Financiranje kampanj: Revizorji pri SDS spregledali, kar zahteva inkvizitor Möderndorfer

Jani Möderndorfer (Foto: STA)

Računsko sodišče je včeraj objavilo poročila o pregledih kampanj v času pred volitvami za enajst strank, ki po lanskih volitvah poslancev dobijo povračila stroškov kampanj. Revizorji se niso nič ukvarjali z nezakonitim financiranjem volilne kampanje SDS z nezakonito rabo medija Nova24TV (in podobnih) za politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, kar v DZ pod vodstvom veterana preganjanja SDS Janija Möderndoferja (SMC) preiskuje vladajoča koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB, DeSUS in Levice.

So revizorji premalo poslušni?
So pa pri SDS in pri številnih drugih strankah revizorji odkrili drugačne nepravilnosti. Möderndorferjevi komisiji je vladajoča koalicija med pristojnosti zapisala tudi ugotavljanje, kdo proti SDS “ni ukrepal skladno s svojimi pooblastili oziroma v skladu z njegovo politično odgovornostjo”.

Ni še jasno, ali bi tega zdaj lahko obtožili računsko sodišče in predsednika Tomaža Vesela, ker niso ugotovili nepravilnosti v skladu s pričakovanji vladajoče koalicije, ki ima v DZ odločno večino ali lahko odloči karkoli. Je pa računsko sodišče določilo povračila stroškov kampanje, ki jih dobijo stranke. Višina je odvisna od števila volivcev. Največ, 73.274 evrov, dobi prav relativna zmagovalka volitev SDS Janeza Janše, sledi LMŠ Marjana Šarca s 37.043 evri. Möderndorferjeva SMC, ki je bila največja poraženka, s 36 poslancev pred štirimi leti je zgrmela na deset poslancev, po izključitvi Milana Brgleza pa celo na devet, dobi 28.666 evrov delnega povračila stroškov kampanje.

Na posnetku je veliki inkvizitor stranke SDS Jani Möderndorfer, ki si je izkušnje za zahtevno delo nabiral že v številnih strankah (LDS, PS, SAB).

Na lanskih volitvah Möderndorfer za poslanca ni bil izvoljen z liste SMC. Nekaj mesecev je prejemal nadomestilo, ker ni mogel najti službe. Slabo mu je kazalo, ko so potekali dogovori, da bo šef SMC Miro Cerar postal predsednik DZ. A je to preprečil Milan Brglez, ki se je še sam ponudil za to funkcijo, zaradi česar so ga izključili iz stranke. Pozneje je Möderndorfer postal nadomestni poslanec, ko je bil Miro Cerar (SMC) imenovan za zunanjega ministra vlade Marjana Šarca. Podatki, kolikšna povračila dobijo stranke in kakšne so bile ocene računskega sodišča o poslovanju in poročanju, so takšni:

Z le pozitivnimi ocenami za poslovanje in poročanje so revizorji ocenili šest strank. Torej večino, pregledali so jih enajst. S klikom na podčrtano ime si lahko ogledate celotno poročilo za stranko. Pozitivni oceni za poslovanje in poročanje so dobile: SD Dejana ŽidanaLevica Luke MescaSMC Mira CerarjaPirati Roka AndréejaSLS Marjana Podobnika in SAB Alenke Bratušek. Slabše, z enim pridržkom, sta ocenjeni LMŠ Marjana Šarca in NSi Mateja Tonina. S pridržki za poslovanje in poročanje pa DeSUS Karla ErjavcaSDS Janeza Janše in SNS Zmaga Jelinčiča. Povsem negativnih ocen tokrat ni bilo. Pri SDS, katere kampanja tako zelo zanima vladajoče, da so si za preiskovanje konkurentke ustanovili celo preiskovalno komisijo, kar je institut, s katerim praviloma opozicija nadzoruje vladanje, je računsko sodišče zapisalo, da ni zahtevalo predložitve odzivnega poročila, ker je že med revizijskim postopkom SDS izvedla ustrezni popravljalni ukrep, saj je denarno protivrednost drugih oblik prispevkov, ki jih je prejela v nasprotju z zakonom o volilni kampanji, nakazala v humanitarne namene.

SD je denar nakazala kar Kontiču
Prispevke je SDS dobila tudi od pravnih oseb, kar zakon zadnjih pet let prepoveduje. 200 evrov jim je nakazalo Mesarstvo Herga, samostojni podjetnik Igor Gabriel sto evrov, podjetje EIS Skočaj je dalo 50 evrov popusta, kar tudi ni dovoljeno, niso prikazali 110,62 evra vrednega nastopa pevca Mirana Rudana … Stranka je za vse te nepravilnosti 1.220 evrov nakazala v humanitarne namene organizaciji Nadškofijska karitas Maribor. LMŠ je za podobne grehe 730,10 evra nakazala organizaciji Ozara Slovenija, nacionalno združenje za kakovost življenja. SD pa 540,10 evra z asignacijo za dobrodelne namene Občini Velenje. Ker je to nenavadno, prikazujem del poročila revizorjev o tem, da so denar v dobrodelne namene nakazali kar preko občine, ki jo vodi njihov župan Bojan Kontič:

Občinski grehi
Pri večini strank so revizorji ugotovili, da so jim posamezne občine objavljale brezplačne oglase v svojih glasilih, kar zakon o financiranju kampanj lokalnim skupnostim prepoveduje. Revizorji so praviloma pri strankah našli še kak dvakrat plačan isti račun, račun, v katerega ni bil vključen DDV, račune, ki so se nanašali na čas pred ali po kampanji, manjša nakazila pravnih oseb, ki so prepovedana … Kakšnih res dramatičnih nepravilnosti pa revizorji niso ugotovili. Po preverjanjih je strošek kampanj po ugotovitvah revizorjev pri večini strank nekaj nižji, kot so prijavili. Izjema je le SLS. Ni se pa spremenilo, da so bile kampanje SMC, DeSUS in SLS finančno najbolj neučinkovite. Podatki so takšni:

Peter Jančič, Spletni časopis

 • samotoje

  Kaj pa zdaj? Samo dvoje tukaj pride v poštev: ali je računsko sodišče del zarote Janševih razbojnikov proti Modeldorferju in torej pokvarjeno do konca ali pa je računsko sodišče del zarote Janševih razbojnikov proti Modeldorferju in torej pokvarjeno do konca. Še Vesela na pranger, bo že kaj priznal.

 • VERRZIFIKATOR

  Ivan Dorfejevič Modernjakov

  NADOMESTNI REVIZOR

  Gógolja že dolgo nismo brali,
  sodil je nekoč v obvezno čtivo,
  zdaj pa se v realost prav igrivo
  vrača, so mu spet življenje dali.

  Je njegov Revizor, ki iz kroga
  zlahka bi zračunal kvadraturo
  neki gizdalin, ki sinkuro
  je dobil, da šefe zgolj uboga.

  To je odposlanec nadomestni,
  saj nikoli fant ni bil izvoljen,
  je zato togoten, nejevoljen
  vedno kakor pohajač pocestni.

  Ta Revizor večno je pohajal,
  vsakokrat vedril pri drugi stranki,
  kar pobral je, so bili ostanki,
  rad z naslado je samo nagajal.

  Zdaj Revizor Mrtve duše šteje,
  strankam po hinavsko jih podtika,
  za napakami v računih stika,
  to edinole mu dušo greje.

  Mrtvo dušo, da ne bo pomote,
  sama je Revizorja potrebna,
  in docela vsa že zdaj pogrebna,
  saj se vrgel fant je med falote.

  Ta falot po vetru Plašč obrača,
  Plašč Gogóljev mu je zgled seveda,
  kot Revizor, komisar zaseda,
  se pri stranskih vratih vedno vrača.

  Mu ime je Ivan Modernjakov,
  si nadel modernejši je vzdevek,
  kar njegov edini je prispevek
  svetu barabinov in bedakov.

  To moderen zgolj opis je stanja,
  ki na carske čase prav spominja
  in Revizorja s tem opominja,
  da lahko le nekaj časa sanja.

  Ko zamaje zgradba se lažniva,
  naš bo nadomestni odposlanec
  v jarek se zamajal kot pijanec,
  bo modernost časa tega kriva.

  Vstati naj modernež kar poskuša,
  a ne obudi ga revizija,
  ne pomaga nič več komisija,
  saj je Modernjakov mrtva duša.

  P. S.

  Kdor o njem kdaj kakšno rimo skuje,
  po pravici si priznati mora,
  da narcisoidna ta pokora
  niti malo ga ne navdihuje.

  • samotoje

   Tvoj P.S. je zelo poveden. Gledaš tipa, ga morda celo poslušaš in si rečeš: “E lingua stulta veniuntr incommoda multa. — “Veliko nejevolje prihaja od norega jezika.”

 • von Rhein

  Zakaj ima Mutidorfer na večini slik rdeč nos? Na tej,ki ga prikazujete kot razmišljujočega pa tudi piko na nosu.

  • lili pili

   O ti tako vidis, kot jaz da ima jansa jajcasto glavo….jajo

  • SIMON ROZIC

   To imajo vsi “koka” naspidirani zlobci ! Modendorfer je eden od njih!

 • lili pili

  Glede na vlozen denar se iz grafa vidi, da je kampanija sds bila zelo neucinkovita…

  • učko

   Jah, le kuga so s tolk denarja kupili oziroma plačali. Mogoče skret papir, k so se na konc volitev fajn usral in se niso upal štartat na zmago, ker bi Jajota spet na Dob šlajsal.

   • Janez Kepic-Kern

    KAKO TI JE KAJ VŠEČ
    – MOJA ŠALA O “JANEZU CEPCU”?
    Kaj pa kaj
    tisti vaš “kolega” “DELU ČAST IN OBLAST” – pone?
    Zadnjič
    se ga videl v centru LJ.
    Nekam shujšan, zblojen je bil videti !? Povej, a ne ? L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • lili pili

    Dobro razmisljas…

  • Janez Kepic-Kern

   KAKO TI JE KAJ VŠEČ
   – MOJA ŠALA O “JANEZU CEPCU”?
   Kaj pa kaj
   tisti vaš “kolega” “DELU ČAST IN OBLAST” – počne?
   Zadnjič
   se ga videl v centru LJ.
   Nekam shujšan, zblojen je bil videti !? Povej, a ne ? L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • lili pili

    Glej jaz sem umirjen desnicar, pri nas ni tega gesla, ga pa poznajo vsi bivsi komunajzarji stacionirani v sds u

 • Franjo Trojner

  V kiro stranko bo te prestopo tokrat toti rekorder v prestopih iz stranke v stranko?
  Morda kr direktno v stranko SD ali v stranko ZL, ker če prestopi v stranko LMŠ bo moral drugo leto znova kam drugam prestopati. Ej ga, toti Jani Möderndorfer je res pravi ptič, barvo perja in jato menja, kot za šalo!

  • pajot

   samo dve stranki sta v Sloveniji: domoljubi in izdajalci domovine. Model spada med druge.

 • Steiermark

  Pa pravijo, da je pomanjkanje medicinskega osebja, posebaj onih, kahlonoscev, ali mu res niso mogli zagotoviti , po preteku mandata kot poslanca, staro delovno mesto, kahlonosca? Če ne, je evidentno, zakaj ne, ker kakor kaže s svojim “izvajanjem” v parlamentu in drugače, nima “intelektualnih sposobnosti”, niti za kahle odnašat, samo v politiki na levi se lahko obdrži, ker levaki ne rabijo , pa tudi nimajo pametnih ljudi……

  • totex39

   Tudi,če bi imeli pametnega ga ne bi sprejeli, ker bi jim štrene mešal, to je slika današnje celotne vlade in parlamenta.

 • xtc

  Ljudje kot je Moderni Vaščan nimajo kaj iskati v politiki,človek je popoln idiot,ki bi brez ustreznega znanja presojal delo RS,kjer naj bi bila stroka.
  Skratka komunist Moderni Vaščan ,bi rad očtno deloval po sistemu mi napišemo poročilo po Kučanovih navodilih, RS pa ga pottrdi in nato damo SDS na sodišče in prepovemo.
  Skratka stvar po sistemu,kot ga je Kučan prakticiral kot šef CK ja v SFRJ.
  Ko komunisti z Kučanom vred pač niso imeli kakršnih koli dokazov so jih pač proizvedli,po partijski liniji stisnili kak organ in sodnika in tarča je že pristala v zaporu.
  Skratka Kučan in njegov hlapec delujeta povsem enako kot je Kučan počel kot šef CK ja v SFRJ,vendar p stvari postajajo vse bolj prozorne.

  • Nata

   + + + + vodeni idiot !! Zato znanja ne poltrebuje !

  • SIMON ROZIC

   ….zdaj zadaj bo “spičil ” k klovnu Šarcu, takoj za tem pa k Levici, kjer se
   koka deli že za zajtrk!

 • komar marko

  Vprašanje za Modeldolfeta. Katero starnkobo po sedanji stranki zasvinjal s svojimi kretenizmi????????????Namreč straka Modernih Cepcev je truplo. Torej je za cuzanje potrebna nova stranka. Ali ga rdečuhi še rabijo ali ga bodo skupaj s Cepci zagrebli?????????????

 • učko

  Model Dolfi, še mal, pa bo spet pri posranih plenicah, njegovi specialnosti.

 • antimur

  Takšna butasta, shizofrena in pokvarjena oseba kot je Möderndordfer, ne bi smela blizu kakšni državni funkciji, iz parlamenta bi moral leteti po luftu, ne pa da mu Šarec in levi fašisti dovolijo, da še kar počne pizdarije in to z njihovim žegnom. Temu kretenu bo potrebno malo naglihati čepur.

  • wert

   Nazaj na Olimpijo naj gre, če si upa !

 • Olga101

  Le kahle sodi naj Moderndorfer (po Prešernu)!

 • Nata

  Hja ?V osebnem življenju takih ljudi ne maramo, se norčujemo iz njih. . . . . politika pa jih krvavo potrebuje !
  Predvsem naša. Toda v zadnjem času tudi v EU ni nobenega poštenja več. Vse je ena sama računica ! Kdo več da, tem bo na uslugo.
  Vest, empatijo do lastnih državljanov taki ljudje vržejo čez levo ramo.
  Hja ?? Kaj pa dolžnost ?? V politiki ne obstaja ? Pripenjam dobro razmišljanje
  https://www.teozofija.info/Vivekananda_Dolznost.htm

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM
  ŠE AKTUALNO ŠALO

  ŠALA
  3. del šale o “JANEZU CEPCU” visečem za šankom
  “PARLAMENT-puba” NA ŠUBIČEVI V LJ.

  JANEZ CEPEC bulji v svoj mobi, bere in se zadere:
  “PA SAJ TO NI – RES
  – 90 LET STARI EX KP, ZK LJUDJE ŠE VEDNO MIGAJO IN
  SLUŽIJO MILJONE EVROV
  , IMAJO PO VEČ TAUŽENT EVROV PENZIJE.
  Men,
  k jim že več deset let služm – pa komej za PIR – dajo.
  Kakšn
  CEPEC sem jest – JANEZ CEPEC !

  Zdej
  čist OK J: JANŠA RAB VEČ – PODPORNIKOV, ČLANOV – grem kar k SDS in k OK J: JANŠI.
  V lokal
  PARLAMENT pub
  vstopi šobast, trebušast večji hecen možakar in pozdravi J. CEPCA.
  “DELU ČAST IN OBLAST”
  JANEZ CEPEC
  se kolega provokatorja – nič ne razveseli. In se zadere nanj:
  DEJ NEHEJ
  S TEMI BUDALOSTMI O DELU, OBLASTI – JEST RABM DNAR. Še za PIR nimam dost”
  “pa kwa
  TI govoriš o DELU? Sej t TI nis – NIKOL DELOV . Pejt ti mau u “BEGNE”.
  Šobasti
  kolega provokator – REČE: ” DONS SI PA RES NE PRIJAZEN -JANEZ CEPEC.
  KAJ TE PA MATRA?
  SEVEDA NISEM NIKOL DELAL
  – KO JE BIL PA MOJ FOTR DESNA ROKA OD MARŠALA TITA,
  A BOŠ ŠE EN PIR – TE JES ČASTM – JANEZ CEPEC”
  JANEZ CEPEC
  – SKRAJNO SLABE VOLJE, SE ZADERE:
  “.Nehej mi govort JANEZ CEPEC
  – jest nism noben CEPEC. Dost vas mam TITO privilegirancev
  -ODHAJAM
  – K _ OK SDS IN h OK J: JANŠI. On je vsaj normal dedec,
  vi ste pa ene navadne cote.
  Pejte vsi skp – mau u “BEGNE”.
  Šobasti
  ex KP;ZK provokator reče:
  “JA, ČE ODHAJAŠ K – SDSJU, ki nam hoče vzet ex KP; ZK privilegije
  in
  k J. JANŠI – potem TI PA NE PLAČAM – PIVA, PIRA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC 3. DELA – ŠALE
  O JANEZU CEPCU,
  SE NADALJUJE

  • Janez Kepic-Kern

   IN ŠE 4. DEL
   NADVSE AKTUALNE ŠALE
   O
   JANEZU CEPCU
   IN
   O OSTALIH
   EX KP, ZK – BOLJ “REVNIH”
   PROVOKATORČKIH
   S TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV

   ŠALA

   4. DEL ŠALE O VSEM NAM
   DOBRO POZNANEM – “JANEZU CEPCU” visečem na šanku “PARLAMENT- puba”
   na Šubičevi LJUBLJANI
   O “ŠOBASTIH” IN O
   “PLAŠČKASTIH” EX KP, ZK PROVOKATORČKIH.

   “JANEZ CEPEC” že malo v rožcah od POPITEGA PIVA za šankom “PARLAMENT – puba”
   ostane sam in spet bulji v svoj “PAMETNI MOBI” in
   kolne nad v mobiju napisanimi “NOVICAMI”:
   – “OSEBNI, DRUŽINSKI ZDRAVNIKI ZGARANI -DAJEJO ODPOVEDI”,
   – ZA EX KP, ZK ZEMLJARIČEM
   SKRIVAJOČI SE “ZEMLJARIČI” SKUBEJO OBUBOŽANO ZDRAVSTVO ITD, ITD.
   in zatuli
   ” TO JE “TOO MUCH” – ZDRAVSTVO – NEJ PUSTIJO PR MIR. Jest bom dohtarje – še rabu”
   “ST SM TEH
   “TITO PRIVILEGIRANCEV” Ne bom več pisov provokacij – zanje.
   Kr sami nej se preklajo s temi zagamanimi “JANŠISTI”
   Kar k
   OK J. JANŠI – BOM PRESEDLOV”
   Janša je vsaj normal dedec – te ex KP, ZK – so navadne “ožete zoprne limone”
   Še
   kar možati JANEZ CEPEC – prijazno reče študentki-kelnarci :
   “PUNCA
   – PRNES MI ŠE EN TA VELK PIR – MATER S LUŠNA, – KJE S TKO DOBR GEŠTEL DOBLA?”
   Kelnarca se zasmeje in reče:
   ” Z GORENSKE SM, U HRIBIH SMO TAKE. A sem vam všeč?
   VI STE MEN TUD EN KAR OK DEDEC. Kuj vam prnesem en – PIR”.
   Janezu CEPCU
   se razleze obraz v srečen nasmeh, začne peti: “SAM PO PARKU SE SPREHAJAM ITD:”
   POSTAVNA ŠTUDENTKA-KELNARCA- PRINESE – VELIKO PIVO
   in šepetaje reče JANEZU CEPCU:
   ” a bi bil rad moj “junak”. Sonja sem, na moj GSM” in zasadi nohte CEPCU v dlan, mimogrede.
   JANEZ
   CEPEC navdušen, na ves glas zatuli: ” LEPO JE ŽVET – ŠE SO FAJN PUNCE – NA TMU SVET”
   V
   “PARLAMENT pub”
   spet vstopi “ŠOBA PROVOKATOR” v spremstvu nižjega, mladega tipa v usnje dolgem plašču
   in spet pozdravi JANEZA CEPCA
   Z – : “DELU ČAST IN OBLAST” . Janeza Cepca pograbi jeza
   in
   kar po domače nadere “provokatorskega kolega
   “: POSLUŠ TI KROTA MOČVIRNIŠKA.
   NEHEJ ŽE S TEM – “DELO, OBLAST , ČAST”
   – ti še nkol v u tvojmu živlenu – NIS DELOV.
   KWA B ZDEJ RD? Hit povej, se m ne lub pogovarjat – s tabo”

   Mali tip v usnje plašču – vpraša JANEZA CEPCA: ” ali boste res prešli
   – z naše strani na stran SDS?
   JANEZ CEPEC besno pogleda malega tipčka v usnje plašču
   in se zdere na šobastega “kolega”

   “KWA VAJ PA TO BRIGA… – S TABO “ŠPECKAHLA”
   – SE BOM PA DRUGČ ZMENU.
   Pusta me pr mir
   BUTLA. – NA FRIŠN SM ZALUBLEN”.
   “ŠOBA
   – DELU ČAST” reče: “pomir se no – saj samo vprašava”
   JANEZ CEPEC – se zadere:
   “TE NČ NE BRIGA – BUNKSL, PEJT TI MAU U BEGNE.

   Mali tip v usnje plašču – reče: “tole z odhodom od nas k SDS – NE BO TAKO – ENOSTAVNO”

   JANEZ CEPEC se zadere: “PA KWA ŠE. Ne vidmo se več, ob sv. NIKOLI.
   PEJTA U – BEGNE”
   Se Janez CEPEC
   – ŠE ZAREŽI IN REČE: “ZGINTA, DE VAJ NE VIDM,
   Ostanta
   v CVETJU – ROŽE SI PA SAMA KUPTA:”

   Mali tip v plašču reče:
   ” ta tip je pa res EN CEPEC – naj kar gre, tako in tako rabimo “trojanske konje”.
   “ŠOBA – DELU ČAST” reče: “NE VEM ČE BO TROJANSKI,
   VELIKO NAŠEGA BO SČVEKAL – TAM.” Ah ja. Ti “provokatorji” L.r.JANEZ K:KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   4. DELA O J. CEPCU

 • Janez Kepic-Kern

  “LILI PILI – CVILI”
  SE JE ZABLOKIRAL,
  NOČE KOMENTARJEV NA NJEGOVE
  “LILI PILI CVILI” ZAPISE, ZATO GA KAR – TUKAJ VPRAŠAM.

  TI
  “LILI PILI CVILI” DAJ – ZACVILI
  KAKO SO TI KAJ VŠEČ
  – MOJA ŠALE O “JANEZU CEPCU”?
  Kaj pa kaj
  tisti vaš “kolega” “DELU ČAST IN OBLAST” – počne?
  Zadnjič
  sem ga videl v centru LJ.
  Nekam shujšan, zblojen je bil videti !? Povej, a ne ? L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Get Smart

  Moderni seljak je star, preverjen kader LDS, ki je dal skozi še ostala preimenovanja SKOJ (LDS je preimenovan SKOJ= Savez komunističke omladine JUGOSLAVIJE).

  Tako je Modernaseljaćino bila LDS, pa ZARES, pa POZITIVNA SRBIJA, pa SMC i tako dalje do tokija.
  VSE to je ena in edina MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA
  in Modernaseljaćino je, tako kot so so takorekoč vse MURGL JUGOKOMI kreature,

  strokovnjak za praznjnje kahel = je tolko stručnjak kot njegov SD tovariš HANće nje, oba sta zmogla POMOŽNI 2-letni SREDNJEŠOLSKI PROGRAM.
  Čeprav je bilo slišati, da so Moderniseljaćini napisali papir za kao opravljeno 3-letno srednješolsko školovanje nje.

  Take pse kaviaržidoKOMINTERNA sama rodi v svojih garažah ali pa jih postrga po lokalnih in okoliških kanalizacijah = vse tukajšnje MURGL JUGOKOMI kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE kreature so bastardi iz rvacko-srbskih-šiptarsko-crnogorskih garaž nje = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

  • Get Smart

   Razumete? Taki psi za 6.000 € na mesec i oca svog rođenog zakolju, ne pa da ne bi lagali v kamere, svirali kurcu, nastavljali dupe MURGL JUGOKOMI gazdi itd.

   Po njihovih delih jih boste prepoznali.

 • KAPIBARA

  Jani, ko greš v “službo” , ali so doma Veseli ali žalostni ? in ko prideš domov ??

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!