Fanatik Židanove stranke SD – glasne nasprotnice “sovražnega govora”, grozil!

Vidni član stranke SD Boris Makoter. (Foto: FB)

Vidni predstavniki Socialnih demokratov vseskozi opozarjajo na fenomen širjenja tako imenovanega sovražnega govora in pri tem na nujo po vzpostavitvi strpnosti v družbi. Očitno pa ti filtri veljajo le za tiste, ki se ne strinjajo z njimi, ko pa gre za njihove, je zgodba povsem drugačna. Borci proti sovražnem govoru so se namreč zavili v molk, ko so bili seznanjeni s tem, da goreči član Socialnih demokratov Boris Makoter preko družabnega omrežja grozi nekomu z drugačnim političnim prepričanjem.

Na neprimerno obnašanje Borisa Makoterja je opozoril Tine Ribič, ki je zapisal: “Vidni član/članica SD mi redno grozi in tega imam počasi dovolj!! Se spet odpirajo rovi??” Ob tem je dodal, da je za mnenje glede obnašanja Makoterja povprašal vidne člane SD (prvaka SD Dejana Židana, evropska poslanca Tanjo Fajon in Milana Brgleza in glavnega tajnika stranke SD Dejana Levaniča), a odgovora ni dobil.

Fotografija osebe Tine Ribič.

Sprenevedanje Fajonove še toliko bolj čudi, glede na to, da je bila po terorističnem napadu v Strasbourgu decembra lani zgrožena, ko so jo uporabniki družabniki omrežij opozorili, da so teroristična dejanja posledica njenega nespametnega in strastnega zagovarjanja promigrantskih politik. Vse kritike je označila za sovražne in preko Twitterja pozvala ljudi, da naj se vzdržijo agresivnih komentarjev. “S tem se namreč (čeprav nevede) postavljajo na stran napadalcev in nosijo velik del odgovornosti,” je pri tem zatrdila. Po eni strani pa morda molk Fajonove toliko le ne čudi, glede na to, da se je Makoter v času volilne kampanje izrazito angažiral in nagovarjal državljane, da naj volijo zanjo.

Kar jim ni povšeči, označijo za tako imenovani sovražni govor
Na lanskoletnem posvetu stranke SD o dvigu kulture dialoga je bilo mogoče slišati, da je več kot nujna odločna družbena reakcija na pojave sovražnega govora. Po dogodku, na katerem naj bi govorili o kulturi dialoga, je postalo znano, da ga je Fajonova organizirala z namenom, da bi salonske levičarje ustrahovala glede strahu, ki naj bi ga širili desničarji. Po eni strani pa to toliko ne čudi, glede na to, da so dogajanje, ki je potekalo v salonu Maximarketa, nadzirali zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan ter številni drugi privilegiranci. Poleg Brgleza in Židana nista manjkali niti ministrica za pravosodje Andreja Katič in državna sekretarka Dominika Švarc Pipan. 

Partijski šef Kučan je kot slavnostni govornik na prireditvi pri spomeniku na Brdcih v organizaciji Združenja borcev za ohranjanje vrednot NOB Idrija – Cerkno izpostavil, da naj bi sovražni govor predstavljal enega največjih sovražnikov sodobne družbe. Verjetno ni treba posebno poudarjati, da je Kučan s tem protiustavno hujskal proti drugače mislečim in pozival organe pregona ter vladajočo politiko k omejitvi svobode govora in k obračunu s tako imenovanim sovražnim govorom.

Gre za nadaljevanje komunističnih praks
Pregon sovražnega govora je pravzaprav le nadaljevanje komunističnih praks iz Jugoslavije, saj izhaja prvi takšen zakon iz zloglasnega 133. člena o verbalnem deliktu, ki bi ga danes radi določeni jugonostalgiki in levičarji očitno kar ponovno uvedli. 133. člen o verbalnem deliktu je poleg vsake kritike takratnih rdečih oblasti prepovedoval tudi “razbijanje bratstva in enotnosti ter enakopravnosti narodov in narodnosti”. Namen tega člena je bil seveda, podobno kot v Sovjetski zvezi, uveljavljanje politične korektnosti pri slehernem državljanu, od katerega se je pričakovalo, da bo deloval v skladu z načeli partije, in pa obramba multietnične narave Jugoslavije.

Dandanes lahko vidimo, da levičarji delujejo po principu, da svojim nasprotnikom dajejo etiketo sovražnega govora in jim s tem odvzamejo pravico do svobode govora. Ko pa člani SD, tako kot v tem konkretnem primeru, širijo sovraštvo, pa se molči in spreneveda. Se mar borci proti sovražnemu govoru le potihoma strinjajo z delovanjem gorečega člana SD?

Hana Murn

 • Janez Mayer

  No, saj veste, kako gre tisto:
  Kar je dovoljeno volu, ni dovoljeno Jovotu ali nekaj podobnega, no…

 • Nata

  Samo še groziti znajo ti rdečkarji !! To je njihova obramba, saj vedno, da se narod ne bo oglasil.
  Le redki si upajo povedati v obraz tem lažnivcem, kaj si o njih mislijo !!
  https://tinomamic.blogspot.com/2018/08/dr-ales-strancar-vnuk-partizana-pise.html

  Pa še tole dodajam, v vedenje , da velikokrat pa jabolko le ne pade daleč od drevesa !!
  https://tinomamic.blogspot.com/2012/09/mozina-je-mozina.html

 • Olga101

  Saj vemo, “agresivni” govor (beri resnica) za “naše” ni sprejemljiv, saj razkriva vso njihovo pokvarjenost, skorumpiranost in protislovenskost in jim drži ogledalo!
  Za vse zločine divjakov v Evropi, so odgovorni levičarski Sorosovi plačanci!

 • Janez Novak

  Glavni problem je v tem, da sta politična korektnost in sovražni govor izuma evro-ameriških globalistov. Naši levičarji so le z veseljem pogabili novo orožje v boju proti političnim nasprotnikom, ki zanje itak nikoli niso prenehali biti kaj drugega kot notranji sovražnik, s katerim bi obračunali na način, kot so obračunavali v preteklosti. Če bi le mogli. ampak zgodovina se ponavlja, tako da nič ni izključeno.

 • Unikatna

  V kolikor so se “borci” proti sovražnemu govoru zavili v molk ( to se večkrat ), potem jih ne potrebujemo! Njihovi lahko, nasprotnike bi kazensko preganjali.

  • JANEZ GUS

   Jaz že dolgo vem,da teh družbenih pjavk ne rabimo.

 • Janez Mayer

  Sem.
  Nekdo se je zelo potrudil, da me je zablokiral. Zato drugo ime.

  • Nata

   Pa zakaj ?? Ljudje so pa res nemogoči !! Koliko dela si dajo , čeprav bi ga imeli sami s seboj več kot dovolj.Si bomo pa še kakšno dobro muziko pripeli. . .

  • Nata
  • Rožle

   Ja, no … pa to

 • SIMON ROZIC

  Ali smem vprašat iz katere tematike je nastal magisterij tovarišice Fajon
  in kdo ji ga je napisal oziroma, kje ga je kupila in od koga?

 • Van Der Waals

  NIIČ NOVEGA ZA NE TOLERANTNE LEVIČARJE… SI IZMIŠLJUJEJO BESEDE K KATERIMI TE OZNAČIJO KOT NEGATIVNEGA NPR. HOMOFOB IN VSE KAR MA NA FOB KONČNICO.

 • rubec

  Tanja Fajon: Grožnje s smrtjo bom prijavila 2/2.

  Čudno hehe. Grožnje s fukom so pri njej praktično nemogoče.

  • asdfg

   ti mal preveč veš. si mi mal sumljiv. :)

 • rubec

  Fajonka, a lahko grožnje prijavim na 4 ali moram na 2/2?

 • mginko

  Rdeča mafija ne odgovarja na zastavljena vprašanja. Uporabljajo vsa sredstva za doseganje svojih mafijskih poslov – vse dokler bo narod ………. !!!!

 • MEFISTO MODRI

  Koga bo še vrgel v ječo predsednik centralnega komiteja?

 • Franc Šink

  Ne bo jim uspelo.

 • Jana Novak

  Pride rdečuhar nepovabljen na moj profil in potem me nadira, da me ima dovolj.

  Taki so lažnivi in hinavski do konca.

 • šmentanamuha

  Rdečuhi, kamor spadajo tudi Lunatiki in drugi derivati iz Milanovega nabora, delujejo s pozicije moči. Na stand by-ju so bili samo kratek čas po osamosvojitvi, dokler jim ni uspelo uspavati pomladnikov ali jih po domače nategniti v rit. Potem so znova zajahali konja in tako kot basni lisica, prelisičili “svojega smrtnega sovražnika”, da jim je nasedel na lepe besede. Zdaj jih pri popolnem prevzemu oblasti ovira samo SDS z Janšo na čelu. Če jim ga uspe detrirati, potem je z našo vsaj na paprju demokratično državo konec. Svoje prave namere kažejo z vedno večjo objestnostjo in tudi brutalnostjo, tako kot je opozoril spoštovani sodnik Radonjić.

 • Branko Jadran

  Stricek, si je zadal cudno nalogo

 • montyamp

  CKSKYU – SD – UDBOVSKA BANDA

 • Rožle

  Seveda je on .. no

  • Nata

   Oprosti. . . . . toliko pisarim, da mimogrede kaj spregledam.

   Veš, sem ravno včeraj premišljevala , koliko nas še je ” ta starih ” . Kar nekaj
   in dobro se držimo !! Lp. . . .

 • Mark Peterbilt

  Makoter , pridi v Ptuj in povprasaj za mene .. Pa meni povej kaj je sovrazni govor . Ok … golazen ničvredna …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!