Ficko se je znova izkazal za glavnega krta globoke države pri rušenju DeSUS

Nekdaj vplivni član stranke DeSUS je postal njen grobar. (Foto: STA)

Stranki SAB se je po besedah Alenke Bratušek pridružilo 250 novih članov, od tega največ članov DeSUS iz odborov Velenje, Kočevje, Šoštanj, Brezovica in Logatec. Za enega ključnih eksekutorjev upokojenske stranke se je znova izkazal Zlatko Ficko, vplivnež iz Kočevja.

Da je načrt neformalnih omrežij globoke države uničiti DeSUS, smo pisali že vse od začetka, ko so se po polomu Šarčeve vlade v upokojenski stranki pridružili k Janševi – druge izbire namreč niti niso imeli. Čeprav je nova vlada naredila največ za upokojence, in to v izjemno kratkem časovnem obdobju, so leve sile v DeSUS ves čas rušile, da bi škodovale vladi in bi izsilile predčasne volitve.

Ali so res uspeli uničiti DeSUS, se bo pokazalo v anketah in na prihodnjih državnozborskih volitvah. Danes je po besedah Alenke Bratušek v SAB vstopilo okoli 250 članov DeSUS. Med njimi so seveda skrajni socialisti, polni privilegijev, ki jih položaj upokojencev v resnici ne zanima.

Večni oportunist ni razočaral niti tokrat
Na enega izmed večnih oportunistov in škodljivcev smo opozarjali že na Nova24TV. To je kočevski vplivnež Zlatko Ficko, nekoč član v Golobičevi Zares, po njenem propadu pa so ga podtaknili k DeSUS, da bi držal skrajno levo linijo in se hkrati še okoristil. V obdobju Cerarjeve vlade so ga imenovali za direktorja državnega podjetja Slovenski državni gozdovi, kjer je vlekel bajno plačo in se vozil s prestižnim nemškim terencem znamke Audi. Ko je privilegije izgubil zaradi nepravilnosti v SiDG, se je uprl. Najprej proti nekdanji predsednici Aleksandri Pivec, nato je s Karlom Erjavcem delal vse, da bi poslanci DeSUS zapustili vladno koalicijo in podprli Erjavca za mandatarja. Ficko si je pri “prepričevanju” poslancev posluževal celo izsiljevanj.

Zlatko Ficko je bil nekoč funkcionar Golobičeve stranke Zares. (Foto: Insajder)

Danes je Zlatku Ficku uspelo iz DeSUS v SAB speljati nekaj članstva, kar je po pisanju STA ocenil kot konec “obdobja negotovosti in turbulentnega stanja“. Pojasnil je tudi, da so iskali sogovornike znotraj levo usmerjenih strank, a da so največ zavzetosti za pristop z možnostjo za enakopravno sodelovanje pri delu in uresničevanju interesov upokojenske populacije pokazali v SAB. “Odločitev za SAB je bila enostavna, Alenka Bratušek kot političarka predstavlja osebo, predsednico z izkušnjami in rezultati,” je dejal. Mi pa dodajamo, da je težko biti načelen, veliko lažje pa biti oportunist in za lastne koristi izdati stranko.

Sara Kovač