Fakulteta za organizacijske vede se je pod Iztokom Podbregarjem razvila v pravo kačje gnezdo levičarstva!

Foto: Facebook

Na Fakulteti za organizacijske vede, znani tudi kot kranjska Sorbona, naj bi se razvilo pravo kačje gnezdo levičarstva. Tako vsaj pravi študent, ki je na naše uredništvo Nova24TV naslovil pismo o stanju na fakulteti. Pisec ob tem navaja, da je sicer res, da je bila fakulteta že prej levo obrnjena, in poudarja, da se je usmerjenost v levo toliko bolj poglobila, potem ko je mesto dekana prevzel Iztok Podbregar. 

Po besedah študenta naj bi bil na fakulteti prisoten tudi nepotizem, saj naj bi vsak s sabo pripeljal vsaj enega družinskega člana. Še posebej je v pismu izpostavljen dr. Vladislav Rajkovič – ki je mesto na fakulteti uredil tudi sinu Urošu -, saj naj bi veljal za plačnega rekorderja, ki kljub pokojnini zasluži več kot drugi skupaj. Po besedah vira naj bi študentom razlagal o zlatih letih socializma, namesto da bi se posvetil področju informacijske tehnologije, za katero je na fakulteti pristojen.

Profesorica, ki se oblači v pionirko
Ob tem naš vir izpostavlja tudi profesorico Mirjano Kljajić, ki naj bi jo na fakulteto pripeljal kar njen oče Miroljub Kljajić in naj bi svojim študentom predaval kar v srbščini. Kljajićeva naj bi bila znana po tem, da se na jugonostalgičnih zabavah preoblači v pionirko. Po navedbah vira naj bi vse fotografije izbrisala s Facebooka, potem ko so na šolo prispeli ocenjevalci. “Prav tako (na davkoplačevalske stroške seveda) vsako leto vozijo gostujoče predavatelje iz državne fakultete za aeronavtične vede v Sibiriji, ki študentom predavajo o revoluciji, Leninu, Stalinu in ostalih ‘sovjetskih’ junakih.”

Kranj, Fakulteta za organizacijske vede. Inavguracija novega dekana Fakultete za organizacijske vede Iztoka Podbregarja. (Foto: STA)

Tukaj je še Štrukljev kolega, profesorski sindikalist in nekdanji član SD, Borut Weber, ki je v študentskih letih po besedah iz pisma veljal za levičarskega aktivista, sedaj pa je član Dobre države. “Omeniti je treba še Davorina Kofljača, ki ima na računalniku prilepljeno rdečo zvezdo s srpom in kladivom ter se po fakulteti večkrat sprehaja s skrajnim časopisom Mladino v roki.” Kot zatrjuje pisec pisma, naj bi morali vsi drugače usmerjeni kadri oditi že lep čas nazaj.

Najbolj skrb zbujajoča naj bi bila radikalizacija študentske populacije s strani Levice
“Najbolj skrb zbujajoča pa je radikalizacija študentske populacije s strani Levice, ki jo radikalizira Blaž Sašek, aktivni član Levice in dober prijatelj Mihe Kordiša, sicer pa večni študent, ki je tja prišel zgolj z namenom nabirat volilne glasove za  svojo stranko.” Ta naj bi ta imel tako radikalne ideje, da naj bi ga še FDV vrgel ven, saj so bile še zanje pretirano radikalne. “Uzurpiral je študentsko menzo in v njej uredil ‘študentski avtonomni prostor’ (kar koli že to pomeni), kjer se zbirajo podobno misleči in kritizirajo ‘škodljive’ desne ideje ter poveličujejo komunizem in nekdanji režim. Ostali študenti pa so zaradi tega ostali brez možnosti toplega obroka, vodstvo pa je nad tako študentsko avtonomijo naravnost navdušeno in ta prostor še financira!” Podbregar pa naj bi kot dekan k svoji kandidaturi za dokazilo o izobrazbi priložil kar potrdilo Vojne akademije JNA Zadar in pa licenco za pristajanje v megli, “ki pa mu ne koristi preveč, saj fakulteto vodi vedno bolj v meglo. Dijake bi bilo potrebno opozoriti pred vpisom na fakulteto, saj je kljub lepo zvenečim študijskim programom večja možnost, da postanejo nezaposljivi družbenopolitični delavci kot pa kaj drugega!”, je še prepričan.

H. M.