Fenomen Karl Erjavec: Nikoli ničesar kriv, a še kako objektivno odgovoren!

Obrambni minister in predsednik Desusa Karl Erjavec. (Foto: STA)

Pet let stara afera prisluškovanja slovenskemu arbitru Jerneju Sekolcu in agentki slovenske arbitraže Simoni Drenik odpira vprašanja odgovornosti nekdanjega zunanjega ministra Karla Erjavca za mednarodni škandal. Erjavec bi namreč moral nositi posledice, saj je samovoljno opustil varnostne ukrepe in ni upošteval navodil Slovenske obveščevalne in varnostne agencije. 

Karl Erjavec je svojevrsten politični fenomen, saj nikoli ni objektivno odgovarjal v primerih večji afer. Ko so Janeza Janšo, Jožeta Zagožna, Toneta Krkoviča in Ivana Črnkoviča skoraj desetletje vlačili po sodiščih, jih šikanirali ter politično onemogočali do zastaranja zadeve Patria, jo je Erjavec odnesel zgolj z obtožbo o nevestnem delu, ki jo je sodišče po hitrem postopku zaključilo v njegov prid – kljub temu, da je bil v času nakupa oklepnikov Patria obrambni minister in je neposredno vodil posel z nakupi. In pri tem ni nikoli občutil političnih posledic.

Z vnovičnim razkritjem prisluškovalne afere slovenske agentke v arbitraži Simone Drenik v pogovoru z arbitrom Jernejem Sekolcem se ponavlja zgodba, ko nihče ne terja odgovornosti tedanjega zunanjega ministra Erjavca, ki je bil Drenikovi neposredno nadrejen, skupaj s Sovo so celo organizirali “tečaje” varnega komuniciranja. Pa vendar, tistega usodnega dne je nekdanji udbovec in arbiter Sekolec (očitno namerno) poklical Drenikovo na domači telefon in Hrvatom na pladnju dostavil afero, s katero so vseskozi izpodbijali arbitražni sporazum.

Erjavec namočil Drenikovo in Sekolca, da bi rešil sebe
Sedaj se dogaja, da si Erjavec ponovno rešuje kožo, mediji pa so pri tem povsem odpovedali. Nekdanji zunanji in zdaj obrambni minister Karl Erjavec pozdravlja odločitev komisije za nadzor obveščevalno-varnostnih služb (Knovs), da obudi preiskavo slovenske agentke v arbitraži Simone Drenik zaradi prisluhov v pogovoru z arbitrom Jernejem Sekolcem. “Prav bi bilo, da zaslišijo tudi Sekolca,” je Erjavec namočil nekdanja sodelavca svojega ministrstva po včerajšnji seji vlade. Toda dejstva govorijo, da bi moral biti on kot zunanji minister še najbolj odgovoren za mednarodno sramoto, ki je ogrozila že tako slab arbitražni sporazum.

Obraz, ki zaradi politične higiene ne bi smel več nastopati v slovenski politiki. (Foto: epa)

Kot smo izvedeli, je Sova v času afere Sekolec-Drenikova vsem vpletenim v arbitraži dala ustrezna navodila za komuniciranje, le da zunanje ministrstvo pod vodstvom Karla Erjavca navodil ni upoštevalo. Ker je kot minister samovoljno opustil varnostne ukrepe, bi ta moral nositi politične posledice, če ne že kakšne druge. Zaradi afere bi moral takratni predsednik vlade Miro Cerar že ob njenem izbruhu Erjavca odstaviti, a tega ni storil, ker bi s tem ogrozil tudi lastno koalicijo in samega sebe.

Sedaj, ko je afera ponovno obujena od mrtvih za dnevne piarovske potrebe vladajoče politike in medijsko olepševanje podobe Marjana Šarca, bi bilo higienično in edino pravilno, da komisija za nadzor obveščevalno-varnostnih služb razširi preiskavo tudi na politično odgovornost nekdanjega zunanjega ministra Erjavca.

H. M.

 • Rožle

  Karel Erjavec:
  “Boli me đoko, Cerar je bil zgodba za eno leto .. Serpentinšek bo pa še za par strani manj” ..

 • VERRZIFIKATOR

  Cesta je mokra, žabe morajo čeznjo.

  Karolina Regina Rijavec

  ŽABEC IN CESTA

  Tokrat, žabec, dobro si preskočil
  cesto, ki si si jo sam izvolil,
  si celo regljati si dovolil,
  nisi splóščen v luži se namočil.

  To so rekli drugi prečkajoči,
  ki so prečkanje si izvolili
  magistrale in tako dobili
  zmago v tekmi tej nedavni vroči.

  Zdaj pa, žabec, če bo ponovitev
  dirke čez hitrostno zopet cesto,
  ti uide zmagovalca mesto,
  spomenika čaka postavitev.

  Se namuznil žabec je rjavi,
  se z jezikom okrog ust obliznil,
  rekel bi kaj, a se je ugriznil
  v jezik, to samo lahko napravi.

  Dobro namreč žabec se zaveda,
  da je tokrat zadnjič jo odnesel,
  mu šofer ne bo več prizanesel,
  drugič ne namenil več pogleda.

  Cesta za rjavčka je nevarna,
  se zato tako drži ob strani,
  kjer so kante, skrivajoč se brani,
  kakor krota poklapan nemarna.

  Ene pa, povem naj po resnici,
  veseli, ko prečkati spet mora
  cesto in ko ne vzdrži zavora,
  ker da zadoščeno bo pravici.

 • Amerikanc

  Nakl´čan si misli, kaj mi pa morrrte ?! Enkrat sem tu drugič sem tam, kante so že pozabil, pr Patriji so me kosovci nategnil, fantastičen dan mi je Borči podtaknil,….

 • Valter BraniSlav
 • GTA5COOLLOVER

  Erjavec je popolni primerek bleferja in nesposobneža, ki se preseda iz enegav ministrskega stola na drugega. Naivni in katastrofalno slabi slovenski politiki iz leve strani pa mu verjamejo in znova nasedajo. Tudi ga ni sram, da se je spečal z mafijozom Jankovičem proti JJ. Ehjavec za dobro slovenskega naroda čim prej odstopi in izgini iz javne scene.

  • Common Sense

   Ne skrbi. Čez tri leta gre v penzijo. Do takrat bo posredno držal štango falangi novo-komunistov Levici, da “predrugači” našo družbo v bolj socialistično. A za mano potop.

   • Vera

    Ne vem,če se Erjavec ne bo ravnal po Kučanu,ki nikakor noče biti “upokojenec”?

 • Janez Kepic-Kern

  BRAVO NOVA24TV !
  Sporočam Vam,

  da če imate težave S FINANCIRANJEM VAŠE GA POHVALNEGA DELA IN TRUDA
  KAR
  UVEDITE – N A R O Č N I N O – na vaše programe , ki so zahtevnejši.
  Mi
  BOLJ SITUIRANI t.i. “POMLADNIKI IN “VZTRAJNIKI” _ BOMO RADE VOLJE
  PRISPEVALI NPR:
  CCA 20 EVROV _ VSAK MESEC ZA NADALJEVANJE VAŠEGA RES OK DELA!
  Moj predlog jee RESEN.
  Jaz Janez Kepic-Kern KOMENDA,
  Vam bom po 20 EVROV mesečno resno in redno tudi NAKAZOVAL.

  • TITOJEZAKON

   ojoj, a si pozabil vzeti tabletko? Tam na kredenci je, vzemi jo. RUNKL

 • Common Sense

  Obenem je Korel najbolj trden člen v trenutni koaliciji. Zakaj? Čez 3 leta gre v penzijo, potem pa “boli me đoko”. Sedaj se mu torej niti slučajno ne išče nove službe. Sedanjo bi namreč 100% izgubil, če pride do predčasnih volitev. #zavod-za-zaposlovanje

 • mona lisa

  Tale Kahl je kot spužva vedno zgoraj in nikoli nič kriv. Že zdavnaj bi ga trebalo nagnat da z gumjastim kladivom tolče kamne. Klovn od klovna.

 • Andrej

  Kahl sovraži Janšo. To je dovolj, da nikoli ne bo za nič odgovarjal.

  • Common Sense

   Dvomim. Korl deluje po načelu interesov. Vrednote so drugotnega pomena. temu primerno on nima problema z nikomer Niti z Janšo, niti s Šarcem. Njegov cilj je surfanje na oblasti. To mu je odlično uspevalo vse do nedavnega. Sedaj mora zdržati še 3 leta do penzije. Zato bo on ta-zadnji, ki bo kaj rovaril v sedanji koaliciji. Sedaj bo (za razliko od vseh prejšnjh mandatov) priden kot majhen kužek. Tudi, če mu Mihec zasadi celo roko v “šupak”, bo tiho stisnil zobe in “požegnal” vse kar si Levica zamisli. To so pač ljudje brez integritete in hrbtenice. Takih je v slovenski politiki večina.

   • Andrej

    Še kako prav imaš.

   • samotoje

    Tej večini se reče mehkovretenčarji.

 • Franjo Trojner

  Zunanji minister Rjavec, agentka Drenikova in arbiter Sekolec niso ravno po župi priplavali in bili tako zelo neuki, nepoučeni, da bi se po kr po domači tel. liniji pogovarjali o za državo zelo pomebnih zadevah, mar ne? Sova in policija bi v tem primeru morali ugotoviti kaj vse je šlo pri tej zadevi narobe in narobe je očitno šlo marsikaj. Tako Sova, kot policija mora o tej zadevi uvesti notranjo preiskavo, vsi takratni politiki vpeteni v to zadevo, pa bi morali prevzeti odgovornost in odstopiti iz za državo pomebnih položajev, dokler se jim ne dokaže krivda ali nedolžnost.
  Nenazadnje je afera prisluhi v katero sta se ujela arbiter Sekolec in agentka Drenikova državi Sloveniji povzročila gromozansko, neizmerljivo in nepopravljivo škodo, ter še dodatno pregrela že tako vroče odnose med Slovenijo in sosednjo državo Hrvaško.
  A se je kdo vprašal ali bi se arbitri odločili bistveno ali vsaj minimalno drugače, če se ta afera ne bi dogodila?? In ali bi EU parlament ,Juncker, Bulčeva, Tusk s sankcijami Hrvate prisilil v dejansko uresničitev določb arbitraže, če se ta afera ne bi dogodila? Nenazadnje zaradi potopljenega čolna iz ene ali druge strani ali tudi samo pomotoma izstreljenega šusa, rafala in posledično smrtne žrtve lahko izbruhne celo vojna.
  Ja celotna zadeva ni tako nedolžna, da bi lahko samo zamahnili z roko in se delali, kot, da se nič resnega ni dogodilo. Nenazadnje naše ribiče, ki lovijo ribe v našem delu morja Hrvati globijo in iz tega razloga si naši ribiči ne upajo loviti več v našem morju, tožbe pa grejo v desettisoče €, kar je absurd. Vse do sedaj znano kaže, da bo nekdo moral prevzeti odgovornost tudi za čudno preiskavo, ki ne pri arbitru Sokolcu in ne pri naši agentki Drenikovi ni zaznala nepravilnisti, kar je naravnost osupljivo!

 • učko

  Za Kahlota itak ni druzga zdravila kot šus iz pištole za prešiče ubijat !

 • Andrej

  Komuniste spustit v pogajanja za PIRANSKI ZALIV je isto kot svinjo poslat čuvat koruzo. Svinja ni kriva, če po naravni poti je kuruzo. Komunisti niso krivi, če so po naravni poti družbeno škodljivi. Krivi smo volilci.

  • Darth Vader

   no evo……čim več avtorefleksije in samozavedanja o sebi, svojih dejanjih in posledicah svojih dejanj bo kmalu pripeljalo do družbene katarze…….in kot prbito drži kar si napisal….če je povprečen volivec takko zabit, da ga ne zanima, kdo mu viša davke, onemogoča zasebno podjetniško iniciativo in ga zanima samo kaj vse bo država naredila zanj…..potem je zgodba precej jasna……bankrot&popoln kolaps slovenije znotraj 2-4 let…..vkolikor nadaljujemo po tej, leta 2011 začrtani poti…..aja Janševo vlado so zrušili zato, ker bi šel Zoran Janković pod taktirko vlade JJ-a gladko doživljenjsko v zapor……in potem so se javnosektorski paraziti slovenske narodnosti in etničnosti združili, da so za par 1000eur/leto podprli balkanskega narko-mafijca namesto osebe, ki ima za seboj dejansko pro-slovensko življenjsko delo in je dejansko zaslužen za določene operativne poteze, ki so povzročile odcepitev od balkanske vukojebine imenovane Đubreslavija……resnična sramota za te slovenske opice, ki so se takrat združile za tega pašallukarskega klošarja….kako bodo to nekoč kasneje opravičevali svojim potomcem utegne biti njihov mlinski kamen in večina teh ljudi, ki so podprli kriminal zaradi osebnih interesov bo doživela precejšen kaos v svojih zasebnih življenjih…..ampak ne zaradi mojih besed ampak zaradi pravičnosti, ki je vgrajena v življenje…..prosto po načelu……življenje te bo, ker si počel slabe stvari ljudem zavestno in namenoma, pošlatalo ravno tam, kjer te bo najbolj bolelo

 • Miro Jereb

  Korlna bi morali v Ljubljanico namakati….za kozlat odvraten.

 • Hribouc

  Pri nas imamo Demokracijo!

  Pri nas vlada Ljudstvo!
  Ljudstvo vlada po svojih poslancih.
  Polanci so izvoljeni po kombiniranem tralala sistemu, ki so ga izvolili od poslanci Ljudstva po Ustavi!
  Ljudstvo izvoli Karle Erjavce in jih voli desetkrat, če tako želi!
  Kaj torej narobe?
  Zamenjati Ljudstvo ?
  ——————————————-
  NE!
  Zamenjati poslance Opozicije, ki niso v stanju onemogočiti nesposobne in luftarske sistemske Barabe !
  Tudi to ne ?
  OK!
  ONEMOGOČITI UDBOKUČANISTIČNO PARADRŽAVO !
  On vam celo rihta proslave kot je zdaj 100 letnica Prekmurja !
  ON JE IZNAD DRŽAVE !
  ON JE IZNAD SISTEMA!
  Zdaj njegov maziljenecf, nesposobni komedijant Šarac rihta MEDIJSKE SODNIKE !
  RFUKNJENO DO KONCA IN KRAJA!
  Tiho bodite in trpite še naprej, da vas Kučan drka v glavo!

 • Vera

  Erjavec ni znal držati jezika za zobmi,ko smo bili z arbirtražo že na boljši poti,kot je potem izpadlo.

  • samotoje

   Ne da ni znal, on ni hotel.

 • Darth Vader

  če erjavec ne bo podpiral hrvaških interesov,mu bodo hrvatje v karigadorju v istri požgali njegov vikend do tal…..tako da ne pozabite…..erjavec je izdal interese slovenije za 1 klošarki objekt v karigadorju (med Novigradom in Umagom), ki ga ima za vikend….tolk o morali tega človeka in toliko o morali tistih, ki takšnemu polpismenemu cepcu in klovnu namenjajo glas

 • Antonius

  Erjavec? Dovolj ga je bilo!
  Na naslednjih volitvah bo treba za politikantskim prevarantom in lažnivcem samo še vodo potegniti.
  Pahor je brez potrebe s piranskim sranjem začel, Erjavec ga je s svojim samohvalnim gobcanjem pa do konca zasral in izgubil.
  Erjavc, minister za kante, obrambni minister, zunanji minister, obrambni minister, Slovenci pa prepevajo *Slovenija od kod lepote tvoje, ….. *. Lepote imamo v izobilju, s pametjo smo daleč od izobilja. Trenutno se nam predvsem zaradi ravnanj izvoljenih Kučanovih vlad, izobražena izseljuje.

  • Andrej

   Kar precejšna podobnost s pokojnim Louisom de Funes-om mu omogoča
   vstop v francosko kinematografijo , čeprav je pa vendarle med njima kar velika razlika ! Louis je svoj narod zabaval Karel ga pa “zajebava” s svojimi
   vragolijami !

 • PLavi-mil

  Ne samo Drenikovo in Sokolca, predvsem tudi Erjavca je treba zaslišati , on po tej aferi sploh ne bi smel biti več na nobeni funkciji,

 • tohuvabohu

  Kjerkoli se pojavi ta Karel Perestrojka, povsod naredi štalo.

 • slosin

  vse tri bi bilo treba dati pod ključ…prvega Sekolca. Ne mi rečt, da star udbaš Sekolc ni vedel, kaj dela, ko je klical Drenikovo..No, mogoče pa je dobro vedel, kaj dela….izdajalc…

  • Common Sense

   Če je vedel, je slabo. Če ni vedel, je slabo. Kakorkoli obrneš, je slabo. Oba bi morala že biti obtožena za veleizdajo. On in tista šuša s katero se je pogovarjal. Ali sta izdajalca ali pa diletanta. Ali pa oboje. Korl je pa itak pesem zase. Škodljivec, da ga ni takega.

   • slosin

    klinc pa taki udbovci…

 • hribovc
 • me

  Samo kij pa po nosu

 • Nata

  Ja. . . . .saj je vse lepo in prav , kar ste napisali !! In seveda resnično !!
  Je pa največji kavelj v tem, da so ga v vladi potrebovali tudi naši, a ne ??
  Je bil in bo nepogrešljiv jeziček na tehtnici !!
  Ta bi skupaj stopil tudi s samim Vragom !

  Naprej ne bom pisala, ker sem že v vsem tem času veliko kritike namenila tudi mojim desnakom.
  Navsezadnje me boste še s portala vrgli.

 • Janez Kepic-Kern

  TRDO POLEMIZIRANJE
  z ex KP, ZK- ji – PRIPOROČAM.
  Ne le tu, TUDI V PARLAMENTU.
  Spodnji TITO JE ZAKON – ki se vtika vame – NE POVE, DA JE DOKAZLJIVO DEJSTVO, da ni NOBENIH DOKAZOV, da bi bil zloglasni tt. i . J. B. TITO – – TISTI JOŻEK BROZ IZ KUMROBCA. To s KUMROVCEM, PA KOVINARSKI VAJENEC ITD. je le DOLGOLRTNI, NESRAMEN BLEF ex KP, ZK-jev. Vse je na mojem e- portalu SLOVENIANA, NA: sloveniana.si.
  Naj POSLANCI
  SDS
  TO SPROŻIJO TUDI V PARLAMENTU.
  Ves svet se POSMEHUJE – naši slovenski NEODLOČNOSTI. In ZMANIPULIRANOSTI !
  Resno mislim.
  L. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Tito je in ostaja zakon.
   MI SMO TITOTOVI TITOSLAV JE NAS.
   Ti pa kar gobec zapri, nisi vreden da izgovarjas njegovo precastito ime.
   TUDI PO TITU TITOSLAV.

 • montyamp

  Pralni stroj je že pospravil ???
  UDBA crkuje , dokaz zato je krdelo marionetarskih politikov v post-komunist-fašističnih ostankih politkomisarskega ultraidiotizma , nevretenčarskih prostitutov in klovnov tipa Erjavec .
  Škoda da z UDBO crkuje tudi Slovenija in ljudje , ki so že veliko pretrpeli zaradi povojnih zločinov gošarske gamadi .

 • samotoje

  Erjavec je kot plesen. Špricaš in špricaš, pa se vedno spet pojavi.

 • garfi

  drenikova in sekolec sta izginila in tudi iz medijev, mogoče tudi Drenikova ulica
  njun “pogovor” izgleda povsem zaigran in režiran
  vsi vpleteni so bili poučeni o varnih komunikacijah
  smrdljivo sumljivo, obstaja seveda tudi možnost korupcije in namerne sabotaže
  SDS bi morala v protiofenzivo in zahtevati podrobno preiskavo, nihče ne odgovarja
  tako pa kućan vodi igro in vsi plešejo
  nujno potrebujemo parlamentarno Domovinsko ligo-DOM
  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/po-prisluskovalni-aferi-kje-sta-danes-drenikova-sekolec

 • garfi

  FAKTOR #275: KARL ERJAVEC = KOLORADSKI HROŠČ (dr. Igor LUKŠIČ, , Tino MAMIĆ)
  https://www.youtube.com/watch?v=iznoOdigGQg

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1x
  TRDO POLEMIZIRANJE
  z ex KP, ZK- ji – PRIPOROČAM.
  Ne le tu, TUDI V PARLAMENTU.
  Spodnji TITO JE ZAKON – ki se vtika vame – NE POVE, DA JE DOKAZLJIVO DEJSTVO, da ni NOBENIH DOKAZOV, da bi bil zloglasni tt. i . J. B. TITO – – TISTI JOŻEK BROZ IZ KUMROBCA. To s KUMROVCEM, PA KOVINARSKI VAJENEC ITD. je le DOLGOLRTNI, NESRAMEN BLEF ex KP, ZK-jev. Vse je na mojem e- portalu SLOVENIANA, NA: sloveniana.si.
  Naj POSLANCI
  SDS
  TO SPROŻIJO TUDI V PARLAMENTU.
  Ves svet se POSMEHUJE – naši slovenski NEODLOČNOSTI. In ZMANIPULIRANOSTI !
  Resno mislim.
  L. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Get Smart

  1. Predno si spremenijo ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali »ZLSD – Združena lista socialnih demokratov«.
  2. Predno si spremenijo ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD se kakor združijo s “Semulićevo SZDL”,* ki je postala SSS – SOCIALISTIČNA stranka Slovenije in DeSUS-om, ki ga naredijo iz par starih MURGL prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bo začel MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop pumpat na polno šele po koncu t. i. »LDS zgodbe o uspehu«, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela-Viktora.
  * – Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠČINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno si spremenijo ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali »SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije«.
  4. Predno so si spremenili ime v »SDP Slovenije«, so se imenovali »SDP – Stranka
  demokratične prenove«.
  5. Predno si spremenijo ime v »SDP«, so se imenovali »ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove«.
  6. Predno si spremenijo ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno si spremenijo ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA stranke KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  znak ” >>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”:

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= Združena lista SOCIALNIH demokratov >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji, zato so ga »likvidirali«, kot temu radi rečejo),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

 • Get Smart

  Preimenovanja LDS-a = SKOJ-a v času KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE:
  med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega: SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ = Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
  ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
  ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v: –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
  –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
  –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.
  Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: SmS – Stranka mladih srbo-rvackih MURGL JUGOKOMIJEV, Zeleni, Socialno zeleni, združeni SmS-Zeleni, GGolubić ZARES (GGolubić je pred tem 10 let sekretar sekreta LDS in vsa leta MURGL JUGOKOMI t. i. »zgodbe o uspehu«, beri MURGL JUGOKOMI ROPANJA Slovenije pod oznako LDS nosi kahlo DRTY DRNOVŠEKU (1992–2004), PS – POZITIVNA Slovenija, ZaAB – Zavezništvo Alenke Bratušak, SAB – SOCIALISTI Alenke Bratušak, VERJAMEM Šoltesu (vnuku kaviaržidoKOMINTERNACIONALCA Kardalyja in sinćetu beograjskega kaviaržida Šoltesa), SMC – Stranka Mire Cerara ml., SMC – Stranka Modernega Centra, LMŠ – Lista Marjanke ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
  Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

  Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
  t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
  LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
  Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Valter BraniSlav

  Tito vrni se in pocisti Slovenijo!!!

 • Janez Kepic-Kern

  TOTALNA
  EX KP, ZK ZMEDA.
  EX KP, ZK PROVOKATORČKI SPODAJ – SE PREHITRO VESELIJO, BLEFIRAJO.
  V RESNICI JIH GRABI – PANIKA.
  KAOS
  V EX KP, ZK IN V LMŠ VRSTAH – SE ZDI – TOTALEN
  SI BIL ZRAVEN,
  A NE?” RDEČI BALON” ITF.

  JE BILO VČERAJ – NEKAJ TAKEGA TAM
  v “PARLAMENT-pubu”, ta na ŠUBIČEVI V CENTRU LJ.
  Kajne?
  Tudi žal “naši” ex KP, ZK PROVOKATORČKI SI
  ČISTO
  “HEROJSKO” ZBEGANI.
  Tako so se pogovarjali včeraj – v “OŠTARIJI” seveda.

  3. DEL ŠALE
  O VEČERNEM SHODU EX KP, ZK PROVOKATORJEV
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV
  v lokalu
  “PARLAMENT- pub” , na ŠUBIČEVI, V LJUBLJANI.
  Skozi vrata
  PARLAMENT puba . vstopi večjI, trebušast MLAHAV moški z “večnim” ŠOBASTIM nasmehom – na obrazu
  – ex KP, ZK PROVOKATOR, imenovan “ŠOBCA OZ. “DELU ČAST”.
  “ŠOBCA”stopi k
  “LILI PILIJU” IN K MENTORJU
  “PLAŠČKU” IN JU GROMKO POZDRAVI
  Z
  “DELU ČAST IN OBLAST”.

  ŽE od PIVA utrujeni LILI PILI nejevoljno zavrne “ŠOBCO-DELU ČAST”
  “PA,
  dej nehej s tem “DELU ČAST IN OBLAST” – SAJ TI NIKOL NIS KAJ DRUGEGA – DELAL
  KOT SESTANKOVAL,
  ŽIVEL OD SLAVE TVOJEGA FOTRA : v glavnem pa poležuješ, čenčaš po mestu. In take.
  “ŠOBCA”
  nič užaljen reče:
  ” JAZ MISLIM, DA JE ZADOST, DA JEST KDAJ PA KDAJ NOSIM
  NAPIS : DELU ČAST IN – OBLAST”, delat mi pa ni treba.
  DOST JE,
  DA DELAM REKLAMO ZA – DELO IN ZA – DELAVSKO OBLAST” In se na “odklop” način – smeji.
  V
  “PARLAMENT-pub” vstopijo še – “RDEČI BALON SMRTI,
  ” HUNYAĐI
  in JANEZ CEPEC.

  “RDEČI BALON”
  se dere histerično
  v zbrano družbo ex KP; ZK provokatorjev”:
  “VOLITVE V EU – se bližajo. !
  “PLAŠČEK”
  – zakaj ste izbral tako slabe kandidate iz SD; iz LMŠ, iz LEVICE,iz DESUSA?
  Jest
  “RDEČI BALON SMRTI”
  – Fajonove, Joveve, Violete in Šoltesa
  – NIMAM NA OSNOVI NIČESAR – JIH – ZA ZAGOVAJAT: prešvoh kandidati so !
  Še nič res pomembenga -.niso naredil. nimajo kej pokazat.
  Če jih na NOVI”$ TV
  – zagovarjam
  – SE SAMO NORCA IZ MENE DELAJO, ŠE ZNORU BOM.
  Razpoču se bom”
  – se dere “RDEČI BALON SMRTI”.
  “MENTOR
  – PLAŠČEK” reče:
  “pomiri se no, ne se dret. Izbor kandidatov – ni bil v moji moči.
  Pač – hvalite te kandidate iz SD; LEVICE;; LMŠ; DESUSA – čeprav jih je res težko hvalit”
  HUNYAĐI
  reče:
  “LAHKO JE TEBI GOVORITI,
  MI MORAMO PA PISATI, HVALITI TE EX KP, ZK POKOM STRANKE, KI JIH NI ZA KAJ HVALIT.
  Na
  portalu NOVE 24TV
  SE SAMO NORCA DELAJO IZ NAS IN NAS – ŽALIJO.”
  Se
  “JANEZ CEPEC” zareži in reče:
  ” VESTE KUGA – VI STE VSI SKP ENI – BUTLI.
  PEJTE VSI SKP – MAU U “BEGNE”. Jest sm kr k OK – SDS – PRESTOPU.
  U – SDS – SO
  VSAJ
  SLOVENCI IN
  – NORMALN LDJE. Vi ste pa eni BUNKSLI, pejte mau u “BEGNE” ITD. ITD.
  Se
  “MENTOR – PLAŠČEK” – se pokriža in reče:
  “JEZUS-MARIJA – kaj naj pa zdaj naredim”? NASTANE TIŠINA. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  se bo nadaljevalo.

 • Janez Kepic-Kern

  Ta povsod vsiljujoči se neizvoljeni “DESUSOVEC”
  KARL E.
  NAJ POVE,
  ZAGOTOVO VSE VE – O SPODNJEM.
  Še 1x.
  Moj spodnji zapis – je verodostojna informacija !
  edino res pomembno pa je tole.
  vprašajte dr. D. Turka – zakaj je vsiljeval dr. Sekolca.

  JE EDINO RES POMEMBNO – je TOLE !
  VPRAŠAJTE – SDS parlamentarci
  – DR. D. TURKA,
  ZAKAJ JE VSILJEVAL DR. SEKOLCA.
  Zadeva za
  PARLAMENT R. SLOVENIJE – NAJBRŽ? L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  ŠE 1X
  RES JE POMEMBNO.
  PA ŠE TU
  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
  JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,

  da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
  Pa da je
  – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.

  Ostalo ugotovite
  – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
  Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   MIŠMAŠ
   NA LJ BARJU,
   MESTNI LOG, MURGLE.
   SE STRINJAM.
   A TISTIM, KI HODIJO NA LJ BARJE, OKROG MURGEL,
   MESTNEGA LOGA – SE LAHKO PRIPETI – TOLE.
   TISTE, KI HODITE V MURGLE,
   V MESTNI LOG ITD.
   TAM SE VAM LAHKO PRIPETI – TOLE.
   ŠALA

   NA TERAPEVTSKI MIZI
   V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
   leži en še kar šport
   a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
   URGENTNO
   SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
   KER JE PREJŠNJI VEČER
   MALONE UTONIL
   IN SE SKORAJ ZADUŠIL
   V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
   KI NISO DALEČ
   OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
   MOŽAKAR
   NA MIZI – ODPRE OČI,
   ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
   ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
   IN
   VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
   “Kje
   za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
   Moški v belem reče”
   “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
   PACIENT,
   BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
   ZATULI”
   “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
   in doda:
   “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDP.S.
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   1.DEL
   se bo nadaljevalo

   • Janez Kepic-Kern

    NERAD PONAVLJAM,
    AMPAK TOLE JE – ZEL POUČNO !
    Vsi se strinjajo, da ta šala – je poučna.
    TRETJI DEL ŠALE
    O VSEH,
    KI IMAJO ČUDNA POTA
    PO LJ BARJU, V MURGLE ITD
    TER O “VETERINI” V MESTNEM LOGU.
    ŠALA
    3. DEL

    NE VEČ BLATNI,
    ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
    reče
    VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
    “KONJSKI INJEKCIJI:
    ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
    šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
    PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
    SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
    Sem slabe volje – kar odšel.
    Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
    HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

    – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
    Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
    VETERINAR reče:
    ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
    NIČ VEČ
    BLATNI PACENT
    SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
    da me je rešil.
    NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
    IN V TISTO – BLATO”
    NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
    P. S.
    KONEC ŠALE
    o človeškem pacientu
    na VETERINI, Mestni log, MURGLE
    PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
    https://www.google.com/sear

   • Janez Kepic-Kern

    2. DEL ZGODBE O LJ BARJU
    2. DEL POUČNE ŠALE.

    DRUGI DEL ŠALE
    O GRABNIH NA LJ BARJU, PRI MURGLAH,
    O VETERINI V MESTNEM LOGU ITD.
    ZANIMIVO.
    ŠALA
    2.DEL
    O ČLOVEKU
    PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
    MURGLE PRI LJ.

    VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
    “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
    LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
    PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
    pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
    k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
    BLATNI PACIENT
    reče:
    “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
    VETERINAR
    V BELEM ŠE REČE:
    “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
    Zdaj vam moram dati
    ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
    BLATNI
    pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
    in skoraj
    JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
    “A,
    a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
    VETERINAR
    flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
    A dozo sem za 4x zmanjšal”
    BLATNI PACIENT
    – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
    Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
    VETERINAR
    SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
    BLATNI
    pacient se še enkrat pokriža
    in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
    P.S.
    KONEC 2. DELA ŠALE
    O ČLOVEŠKEM PACIENTU
    V VETERINARSKI BOLNICI

    Veterina Mestni log, LJ
    https://www.google.com/sear

 • Olga101

  Dokler ne bomo očistili krivosodja in prekinili zlizanosti politike z mediji in krivosodjem, Erjavec, Janković, Kučan in ostala svojat (po Trčku) ne bo dobila ustreznih kazni! Zato je treba začeti z ovadbami skorumpiranih sodnikov!

 • xtc

  Tudza Kahlo požene palica za na rit.

 • Janez Kepic-Kern

  Se strinjam z gospo Olgo.
  ++++++++++, se strinjam.
  Ampak imeti je treba dokazno dokumentacijo.
  Na sodišču veljajo le veljavni dokumenti o besedah, dejanjih. L. r. Janez K. Kern KOMENDA

 • svatne

  Eno samo lapanje v tri dni. Vse v zvezi s snemanjem nepooblaščenih pogovorov advokatke in arbitra je dokončno razrešil arbitražni tribunal, ki je ugotovil, da je z zamenjavo arbitra težava odpravljena in škode za postopek ni bilo. Amen! (dvakrat se v mlinu pove!) Vesoljna slovenska pravna in državniška populacija pa molči ko grob o edini ključni svinjariji v zvezi z arbitražo, ki je botrovala katastrofalnemu rezultatu – Final Award. To pa so laži in diletantske flancarije v memorandumu, ki ga je slovenska vlada poslala tirbunalu. To pa je kriminal! A videti je, da krivci (sestavljalci in podpisnik memoranduma) nalašč spuščajo dimno zaveso, da bi svojo krivdo prikrili.

 • Janez Kepic-Kern

  SE TIČE
  TEME O KARLU E.
  ŠALA
  3. del.
  s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
  Kraj sestanka: lokal
  “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
  “PLAŠČEK”
  resno reče: “Nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
  Ne zafrkavajte se,
  jaz sem že čisto na koncu z živci, bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
  a CESTI boste. In brez DENARJA:

  ŠOBCA – se veselo in utrgano ZAREŽI in reče:
  “AH, DAJ NO NE DRAMATIZIRAJ – “PLAŠČEK”. Čisto OK nam gre – poglej, kako je moj TREBUH LEPO OKROGEL.
  Zmeraj imam denar – pa ne delam drugega – kot da včasih nosim napis”
  ” DELU – ČAST IN OBLAST”.
  Jest delam ne dosti, rad jem pa spim. NAJRAJŠ – IMAM PA – O B L A S T”.
  Malo letam po LJUBLJAN, povezujem ljudi, k res so “OBLAST” – PA DOBR ŽIVIM.
  Ne begaj teh revčkov – MI ŠE ZMEREJ SMO – OBLAST ! Tko kt za časa mojga fotra.

  Nas pa ljudi iz ex YU – pa RUSOV – JE VEČ KT STO MILJONOV,
  100milionov. Kaj bo tistih par SDSOVCE – PROTI NAM !.

  Reče
  “PLAŠČEK”:
  ” TO ŽE, AMPAK NAŠI EX KP, ZK “ŠEFI” SE ZAPLETAJO V VE HUJŠE – AFERE.
  OKOLI
  ARBITRAŽE S HR,, OKOLI ODTEKANJA DENARJA IZ ZDRAVSTVA,
  “SV” JE NEZADOVOLJNA itd.
  Zadnjič mi je “LEPOFRIZURNI NAŠ ŠEF”
  rekel, da se boji, da ga bojo na PREISKOVALKO PARLAMENTA – poklical !
  Je
  rekel “LEPOFRIZURNI” naš ŠEF,
  da bi kar šel – KAM V TUJINO: a da je prestar za to in da ne zna – nobenih – jezikov”
  Reče
  ” ŠOBCA” : ” a res. A to da ti je rekel?. Kam bo pa šu. Pa menda ja ne u Moskvo. Jest ke – že ne grem. Je tam mraz, pa tiste LITVINENKO pijače imajo. Ampak zapore pa kakšne gulage – še zmer – tud najbrž. Ruse mam rad kot zavezniike, ampak v Moskvo – pa ne grem”
  Se
  JANEZ CEPEC oglasi: ” Veš kuga ti- “ŠOBCA” – te v Mosvo tud noben ne vabi. Kwa pa nej u Rusiji s tabo? Za OLIGARHA si preveč prazne glave, pa preslabo zgledaš. Za u gulag – pa tko nis _ KER DELAT NE ZNAŠ PA NE MORŠ.
  Pejt ti mau u BEGNE – “ŠOBCA”..
  Reče
  “LILI PILI” : ja verjamem, da gre našim šefom že tud bolj slabo. In da “LEPOFRIZURN” – cvili !
  Ampak, saj jest nočem, da mi dajejo – velik denarja. Tolk nej mi dajo, DA BOM MU ZA _ ŠIR pa ŠNOPS -nej mi dnarja dajo- pa bom jest _ ČIST ZADOVOLN:
  A NE VIDTE KAKO LEPO, ŠNOPS RJAVO BARVO IMAM. Še sončit se mi ni treba”
  Se
  JANEZ CEPEC
  se zadere na “LILI PILIJA”:
  “LILI PILI – ti s en BUTL, PEJT TI MAU U BEGNE: Šnops rjava barva pride – OD CIROZE JETER. Kdo te bo pa zdravu?
  Noben – DOHTARJI BOJO ŠTRAJKAL, a ne veš? Dajejo ODPOVEDI. BUNKSL – PEJT U BEGNE”
  “LILI PILI” – le zamahne z roko in reče:
  “Ti JANEZ CEPEC – si pa res en CEPEC.
  Sej men je zarad zdravnikov, zarad NAŠIH DOHTARJEV – VSEEN !.

  Vsi vemo, da je MATILDA – NEJBOLŠ -DOHTARCA. A ne?” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
  p.s.
  KONEC ŠALE
  3. del.
  se bo nadaljevalo

  • Janez Kepic-Kern

   TAKOLE
   SE ZDI POTEKA
   ŠALA
   4.. del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče:
   “nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
   Ne zafrkavajte se,
   -jaz sem že čisto na koncu z živci,
   – bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
   Na CESTI boste. In brez DENARJA:
   Vedeti morate naslednje:
   V FOND
   IZ KATEREGA SEM PLAČEVAN
   . JAZ “PLAŠČEK” – vaš mentor in
   – VI – KI NAJ BI BILI PROVOKATORJI – ZA ZAŠČITO INTERESOV NAŠIH EX KP,ZK LJUDI
   vplačujejo
   ex KP,ZK in podobno profilirani ljudje – KI SPLOH IMAJO DOVOLJ DENARJA IN INTERESA, DA
   – SPLOH – PLAČUJEJO – EVRE – ZA
   – mene “PLAŠČKA” , vašega mentorja
   in za vas ex KP, ZK BRANITELJE IN NAPADALCE – na tiste, ki so ex KP, ZK-jem nenaklonjeni !
   A razumete ?
   “LILI PILI”
   reče:
   ” jest nč ne razumem, niti nočem -nč – razumet. “PLAŠČEK” – TI MEN DEJ SAMO JASNA NAVODILA
   – KWA NEJ PIŠEM – PA BOM PISOV – TKO KT VI HOČTE.
   Men gre
   samo za to, DA MI DASTE TOLK DNARJA, DE BOM MU ZA
   – PIR PA ŠNOPS
   – kolkr ga morem jest – spit: cirka 10 PIROV in ! LITER ŠNOPSA na DAN.
   Se
   “PLAŠČEK” pokriža in reče:
   “LILI PILI – OK sva zmenjena – ampak vsak dan mraš napisati in objavit
   – VSAJ 100 E- POSTOV , ki bodo “sovražni” do SDS in do J. JANŠE”.
   “LILI PILI”
   rečr: ” Zmenjen. Bom delov – križce,- za vsak post enga. K sem že zlo pjan – pozabm štet – pišem a še lahko.
   Dnar mi pa nakazuj nejbol vsak pondeljk zjutrej – takrat sm trezem. Vse naenkrat 1x v mescu mi raj ne nakazuj, ker bom vse kuj zapiv, poj bom pa cel mesec brez dnarja pa brez pjače”
   Reče
   “PLAŠČEK” : Pav, zmenjeno.
   ZAPOMNI SI – 100 POSTOV NA DAN – JE TVOJA NORMA”
   Eeče
   še “JANEZ CEPEC”: ” BUNKSLA – PEJTA MAU U “BEGNE”. L.-r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   4. del
   se nadaljuje.

 • Janez Kepic-Kern

  KARL E.
  JE MALO POZITVNEGA NAREDIL.
  POZORNOSTI SO VREDNI
  “ORLI” DR. J.E. KREKA,, 1908-1940.
  “ORLI” DR. J.E. KREKA, 1908-1940,
  SO PRED 2. SV. VOJNO
  – OPIRALI TEDANJO VSESLOVENSKO – LJUDSKO STRANKO.
  No ja ?
  Potrebna je obnova politike.
  NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
  Predlagamm tole.
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • tromaž

  V demokratični državi kjer minister je pod prisego odgovoren v svojem resorju bi bil Erjavec že Exrjavec, Da ni zahteval preiskave, lahko upravičeno sumimo na njegovo vpletenost kot tudi v primeru Patria, ker ni branil državne ampak strankarske interese. Predvsem je evidentna mizernost Slovenske demokracije, ki se celo hvali kot napredna.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!