“Fake news” trobila Socialnih demokratov na vsak način poskušajo povezati stranko SDS in Generacijo identitete Slovenije!

Foto: STA/Generacija identitete

Večer, ki velja za trobilo Židanovih Socialnih demokratov, se je razpisal o domnevni povezanosti med stranko SDS in Generacijo identitete Slovenije, ki so jo celo označili za ekstremistično skupino posameznikov, čeprav je slovenska policija potrdila, da nima nobenih povezav z ekstremizmom. Čeprav je stranka SDS pred zapisom članka jasno poudarila, da s skupino Generacija sicer ne sodeluje in z njo nima opravka, v Večeru niso mogli iz svoje kože, da ne bi v naslov zapisali stranka SDS. Vse za večjo branost, očitno . 

Na članek z naslovom “Za Europol desničarski ekstremisti, s stranko SDS pa soorganizatorji dogodkov” so se odzvali tudi v Generaciji identitete in izpostavili, da je časnik Večer gibanju v preteklosti že namenil več obširnih člankov, polnih subjektivnih analiz in površnih raziskav. “Njihovi zapisi so seveda politično motivirani, zato je naše gibanje pogosto tarča obtožb, ki nimajo ničesar skupnega z resnico. V besedilih, ki imajo z razlogom vse manj bralcev, nas nekredibilni novinarji zmerjajo in žalijo, obtožujejo, da širimo rasistično ideologijo ter uporabljamo sovražni govor. Tipične laži panične levice, ki z vsakim člankom dosegajo nove razsežnosti.”

Po besedah Generacije identitete stališče, ki zagovarja ohranjanje etno-kulturne identitete, predstavlja zdrav temelj vsake kohezivne človeške družbe. “Smo skupina mladih domoljubov, ki si preko metapolitičnega udejstvovanja prizadeva k vzpostavitvi t. i. ‘predpolitičnega prostora’ in s tem ustvarja socialno blaginjo ter oblikuje kulturno in moralno smer za ljudi v svojem okolju.” Po njihovem je namreč popolnoma jasno in razumljivo, da se razne oblike ekstremizma, ki jim jih tako radi pripisujejo, niti slučajno ne vklapljajo v tovrsten način delovanja in razmišljanja. Vse to so zapisali in razložili v uradni publikaciji Manifest za domovino, na spletni strani ter v drugih uradnih besedilih gibanja. Ob tem pa izražajo obžalovanje, da so bila ta očitana dejstva še enkrat več namerno spregledana.

Predstavljajo popolnoma samostojno in avtonomno gibanje
Policija je večkrat potrdila, da Generacija identitete nima nič skupnega z ekstremizmom, v nedavnem primeru avstrijskih “identitarcev” pa tudi tamkajšnje sodišče. “Celotno naše delovanje je legalno in legitimno, v svojih dejanjih pa se vedno in povsod strogo distanciramo od kakršnekoli nestrpnosti, nasilja ali ekstremističnega tolmačenja naših idej.” Slovenski identitarci poudarjajo, da predstavljajo popolnoma samostojno in avtonomno gibanje, ki je financirano izključno na podlagi članarin članov in prostovoljnih prispevkov podpornikov. “Ustvarjamo miroljuben politični prostor za vključevanje mladih, da lahko svoje nezadovoljstvo glede stanja svoje države usmerijo na učinkovit, a ne nasilen način, Pri tem bomo vedno delovali neodvisno od političnih strank.”

V Generaciji identitete so prepričani, da do strahu in zaskrbljenosti nasprotnikov prihaja, ker svoje mnenje izražajo na glas. Ker to vse uspešneje prodira v mainstream medije, nasprotniki poskušajo to neuspešno prikriti z lažmi in manipulacijami z lastnimi bralci. “Ne pozabite, resnica je vedno na strani tistih s čistimi nameni, ideje se namreč ne da ubiti s pritiski lažnega novinarstva, niti z novim zakonom o medijih,” izpostavljajo.

Glede okrogle mize, ki se je 10. decembra odvila v Kranju, so izpostavili, da so na prizorišču zagledali novinarko Kristino Božič, ki je prestrašeno sedela v zadnji vrsti dvorane in s povečevalnim steklom iskala mlade identitatrce. “Intelektualna debata eminentnih gostov o človekovih pravicah je ni zanimala, saj je bila prezaposlena z iskanjem mladih simpatičnih članov Generacije identitete po prostoru. Ko je naposled le zagledala enega od naših pripadnikov v puloverju s simbolom lambde in napisom ‘Defend Europe’, je vanj strmela kar nekaj časa, a na žalost ni zbrala dovolj poguma, da bi pristopila in svoja stališča predstavila v argumentirani debati.” Ob tem so dodali, da se je avtorici zavajajočega članka zelo mudilo domov, tako da je ni bilo moč povabiti niti na druženje in pogostitev ob svinjskem narezku.

H. M.