evropi jim za ta nič plačamo, nudimo vse od A do Ž: ekološko prehrano z raznolikimi meniji, ki se ne smejo ponavljati, prednostni dostop do zdravnika, ki ga plačujemo drugi, se razume, brezplačno življenje v luksusznih stanovanjih, ki jih nazadnje uničijo, Od dolgega cajta se praskajo po jajcih in oprezajo, kje bi lahko prišli na štih, zato jim je Cerar kupil še kondome. Potem pa nam namesto zahvale pokažejo sredinec in v kamero povedo, da nas bodo nevernike poklali. No in nekaj so jih že. In Tanja Fajon s svojim skuzasto naigranim glasom želi, da ostanemo “odprta in tolerantna družba”. Dej spelta se s to babilonsko kuzlo nekam.

  • Common Sense

   Ja, ja, Tunek:) Je ze dobro. Cas je za panckati. Si ze v pizami?

  • boogin1

   Ja Slovenci smo ekonomski migranti in v tujini trdo delamo. Ko prečkamo mejo se ne lažemo o osebni identiteti, povemo pravo starost, ne zavržemo dokumentov in se po delu vrnemo domov. Če že delamo v tujini, nas tja povabijo delodajalci, predložiti moramo kup dokumentov, znati jezik, sklenemo pogodbe,… Nezakonitim migrantom iz kamelotrajbarskih muslimanskih držav, pa je edini cilj živeti na plečih EU državljanom in izkoriščati bolne zakone, do katerih po nobeneih kriterijih niso upravičeni.

  • Nata

   Kateri mgranti pa ?? Iz Afrike ?

 • Vrhovni sodnik

  Fajonka in pujsek mal vlečeta, naj bo srečna prasica, da je poslanka

  • Vladni komik

   ITAQ, čista + 10

 • J C

  Tukaj se pa zadetki zbirate.

  • šmentanamuha

   Ti ni dalo miru, pa si moral priti še ti, a?

 • Janez Kepic-Kern

  Kako “nesrečen”, “prazen” pogled – ima ta SD T. FAJON ?
  Vsaj meni se zdi tako.
  Denar in politika ne prinašata sreče.
  Celo pokojni STALINIST E Kardelj je to rekel – malo pred njega smrtjo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • pajac debeli

  Metkelca 2.0

 • mona lisa

  Fajonka spada samo na WC poln migrantov.

 • Andrej

  Fajonova – ne vem, zakaj se toliko ukvarjate z njo. Ni vredno.

 • boogin1

  Če bi komunajzarski kuzli uspel podvig mesta evropske komisarke, bi po izvolitvi najbrž organizirala množično romanje EU poslancev v rojstni kraj zločinca-Kumrovec.

 • Nata

  Ma, briga mene Fajonova !!!! Zamerim vam, da prav nič ne napišete o predlaganem kandidatu !! Saj ste kar pdobni drugim medijem, ki o neprijetnih temah , kar molčijo,
  Šarec je eno pametno potezo potegnil veste ?? Je pa vprašanje, ali je iskreno to mislil, ali pa je kakšen šmorn zadaj.
  SDS. . . . . Upam, da boste podprli g. Lenarčiča !!
  Je sijajen pravnik, velik strokovnjak, Upam, da vas ne moti, ker vam nič ne kadi !
  Ob predsedovanju Slovenije EU, je prav on vodil vse skupaj.
  Menda nismo pozabili ? Če ga res ne boste podprli, se nam navsezadnje obeta še Türk !!
  In vašo gospo Tomc, ki me je s svojo izjavo zelo razočarala, malo okregajte !! Kakšne izjave so pa to ?? Kako zaničljivo se je izrazila !! Saj je tudi ona samo uradnica !! Zelo sem bila razočarana.
  In, me skrbi kaj boste naredili. Saj imate kot dobra opozicija veliko težo pri takih odločitvah.

 • Kva je zdej, babe zoprne!?
  (mišljene so vladne “ministrice” po klasifikaciji FF in FDV)

 • marker

  Predlagani kandidat je človek iz kroga drugorazrednega.

 • Igor Pavlič

  Skrajni čas je, da s Trstenjakove predsednici komisije v Bruselj spet pošljejo daljše pismo in obrazložijo, da slovenski kandidati niso primerni za komisartsvo, ne glede na spol, barvo kože ali veroizpoved. Zakaj LAyenova hoče ženske kvote, ni razumljivo, čudno, da ne zahteva še temnopoltih, muslimanov ali lezbijk za kandidate in kandidatke.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ne more biti Fajonka komisarka, ker v Bruslju ne predstavlja Slovenije kot svoje domovine, ampak pokvarjeno komunistično Jugoslavijo, LGBT in seveda begunce. Vse v nasprotju z demokracijo 21. stoletja.

 • francelj3

  V tehle bednih čvekarijah tov. Fafajonove zamenjajte ‘evropski’ s ‘slovenski’, pa boste dobili natančen opis sedanje vlade. Na primer: “SD (=komunistična partija) ostaja zvesta zavezam, ki jih je predstavila ljudem v času slovenskih volitev. Zato ne more sprejeti dogovora izza zaprtih vrat, ki je zanikal demokratično voljo ljudi, izraženo na slovenskih volitvah, in ne kandidatov, ki na slovenskih volitvah niso predstavili svoje vizije, svojih rešitev in svojih zavez, za najvišje predstavnike Slovenije.” Dobra predstavnika teh zadnjih bi bila Rjavec in šivilja, ki sta na volitvah popolnoma propadla.

 • Igor Pavlič

  Domoljubi moramo stroriti vse, da ne bomo imeli komisarja v tej prosluli komisiji, kakšno pismo bo treba spisati in ga psolati v Bruselj in Washuington, kot za Pavliho, Turka in še koga, to je naša domoljubna dolžnost takorekoč!

 • Viktorh

  Stranka, iz katere izhaja ta tovarišica je Slovence popeljala v državljansko vojno

 • Viktorh

  No, ta tovarišica je pač dno od dna.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!