fbpx

Filozof Ernecl o “75 stalno pripravljenih”: Prav zares so diletanti!

Foto: STA

Kaj je to antijanšizem? Zakaj je progresivne akademike in levoradikalne medije tako strah? To smo povprašali filozofa Aleša Ernecla. “Moje mnenje, ko sem bral tole javno pismo slovenskih akademikov, intelektualcev, ki se delajo pač, da so neodvisni, objektivni, razmišljajoči ljudje, ki jih zanima samo resnica. To vse izhaja iz neznanja in lenobe te progresivne levičarske akademije. Jaz poznam te Vezjake in Klampferjeve, to so ljudje, ki se ne poglabljajo v popolnoma nič, česar se lotijo. To je diletantska akademija. Ne gre zato, da se borijo za svoje stolčke, svoje službe. Prav zares so diletanti.” O Janezu Janši je povedal Ernecl sledeče:Janez Janša je resen demokrat. SDS je stranka, zavezana demokraciji. Janša ni noben reakcionar. Janša ni noben totalitarec. Resna desnica bi v taki situaciji najbrž bila reakcionarna in totalitarna. Janša tega ne bo počel, ker je zaprisežen demokrat.”

Aleš Ernecl je bil tudi brez dlake na jeziku, ko je govoril o levih dominantnih medijih, ki zganjajo od odstopa predsednika vlade Marjana Šarca paniko, da bo prišel z lune Hitler iz satirične filmske komedije Jekleno nebo (ang. Iron sky). “Jaz nimam tega naivnega libertarskega stališča, zasebniki izražajo svoje mnenje. Ne verjamem preveč v to. Vsaj pri nas. V tujini obstaja ta prosti trg oziroma da je lahko ločiti ideološko od politike. Večer, Dnevnik, Delo in podobno, vsak posameznik ve, da so izjemno zlizani z levo progresivno politiko. Tem medijem si ni treba boriti za tržni delež, so že podedovali. Vse, kar morejo početi, je, da vzdržujejo bazo.”

Slovenska javna televizija RTV Slovenija pa je bo besedah Ernecla poniževanje besede neodvisnosti. “Nacionalka je navadna sramota. Progresivci oz. levičarji bi rekli, pa saj je uravnoteženo, saj imamo Pričevalce. Če se spomnimo, kak desant je bil na Pričevalce in voditelja Jožeta Možino. To je kulturbundovstvo. Teh ljudi jaz ne jemljem resno. Jih pa je treba resno jemati v tem smislu, da imajo moč. To, kar govorijo, je navadno blebetanje,” je stanje na slovenski javni televiziji filozof Ernecl.

Stranka Janeza Janše se mu zdi najbolj socialdemokratska stranka v Sloveniji
Naš sogovornik se je začudil, da progresivna leva medijsko-politična koalicija z grobimi napadi želi diskreditirati Slovensko demokratsko stranko. SDS se mu zdi najbolj normalna slovenska socialdemokratska stranka. “Pri SDS je to, kar je normalno in je zdravo, da je socialna država namenjena slovenskim državljanom. Če gledamo SDS iz konzervativnega, desnega stališča, izjemne pomanjkljivosti od državnega nacionalizma ne gre. Očita se jim ekstremno desničarstvo, fašistično držo. SDS je izjemno socialdemokratska, niti malo narodnjaška, fašistična.”

Luka Perš