[FOTO] Belokranjci složno proti postavitvi migrantskega centra! Naredili bodo vse, kar zmorejo, da zavarujejo svojo Belo krajino!

Foto: Facebook

Civilni iniciativi Metlika in Bela krajina sta zaradi prepričanja, da javna naročila urada za oskrbo in integracijo migrantov nakazujejo možnost postavitve območnega migrantskega centra, v Metliki organizirali protestni shod. Kljub navedbam direktorice urada Mojce Špec Potočar, da naročila še ne pomenijo dejanske postavitve centrov, so Belokranjci po navedbah vodje civilne iniciative Maje Kocjan pokazali, da če bo potrebno, bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da zavarujejo svojo Belo krajino. 

Po besedah Kocjanove so že pred dvema letoma organizirali protest v Črnomlju, na katerem so dejali, da bodo protest vnovič organizirali v primeru, če se bo s strani države pokazala kakršna koli namera o postavitvi migrantskih centrov. “Ravno pred mescem, dvema, je urad za oskrbo in integracijo migrantov objavil razpis, med drugim za postelje, prehrano, za varovanje, kjer je točno navedeno, da gre za jugovzhodni del Slovenije. Na podlagi odgovora istega urada so dejali, da naj bi bili ti centri postavljeni na mejnih območjih, kar jasno nakazuje na to, da se v Beli krajini pripravlja postavitev migrantskega centra.”

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Sicer je urad sporočil, da je razpis samo po potrebi, vendar je v sami razpisni dokumentaciji po besedah Kocjanove jasno navedeno, da mora ponudba veljati vsaj šestdeset dni po roku izvedbe razpisa, torej po poteku roka izvedbe razpisa, kar dejansko pomeni, da naj bi se po koncu razpisa v 60 dneh ta razpis tudi izvedel. “To so jasni znaki, da se želi postaviti sprejemno-registracijski center v Beli krajini, čemur pa Belokrajnci ostro nasprotujemo,” poudarja Kocjanova, ki kot predstavnica iniciative Bela krajina opozarja, da se v Beli krajini srečujejo z vse večjim porastom števila migrantov. “Vse več ljudi jih srečuje na dnevni ravni, civilna iniciativa dobiva dnevno klice raznih zaskrbljenih mamic, staršev ali navadnih ljudi, starejših občanov, ki jih je ponoči strah biti same doma. Zaradi tega smo se odločili, da proti temu ostro nastopimo in organiziramo protest,” je poudarila Kocjanova.

Maja Kocjan, predstavnica CI Bela krajina (Foto: Nova24TV)

Podatki kažejo da je na območju Bele krajine kar 18-krat več ilegalnih prehodov državne meje kot v lanskem letu. Po podatkih Policijske uprave Novo mesto je skupno do konca avgusta prešlo 2.500 ljudi, od tega 32 mladoletnih brez spremstva. Belo krajino pa je v zadnjem mesecu prešlo slabih 400 ljudi.

Glede na to, da je protest potekal v Metliki, bi pričakovali, da se bo protesta udeležil tudi sam župan Darko Zevnik, a je ta svojo udeležbo zavrnil že pred samim povabilom. Za STA pa je Zevnik skupaj s črnomaljsko županjo Mojco Čemas Stjepanovič in semiško županjo Polono Kambič izjavil, da za proteste naj ne bi bilo potrebe. Na protestu, ki sta se ga poleg občanov udeležili Maja Kocjan iz Civilne iniciative Bela krajina in Annemarie Šimec iz Civilne iniciative Metlika, prav tako ni bilo videti najbolj znanega državnega sekretarja Cerarjevi vladi Boštjana Šefica, ki je v svojem odgovoru navedel, da ga ne bo, ker sedaj ni več na funkciji.

Foto: Facebook

Župani odgovarjajo orkestrirano
Po besedah Kocjanove so v civilnih iniciativah šokirani zaradi brezbrižnosti vseh treh belokranjskih županov, ki odgovarjajo orkestrirano, prav tako pa so se v molk zavili predsednik republike, novoizvoljeni predsednik državnega zbora Dejan Židan in večina političnih strank (Belokranjcem sta namreč odgovorili le dve stranki, in sicer SDS in SNS). Zanimiv je podatek, da je sicer Špec Potočarjeva pred dvema mesecema na skupnem pogovoru s Šeficem in Kocjanovo v eter dejala, da dejansko odlično sodeluje z belokranjskimi župani, sedaj, ko pa se te konkretno sprašuje, kje bodo migrantski centri, pa nihče nič ne ve in nima nobenih informacij.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Nedvomno pa je potrebno omeniti odziv stranke SMC, ki je shod civilnih iniciativ obsodila in zapisala, da obsojajo hujskaštvo in nepotrebno podpihovanje strahu in sovraštva. “Slovenija je varna država, Metlika pa varno mesto,” so še zapisali. Odziv lahko označimo kot naravnost neverjeten, namreč, vlada Mira Cerarja je tista, ki je kriva, da se danes soočamo s porastom pretoka migrantov, saj je prepozno odreagirala in se sprenevedala, dokler ni bilo prepozno. Uradni podatki so jasni in kažejo, da je migrantov vedno več, pri čemer je vsakomur jasno, da jih je neuradno še več.

Med govorniki na shodu je bilo mogoče slišati, da je zaradi povečanega migrantskega toka v Beli krajini vedno več vlomov. “Borimo se za zemljo, za otroke.”

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Nedvomno so Belokranjci s svojo udeležbo in prisotnostjo konjenikov, z bagri in traktorji pokazali, da če bo potrebno, bodo naredili vse, kar lahko, da zavarujejo svojo Belo krajino. Čas je, da se država in župani naučijo poslušati, ker konec koncev so državljani tisti, ki volijo svoje predstavnike, in ne obratno.

H. M.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  BRAVO BELA KRAJNA. Ne se pustiti izsiljevati državi.

  • Broni

   Dovolj je že, da so se vas žaželeli posiljevati…

 • rubec

  Metliška alka.

 • Boy

  Ni za verjeti! Namesto, da se razvijamo, varujemo svoje
  – žene
  – otroke
  – imetje
  – domovino
  – celo źivljenja

  Vlada pa nič, Briga jih le lastna rit!

  • traktor

   Kakšna vlada? To je otroški vrtec.

   • Boy

    O, si že v vrtcu? Hitro si se naučil pisati!

    • traktor

     A ne de? Da se ne boš preveč razvijal. Ti lahko škodi, veš.

 • Ana Job

  Bravo Belokranjci!!!! Navdušena!!!! Odlično, da ste vključili konje in zastave!

 • Ali

  Ampak še vedno imamo to kar smo izvolili. Koliko belokranjcev je šlo na volitve? Komu ste podelili glas?

 • Miha

  Kaj ste delali Belokranjci letos na dan volitev ?
  Ali ste se kaj naučili ?

 • VERRZIFIKATOR

  VOJNA KRAJINA

  Vojna krájina iz zgodovine
  znana je vsaj medlo, vsaj približno,
  niso tam postavali ponižno
  in čakali, da nevarnost mine.

  Nova zgodba piše se v bližini,
  čisto blizu turške meje stare,
  krájino sosednjo stiska tare,
  a ne dajo se mejašev sini.

  Krájina doslej bila je bela,
  ko naenkrat jo črnó zamete
  in oblast pokaže urno pete,
  rep med noge, brž slovo je vzela.

  Počrnilo krájino je skoraj,
  vsak po mili volji po njej blodi,
  črnoglavcev roji vsepovsodi,
  ve se, kdo je spodaj in kdo zgoraj.

  V glavnem mestu se o tem poroča?
  Ne bodite, prosim vas, naivni,
  na dogajanje so neodzivni,
  tema je, se ve, premalo vroča.

  Krájina na milost prepuščena
  in nemilost zdaj je sebi sama,
  koga briga tamkajšnja sploh drama,
  krájina vnaprej je izgubljena.

  Prepuščena z njo uboga raja,
  toda ta ni upogljive baže,
  ko bo treba, sama si ukaže:
  »Turki so v deželi, kvišku, vstaja!«

  • samsara

   Ko opravimo s ‘Turki’, pride na vrsto vlada, ali pa morda že prej.

 • šmentanamuha

  Cerarja je treba poklicati na odgovornost, ker je podpisal marakeško deklaracijo in takoj odstopiti od nje!

  • Broni

   Kako pa to narediti. Imate kaj konkretnega v mislil?

 • Anton

  vkolikor bodo poteptali glas ljudi, je nazoren dokaz, da pri nas vlada totalitarizem. po dejanjih vas bomo sodili vlada!

  sarkazem press

 • ZatonMesecnikov

  Belokranjci, malo sem poslušal na Novi. Bili so neki medli govori, pa kako je treba pomagati, pa strah pred pomanjkanjem kadrov za vključitev v družbo. Pa da je treba meigrantom pomagati, ilegalcem pa ne. neko govorjenje, v strahu, da morda gospodarju v Ljubljani ne boste všeč. Pa da vas bo kdo obtožil Fašizma. Kar radi storijo levičarji ob takšnih prilikah.

  Pismo Belokranjcem

  Bulšit Belokranjci!

  1. En in edini vzrok današnjih ilegalnih migracij (vsi migranti s katerimi imate opravka so ilegalci) je gromozanska rodnost v deželah odkoder prihajajo. Kjer je 60-70 % prebivalstva mlajših od 30 let.

  2. Leta 1950 je imela Sirija skupaj 3 milijone prebivalcev. Danes jih ima 25 milijonov. To je enako, kot če bi se Slovenci samo od leta 1950 ko jih je bilo 1,5 milijona namnožili na 12,5 milijona danes. Jokate
  Celokranjci ni dela. Kaj bi bilo, če bi se danes sprehajalo po Beli Krajini nekaj milijonov mladih Belokranjcev? Pa primerljivo po nemčiji 400 milijonv Nemcev, 200 milijonov Italijanov, pa 30 milijonov Hrvatov na Hrvaškem? Naših krajev nismo poseljevali preudarno in jih pustili prazne, da se bodo sedaj v ta prostor naselile invazivne populacije.

  3. Takšna rodnost je posledica popolne brezpravnosti žensk v njihovih družbah. Ki so različne od naših. In vprašanje je, če imamo kaj dobrega za potegniti iz teh družb. Matematiko, cvilijo levičarji. bedaki.

  4. In tako je po celi Afriki, Arabijah in muslimanskih deželah sveta. Tega je 2-4 milijarde, ki bi takoj prišli v Belo Krajino.

  Ne in ne, Belokranjci. treba je reči ne!

 • Haloški Tunek

  Čujte desničarski voluharji… na protest proti sprejemnemu centru za prebežnike v Beli krajini je prišo tudi šef Štajerske varde Andrej Šiško???… Protest organizirata civilni iniciativi Metlika in Bela krajina… baje pod fplivom skrajne desnice iz SDS-a…. SDS? Šiško?… Ka zaj to pomeni ???

  • Olga2345

   Zdaj so že “prebežniki”? Jutri bojo Marsovci? Edino kar so, so NEZAKONITI EKONOMSKI MIGRANTI, ki se jim ne ljubi delati, ki se ne integrirajo in nameravajo parazitirali davkoplačevalce, tako kot komunisti že 73 let! Če bodo imeli priliko, nameravajo terorizirali in islamuzirati Slovenijo, tako kot ostale evropske države! Zato je treba njihove uvoznike, levičarske skorumpirance, s Kučanom in Fajonko postaviti za rešetke, divjake pa poslati tja, od koder so prišli, da gradijo svojo domovino in jo po potrebi branijo!

 • Broni

  Smejoči se migrant iz Nemčije: “Mi grabimo vaše ženske, jih porivamo, udarjamo, pljuvamo. Kaj nam pa morete?” Tako je bilo tudi od 41′ do 45′, kajne Belokranjci?

  • Haloški Tunek

   Čuj, saj smo jih leta 45′ zato kaznovali…fuknili smo jih v jame…gamad domobransko !!!

   • Waltter

    Glej, take oslarije ki jih pišeš ne koristijo nikomur in sploh ni duhovito. Ker je stvar tako zamaknjena v preteklost se te to ne tiče seveda lahko gobcaš vse povprek ker ti je omogočeno. Rajši se drži šmarnice..

    • Broni

     Herr Flick. Sprašujem vas. Ali mora resnično vsaka stvar nekomu koristiti? Nekaj je lahko tudi zastonj. Pa čeprav je to bolečina vašega duha. In ne vem, zakaj bi moralo biti kaj narobe, če človek zgolj ponovi žalostno resnico. Tudi za vas velja, da čitajte še kaj drugega kakor vestern romane. Šmarnice se pa zagotovo držim in jih vedno v času cvetenja naberem in odnesem na grob vaških stražarjev, pa ne iz leta 2018….

   • šmentanamuha

    Kaj če bi se ti kar sam prijavil za sovražni govor.

    • Morala

     Haha Haloški Tunek se je zbal in od sile izbrisal sovražni govor…prepozno, ker smo vsi prebrali kaj je napisal…

    • Broni

     Oprostite. Če je človek, kakor ste vi preprost, mu niti ne zamerim, če ne uvidi, da je zapisano zgolj kopiran in lepljen naslov enega izmed člankov malo višje. Ja bo kar držalo. Če vinček govori, se marsikaj zgodi. Sicer pa črnina niti ni tako slabo vino.

 • Haloški Tunek

  Kot so povedali belokranjski župani, metliški župan Darko Zevnik, črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič in njena semiška kolegica Polona Kambič, je protest nepotreben.

  Čujte, tudi mi Haložani mislimo, da je protest nepotreben. Mi bi sprejeli fse migrante, sam pri nas se dosti pije…pretežno šmarnica…pa svija je fHalozah zakon…pa naše haloške babe hodijo naokrog seksi oblečene…to pa za muslimanske migrante ni dobro. A zaj razumete zakaj migranti fHalozah ne morejo biti nastanjeni!!! Metličani, odprite svoje srce in bodite milostni…tisto pofukano stvor od Šiška pa obesite na prvo drevo…za noge…in mečite gnile jaboke v njegovo glavino !!!

 • Olga2345

  Dragi Belokranjci, dajte levičarskim županom nogo! VSI NA VOLITVE! Desni župani so garancija, da bo volja ljudi v celoti upoštevana!

  • Waltter

   Tak med nami, eno priloznost so zajebali – zupan pa naj bo desni ali levi pa je tako ali tako vseeno ce gre drzava preko njegove volje – res pa je da ni prijetno ce suce zupan gobec proti.. ampak to je samo motnja in na motnje se ne odreagira..

 • RATATA

  Sisek se je premaknil vse do Metlike. Lublanski Krajnci pa zmešani do amena, v krvi in v glavah.

  takole je blo včasih, ko je bila tu doma normalnost!!:

  “Meji žuga turški blisek,
  Hoče nam požreti Sisek;
  Turk če nam vzel Sisek bode,
  Nam narobe vse, vse pojde!

  Vam Ljubljana bo pokrajna,
  Stran dolenjska turška drajna.”
  Boben zdaj mu zaropoče,
  Da preslišat’ ni mogoče.

  Ravbar si vojakov zbere,
  Dol’ pod Sisek ž njimi dere.
  Toljk’ je Turka na terišču,
  Koljkor mravelj na mravljišču.

  Naprej v der je Ravbar tekel,
  Vel’kmu hlapcu: „Stopi — rekel
  Zlezi na visoko drevce,
  Gledaj dobro na banderce!

  “So banderci vidit beli,
  Trdno mujo bomo imeli:
  So banderci pa rudeči,
  Nič ne bodimo boječi!”

  “Turka bomo pozobali,
  Kakor da bi črešnje brali;
  Pred miru ne bomo dali,
  Kakor ga ob tla ne djali” —

  Hlapec vidi vse rudeče, —
  To stri Kranjce vse goreče. —
  Tako v Turka se zagnali,
  Da so vsega posabljali.

  od tule je to: http://www.ljubljanske-slike.si/oj-ljubljanci-oj-zaspanci/

 • rubec

  Da to ni političen shod in da bi jih tudi janša slišal tako kot jih je leta 2013 je v polomljeni slovenskohrvaščini dejal en govornik ampak proti veterinarjem iz Ljubljane. Poglejte ludi kak moj še zda šepa in z roko pokazal proti konju.

 • samsara

  Dajmo potomci uskokov!
  Postanite vredni svojih prednikov.

 • RATATA

  Danes sem se peljal skozi Metliko malo pred deveto zjutraj in okrog treh nazaj. Na poti sem na dveh starih bajturinah videl jugoslovansko smrdečezvezdaško zastavo in
  en plakat na enih plankah ob cesti, da bo danes protestni shod.
  Miličarjev pa kolkr češ že zjutraj.
  Ljudje povedo, da je veliko vlomov v hiše, da niso več tako sproščeni kot so bili in da je migrantov preko Kolpe ko rusov.

  • rubec

   Kako to če pa je en govorec rekel da do danes še nobenega migranta v metliki ni videl. Mogoče zato ker nosi očala za avtogeno?

   • RATATA

    Kaj sprašuješ in poslušaš komunajzerja?
    Desnakarja vpraši, ki normalno pije in normalno švasa.
    V Metliki je Črnina njihov Teran, kot je za Istrana Refoško, za črnogorca Vranac ali za Vojvodinca Ždrebćeva krv.
    v Metliki za švasat ne rabijo ne očal niti vizirja, če skozi poln kozarec Metliške Črnine gledajo.
    Ko zašvasa ga rukne in novega natoči za drugo rundo švasanja, med natakanjem pa jasno vidi migranta! Če je desnuh seveda.
    Lewuhar pa niti slučajno ne švasa, ker “študira” ali je pa v penzionu.

    • rubec

     Hvala. Izčrpno.

     • RATATA

      Zdej morm pa enga ruknt. Švasu pa ne bom, da ne bi slučajn kacga migranta zamudu hehe

     • rubec

      Na zdravljot, a za paniko ni nobene potrebe. Država funkcionira tako kot mora. Ravnokar poslušam da bodo Črnigoju iz Primorja za neko drugo kaznivo dejanje prišvasali še dve uri kazni.

     • RATATA

      To pa ni fer, saj za dve uri se ne splača nikamor, ker je več stroškov prevoza. Ne morem razumet da tako zajebavajo folk! Bo treba protestirat!

 • Waltter

  Sedaj bo pa malo nastopila policija in malo zacela izvajati represijo nad protestniki, malo preko FB bodo kake kazni dobli malo z akcijami 0.0 sover, pol uporaba mobilnih telefonov, pol kajenje v avtu pred otroki, varnostni pas … vse za to da belokranjce zopet pokorijo in uspelo jim bo.
  Sli bodo preko njihove volje in enostavno tam postavili migrantski center, ce pa komu ne bo vsec pa ga bodo ze pokorili in disciplinirali. Tako da ni straha cez par let bodo belokranjci ze napol cokoladni …

  • Broni

   Tako, kakor nekoč bela Ljubljana, sedaj zapečena….

 • luckyss

  Naj mi en levak ali desnak razloži, zakaj bi morali sprejemati migrante, ki nezakonito prestopajo meje ?!
  Bom res šel enkrat za dva dni v solarij in preko hrvaškega mejnega prehoda za dva dni na morje..
  Nazaj grede bom sežgal vse svoje dokumente in iskal azil preko “zelene meje”..
  Da vam potem jebem slovensko strpnost, če v stanovanju, ki ga bom dobil ne bo televizorja z UHD 4K ločljivostjo !!

  • Republic Commando

   To naj ti kar levi razlozijo, mi desni smo proti :)

   • luckyss

    Saj levi bodo tudi proti, takoj ko jih Soros neha sponzorirati..

    • Republic Commando

     To se bo zgodilo edino ko bo 2m pod zemljo. Pa se to ni ziher, ima veliko potencialnih naslednikov.

  • Broni

   Ne boste uspeli. Pogoj je tudi, da imate jajca kakor krogle za možnar in tiča do kolen…

 • Republic Commando

  Lep miren protest, brez zombijev in ostale “kulturne” navlake in razgrajanja, kot to vidimo pri levuharjih :)))

  • večni srb

   Stare ljudske šege in običaji.

   • Republic Commando

    Kaj hoces povedat?

 • dob

  Belo krajino je treba ukinit, ker je že ime rasistično

  • RATATA

   Slovenci kupujejo aprtmaje “u” Crvenom Vrhu v (“hrvatskoj” Istri).

   • večni srb

    Kupujejo jih tudi v Piranskoj uvali in vseh krajih ob meji, hrvatom pa plačujemo uporabo naše nuklearke.

    • RATATA

     Saj NEK ni srbska.

  • rubec

   Je v metliki padel celo predlog da bi bili bela kraljevina. Tipom se res meša.

  • janez.pokoncni

   Serbus. Sem te našel na twiterju, vendar ti ne morem poslati privatnega sporočila, ker me ne slediš. Malo me “posledi”, da te pozdravim potem pa “kakor češ” :)

   @MarkoFratnik

   • dob

    Zrihtu

 • Morala

  Koga so volili je sedaj brez veze pogrevati, pač vsaka šola nekaj stane. Upam, da si politiki ne želijo vsesplošnega upora, če ne bo ukrepov pri ilegalnih prehodih? Vsakega ilegalca pospremiti nazaj in jih ne voziti v azilne centre. Azilni centri niso za ilegalce. Če vsi v višjih instancah kršite ustavni red in zakone, namesto, da bi skrbeli za varnost svojih državljanov, potem si ne zaslužite svojih preplačanih položajev.

  Bravo Belokranjci!

  • večni srb

   Kjer so ljudje na ulicah, ne poznajo demokracije in politike.
   Smisel demokratične politike, je, da se namesto cele drhali, dere samo eden, ki ga domačini za to pooblastijo in zastopa njihov skupni intreres.

  • merim

   Pa kaj boste vi zgubarji kaj lapas vsesplosni upor ce enega sdsovca ni blo na protestu proti migrantom. Vi protestirate tukaj s komentarji to je vse.

   Bravo belokranjci

   • Morala

    Kaj je ti Pohorc, kaj bi rad?

    • merim

     Rad bi videl sds da kdaj kaj ukrene.

     • Morala

      Pomagaj tudi ti, ne čakati na SDS…

     • merim

      Saj ce bi cakali na sds bi tako meli prej 100miljonov migrantov kot pa docakali sds

 • samsara

  “…prav tako pa so se v molk zavili predsednik republike, novoizvoljeni predsednik državnega zbora Dejan Židan in večina političnih strank (Belokranjcem sta namreč odgovorili le dve stranki, in sicer SDS in SNS)”

  Vse podkupljeno in/ali brezjajčno in brezhrbtenično. Smrdljivi loji, ki zasmrajajo parlament!

 • Jovo Jamnica

  Presenečen sem nad medlostjo protesta. Prepričan sem bil, da bode kdo od SDS elite vzel mikrofon v roke in zmedene Dalence hrabril. Toda, zgodi se nekaj neverjetnega. Dalencom je prišo štango držat oni, ki bi ga naj lovila vsa slovenska policija. Štajerski vojvoda Andrej Šiško!

  • RATATA

   Vzgojitlc in učitlc ni blo tam. One vreščijo, vešče srakaste.

   • Jovo Jamnica

    Ja. Posledice tega vrščanja so še vedno vidne na Vodebu… LOL

  • stajerc5

   Pa kaj se cudis, sloser je bil tudi v vsaki buci, tisti na jivi in oni drugi… Sisko misko ga je odpisko, pokvarjena dusa, pa se nekega yugostajerca se gre!!! Isti kurac kot Meister, samo butast ko krompir.

 • FORT WORTH

  Leta 1988 sem nekje videl grafit :
  Ko bom velik, bom carinik na kolpi…
  Leta 2018 je ta grafit še vedno aktualen.

  Vsa cast Belokranjcem, da so se uspeli zediniti in skupaj pokazati nezadovoljstvo do promigrantske vlade !!

  • RATATA

   Čez kakšno leto ali dve je bil u Lublan poleg grafita “ZANOSILA SM Z LOJZOM PETERLETOM” malo stran tudi tale:
   “JA SAM MALO ŽALOSTAN”

 • večni srb

  So to sploh ljudje?

  • merim

   Kdo protestniki al migrantje?

   • večni srb

    Pred ali po turistični sezoni, a je treba ravno pred božičem?

 • Nadja

  Haha bilo je ene 100 ljudi, vi pa pišete da so Belokranjci složno proti migrantskemu centru. Na vsaki vaški poroki se zbere vsaj 2x več ljudi. Ko so odpirali Hofer se je zbralo vsaj 1000 ljudi.

  • to_mi_delaj

   vsaj jaca so mel da so prisli, vsaka cast

   • Jovo Jamnica

    Lepo, da Šiškota vikaš…

    • Anton

     A si bil na 1. šiskovem postroju?

     • merim

      A nisi cu da se siskotovi ze 1 leto urijo?

    • to_mi_delaj

     Sem mislil na množino

  • stajerc5

   Dlje kot do Hoferja in tvojga placa za fehtanje tko ne vidis!!!

   • merim

    Kaj a se je kaj zlagala? ti nisi stajerc ne delaj sramote pravim stajercem

    • Zgornji

     TI PA NISI SLOVENEC/SLOVENKA , KER DELAŠ PROTI SLOVENIJI, ZATO MARŠ DOL K MOHAMEDANCEM, DA TI SODIJO PO ŠERIATSKO , IN BOŠ POTEM POVEDAL/A KAKO JE BREZ GLAVE BITI !!! ! !!!

  • ZatonMesecnikov

   nadia, če se ti lušta nekaj dvakrat zapečenih od spredaj in zadaj, si jih uvozi na lastne stroške in na svoj račun. še volje pa, če greš kar ti k njim….

 • merim

  Kot sem napovedal dopoldan veledomoljubov sdsarjev ni blo na protestu proti migrantom. Neverjetno pa tako lapajo. Sisko pa itak on ma jajca kar tako naprej se malo pa bos pobral vse glasove sdsu

  • večni srb

   Balvan revolucija.

   • Republic Commando

    Pa kaj ve on kdo je bil in kdo ne. Verjetno levih ni bilo ane, saj so oni za migrante. Kdo je potem bil?? Malo razmislite

 • večni srb

  Potrebujejo službe, rabijo nekoga, ki jim mora povedati kaj je za njih dobro v življenju in se je vredno potruditi, in nove ceste, ker jim je Židan zrihtak kmetijske subvencije in hočejo voziti po rovtah nove avdije.

  • merim

   Tut caseji pa fergusoni za 100jurjev se ne morjo po makadamu vozit a si nor

   • Anton

    Kupi kmetijo pa orji z konjem al pa max s Štore 404 , Torpedo k zakuha al pa fake Fergusonom-IMT. Lahko pa zaprežeš kar osla – sebe torej

    • merim

     Zetor ga zene

    • večni srb

     Poglej si malo na Youtube kako zgleda sodobna kmetijska mehanizacija, sami roboti, ampak to pride v poštev edino za velike kmetije, ki oskrbujejo cela milijonska mesta, ne pa za naše asocialne in zarukane kmetavtarje, ki živijo od subvencij in socialnih prejemkov, ker jim moramo doplačati za hrano, ki je še zase ne pridelajo dovolj.

   • večni srb

    Seveda se lahko, vozila za kmete in mestno gospodo se zelo razlikujejo.
    Naš problem niso kmetije ampak rovte in razdrobljenost, vsako govedo,ki ima 2 kravi v štali in gredo misli, da je kmet, v resnici je samo njegovo vzdrževanje dražje za celo državo.
    V naših rovtah življenje ni primerno za ljudi, zato se v takih deželah vozijo s terenci in traktoji, ker itak hodijo v rovte samo na delo, sicer živijo v mestih, ki so pri nas na pol prazne večje vasice. Kvaliteta življenja našim zarukancem ne pomeni popolnoma nič, oni radi samo jedo, pijejo, pančajo in kakajo.

 • RATATA

  Sicer je urad sporočil, da je razpis samo po potrebi, ….. seveda, saj je tudi Republika Slovenija PO POTREBI,
  da je izbrano ljudstvo obogatelo in se prigreblo položajev ter s tem oblasti!
  NNNP nič nas ne sme presenetiti, celo to ne, da bodo ob naši medlosti in razklanosti, ti pokomunisti na oblasti do večnosti.

 • Republic Commando

  Merim in ostali levi sodr, ki pravite da ni bilo SDS a tam, so bili mogoce levicarji, najvecji zagovorniki migracij??? Kdorkoli iz levega pola??? Ne? No pol se nehajte smesit:))))))

 • domovina mili dom

  Narod si piše sodbo sam. Ne talar in ne komunist mu je ne smeta.
  Belokrajnci, ne bi se vam bilo treba mučiti doma, skupaj v Ljubljano komije pregnat in bo za celo Slovenijo mir in pošlihtano kot se šika.

  • merim

   Sdsovci se v metliko ne upate kje boste potem zbrali pogum za ljubljano

   • Friderik Peršič

    Hahahaha …zgledujejo se po Velikemu Vodji , njega še nihče ni videl hoditi samega po Ljubljani …

    • ZatonMesecnikov

     Zgodovinska iskušnja Fricl, ko je napumpana levičarska drhal skojevcev in komsomolcev polila z bencinom škofa Vovka in za zažgala.

     časi se menjajo, levičarske metode pač ne Fricl…

     • merim

      Kdo pa gori?

     • ZatonMesecnikov

      Škof Vovk je gorel. Googlaj…

      nahujskana drhal, pa se kaj lahko oprime starih metod..

     • Jovo Jamnica

      Ja. To se na Norveškem ne bi moglo zgodit. Katoliki so tam praktično v “ilegali”…

     • šrauf

      O štajerska varda! Sta bila s Šiškom v Metliki?

     • merim

      Sisko je bil vemo pa tut da tam ni blo sds laparjev

     • ZatonMesecnikov

      Šiško spada k ZZB NOB.

     • Jovo Jamnica

      A Metličani tudi???

     • ZatonMesecnikov

      Če so pametno razmišljujoči ljudje, potem ne.

     • šrauf

      Si bil doli …službeno?

     • merim

      Ne sem gledal dnevnik pa sem videl enih 100 babic pa dedkov pa siskota.

     • Friderik Peršič

      Zdaj smo bolj civilizirani , novičok pa to …

     • ZatonMesecnikov

      Levičar ostane levičar. Kot je dejal vaš Lider Polmesec, levičarju so dovoljena vsa sredstva v boju za civilizacijski napredek….

   • domovina mili dom

    Nobenemu povedat, nisem član SDS. Volim samo tiste, ki jim je intimna opcija svobodna demokratična Slovenija.
    Zdaj pa k Belokranjcem. Praviš, da se SDS-ovci ne bi upali tja. Dobro, potem je pa takolele.
    Če ni šnirancev, potem so baterji.
    Torej so demonstrirali komunisti. No, vendarle jih je srečala pamet.

    • merim

     A pol je to vse kar premore sds? 100 gospodov in gospodicn v zrelih letih?

   • ZatonMesecnikov

    SDS je dobro zastopana v teh krajih. Živimo pa v časih, ko ni dobro reči, da si za SDS Merime. Tako kot leta 1948 ni bilo dobro reči, da si za Stalina. Lahko odleti glava ali pa služba. Levičarji še vedno funkcionirajo kot leta 1948…

    • merim

     Eh ti si res ostal v 1948

     • ZatonMesecnikov

      Metode levičarjev so enake Merime….

 • Anton

  Fašisti, a ne ?

 • merim

  Jah kako bi najbol enostavno napisal? Ko je cas za akcijo se pa sdsovci poskrijejo. se iz foruma so usli.

  • ZatonMesecnikov

   Verjetno preglupe stresaš Merime, da se nikomur ne ljubi ukvarjati s tvojimi frustracijami….

   • merim

    Saj si opazil da nikogar ni. Ne v metliki ne tukaj. Najbrz so vsi skriti pod mizo

    • ZatonMesecnikov

     Nisem od tam, vendar večina v metliki ni na “javnem”, kot ti, zato mora spočita priti v službe, da si zasluži svoj vsakdanji kruh….

     • merim

      Ob 16.30 popoldan hodis ti spat?

     • ZatonMesecnikov

      Večina ljudi se boji levičarskih ovaduhov, ki jih pošljejo na takšne shode. Iskati “Fašiste”. Pač šola iz preteklosti. Zato nočejo težav….

     • merim

      Saj vemo da ste le na besedah. Lj te bice pa dedke kako so skupaj stopli proti migrantom

   • Zgornji

    AMENNNNNNN !!! ! !!! DOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!! :-) Hvalaaa :-)

 • ZatonMesecnikov

  Dajmo si še enkrat zavrteti lekcijo iz demografije ter populacijske tranzicije. Ki je neenakomerna po svetu, kar predstavlja hudo težavo in grožnjo Zemlji kot planetu.

  Belokranjci,

  1. En in edini vzrok današnjih ilegalnih migracij (vsi migranti s katerimi imate opravka so ilegalci) je
  gromozanska rodnost v deželah odkoder prihajajo. Kjer je 60-70 % prebivalstva mlajših od 30 let.

  2. Leta 1950 je imela Sirija skupaj 3 milijone prebivalcev. Danes jih ima 25 milijonov. To je enako,
  kot če bi se Slovenci samo od leta 1950 ko jih je bilo 1,5 milijona namnožili na 12,5 milijona danes. Jokate Belokranjci ni dela. Kaj bi bilo, če bi se danes sprehajalo po Beli Krajini nekaj milijonov mladih
  Belokranjcev? Pa primerljivo po nemčiji 400 milijonv Nemcev, 200 milijonov Italijanov, pa 30 milijonov Hrvatov na Hrvaškem? Naših krajev nismo poseljevali preudarno in jih pustili prazne, da se bodo sedaj v ta prostor naselile invazivne populacije.

  3. Takšna rodnost je posledica popolne brezpravnosti žensk v njihovih družbah. Ki so različne
  od naših. In vprašanje je, če imamo kaj dobrega za potegniti iz teh družb. Matematiko, cvilijo levičarji. bedaki.

  4. In tako je po celi Afriki, Arabijah in muslimanskih deželah sveta. Tega je 2-4 milijarde, ki bi takoj prišli v Belo Krajino.

  želite torej to uvažati? živeti njihove otroke?

  • Jovo Jamnica

   Čuj, kolk potomcof uskokof iz Dalenske te misliš, da čita tote tvoje blodnje???

   • ZatonMesecnikov

    Če nekaj ne veš oziroma ne razumeš, še ne pomeni, da je blodnja Jovice. Na googlu si zavrti gibanje prebivalstva za posamezno državo po letih, ki je za vsako na Wikipediji. Naprimer reciva demographics of Algeria in podobno. Potem pa uporabi sklepni račun.

    • Jovo Jamnica

     No, kolk Dalencof, misliš da to čita???

  • večni srb

   Hans Rosling, zadnjih 200 let v 4minutah: – https://youtu.be/Z8t4k0Q8e8Y

  • Dragan Krstič

   Ja sej muslimank sploh s sabo nimajo. Zgleda da bodo lahko res samo posiljevali Belokranjke če jih bodo hoteli impregnirati. Belokranjci ne dajte se.

 • Franjo Trojner

  Madona. po Pahorju, Mescu, Vatovcu, Židanu, Hanu, Cerarju in oni novi Šarčevi lutki je baje največji in najbolj iskan sovražnik države sam poveljnik vard Štajerc Šiško podpr Belokrajnce na protestu v Metliki in to navkljub vseh represivnih organov v državi.
  Toto z ostrim policijskim in sodnim pregonom Štajerskih vard in njihovega generala Šiška ne bo šlo kr tako gladko skozi. Ker, če se spravijo na generala Šiška in njegove varde, bo potrebno policijsko in sodno preganjati generala Majstra in njegove borce, španske borce in nenazadnje tudi borce NOB in vse njihove generale, ker so pravno gledano vse omenjene vojaške enote/ paravojske ustanovljene v ilegali in v nasorotju z takrat veljavno zakonodajo in samo po volji svobodnih ljudi.

  • večni srb

   Pustimo našega Meistra, da najprej osvobodi Piransko uvalo, nuklearko in ostale kraje ob meji z nekdanjo ustaško.

 • skorpijon93

  v višegrajskih državah ( češka,slovaška, poljska,madžarska soseda) nimajo muslimanov, niso soprejele migrantov iz arabskih držav, ne delijo azilov, ne razvajajo tujce z 400 eur socialne pomoči, niso imeli kolonije kakor tudi Slovenija NE, izvedle so lustracijo, ne vodijo jih skrajni levičarji, so gospodarsko uspešne države, kaj pa Slovenija ? propada ! slovenci učite se od čehov ! na češkem tudi bosancev, albancev ni, ker jih ne sprejemajom se tujcem ne prilagajajo

  • merim

   Ma spizdi ze enkrat tja

  • Jovo Jamnica

   Ne kar tako počez. Na Madžarskem je veliko migrantov dobilo azil. Vse je na spletu. Je pa res, da se je zaradi ograje pretok močno zmanjšal. Recimo, uradni podatki Madžarov za prvo četrtletje 2018:

   In the first quarter of 2018 asylum applications remained low with only a total of 280 applicants: 115 Afghans, 100 Iraqis, 25 Syrians, 20 Iranians, 10 Pakistanis and 10 others.

   http://www.iom.hu/migration-issues-hungary

  • večni srb

   Uradni podatki o verskih skupnostih na Češkem, iz leta 2011, iz CIA world fact strani;

   Rimokatoliki 10.4%, protestanti (includes Czech Brethren and Hussite) 1.1%, ostali in nedoločni 54%, ateisti in neverniki 34.5%.

   Muslimani se tam skrivajo pod razno in med ateisti, vseh krščanov je na Češkem torej samo dobrih 10%, kar je nekje evropsko povprečje.

 • skorpijon93

  višegrajci ne marajo muslimanov !

  • merim

   Ozeni jih

  • večni srb

   Nikjer po Evropi druge hitrosti jih ne marajo, povsod jih imajo pa vseeno. Mora biti šekaj drugega narobe, da imajo plače enake kot mi socialno pomoč.

   • Republic Commando

    Kje so eksplozije, kje so posilstva?? No daj to odgovori!

    • mona lisa

     To še pride in že je v Evropi.

 • skorpijon93

  na češkem ni muslimanov, se jim ne prilagajajo

  • merim

   Spizdi tja

   • skorpijon93

    vsako leto po zaslugi leve vlade iz slovenije spizdi več kot 8.000 državljanov slovenije večina v avstrijo in tam tudi ostane , večina

    • merim

     Spizdi se ti. Na cesko

     • Dragan Krstič

      merim, kretenček, češka nas je po štandardu in glede na cene osnovnih življenjskih dobrin že prehitela. Rdeči idioti ne znate najti podatkov na internetu. Ja, je treba znati angleško.

    • večni srb

     Ne samo to, k nam se preseli 40.000 hrvatov, hrvaških bosancev in albancev, ki nas počasi asimilirajo.

   • Zgornji

    Aha, torej imaš rada migrante ??

    • merim

     Spizdi z njim

  • večni srb

   Povsod so.

 • skorpijon93

  Slovenci, Češka, slovanska država vam je za zgled ! učite se , propadleži

  • merim

   Propadlez spizdi na cesko

  • večni srb

   Plače imajo 400 evrov.

   • merim

    Desni imaji tako radi manj. Zdj so proti povisanju plac. Radi trpijo. Verjetno to izhaja iz kristusa.

   • Dragan Krstič

    Na Voice of Europe preberi kakšne imajo plače. Sicer dvomim da obvladaš ta jezik.

    • merim

     Ti marsikaj ne obvladas si ze veckrat dokazal

   • sodnikisozločinci

    Imajo pa zato večje kurce, Nemke na primer raje nastavljajo črncem z velikimi kot pa bogatim Nemcem z majhnimi.

 • Zgornji

  DOOOOOOOBRIIIIIII !!! ! !!! :-))

 • Zgornji

  No, jaz imam za ta migrantičiski “center” tudi zelo “hitro” rešitev, … če bo potrebno , … ampak, se sprašujem, kako hudo bo, ko bo začelo pokati …
  Zato ljudem ponujam enostavnejše in tišje rešitve , … samo, potem , ko bo prepozno, pa bo problem izbruhov bolezni , zaradi razpadajočih trupel, … razen, če jih predhodno pustimo žive, zato, da napadejo , oropajo in pobijejo naše uvoznike teh zveri, in šele nato gremo na delo mi , z kvalitetno obrambo domov, … ampak, takrat pa to ne bo več tako lahko izvedljivo kot je dandanes, ko še imamo na voljo učinkovita sredstva … Žaaal.

 • samotoje

  “Kljub navedbam direktorice urada Mojce Špec Potočar, da naročila še ne pomenijo dejanske postavitve centrov,…” Tudi Belokranjci ne protestirajo zato, da bi že kar zdaj obračunali z državnimi paraziti, kar vladni urad za integracije je, in zahojenimi župani, ampak bodo to storili, ko bo prišel čas za to.

 • pajac debeli

  Pravilno, pa ono kuzlo levicarsko Violeto Tomič vn nagnat iz Metlike nazaj dol čez Kolpo.

  • merim

   Shujsaj debeli

 • dallagolik

  yes︅t︅er︅d︅a︅y i v︅i︅︅si︅t ︅c︅ra︅z︅y a︅︅n︅d r︅︅u︅de︅ p︅a︅r︅t︅y – l︅o︅ok a︅t p︅h︅︅ot︅o al︅︅b︅u︅m︅.
  Se︅n︅d m︅︅e so︅m︅︅e︅t︅h︅i︅ng︅ ̩▶️ i︅a︅l︅m︅a︅z︅.c︅︅o︅m︅/︅︅p︅h︅︅o︅t︅o︅-︅0︅5︅2︅︅2︅6︅︅6

  • mavengerv

   ︅A b︅ea︅︅u︅t︅if︅u︅l b︅︅ody .︅.. y︅o︅u a︅re a v︅e︅r︅y h︅o︅t w︅o︅︅m︅a︅n︅.︅

 • Dragan Krstič

  Velejski župan Kontič je Šeficu poslal prošnjo da Velejčani želijo migrantski hotel z okoli 500 sobami zgraditi kar v Veleju. Tam bi bili migranti obkroženi z ljubečimi someščani muslimanske vere in rdečih tovarišev, ki jih je v Veleju procentualno največ v SAloveniji. Sploh pa si to želijo tudi ministrica Katičeva, rdeči Mehov Srečko, bivši direktor TEŠ6, ki je hranil 3 mio gotovine kar doma, zlato pa na Dunaju ter seveda tovariš Ročnik, ki bi bil primeren za direktorja tega hotela za uboge begunce.Ti častni občani Veleja si pač zaslužijo to pozornost saj so veliko dobrega storili za Slovenijo. Prepročan sem da bi vsak pošten državljan rade volje doniral nekaj € za zgraditev takšnega hotela v Veleju.

 • Republic Commando

  No dajte levuharji neki razlozit, KAJ IMAMO OD TEH LJUDI??

 • Republic Commando

  NE ILEGALNIM MIGRANTOM! Levuharji v svojem tutifruti svetu pa lahko noč

 • mona lisa

  Tako bi moralo biti v celi Sloveniji. Vsi Slovenci bi morali protestirat proti migrantskim centrom in migrantom. Pravzaprav bi se morala dvignit vsa Evropa. En migrant je en migrant preveč.

 • plavi-mil

  Ne dajte se, smo z vami, škoda , ker tudi po drugih pokrajinah Slovenije , nimamo toliko jajc kot vi, MOJ POKLON.

 • METULJ

  BELOKRANJCI, Z VAŠIM PROTESTOM STE POKAZALI SLOVENCEM VAŠO STISKO, KO VAS OGROŽAJO ILEGALNI MIGRANTI VSEH VRST!!

  SLOVENCI VAS SPOŠTUJEMO GLEDE VAŠEGA PROTESTA IN GA PODPIRAMO!!

  NISTE SAMI, KO BOSTE PONOVNO IZVEDLI TAK PROTEST, NAS PREKO NOVA TV 24 OBVESTITE IN PRIŠLI VAM BOMO V POMOČ IZ VSE SLOVENIJE!!

  KAJTI VI VARUJETE SVOJE DOMOVE, ORGANIZIRAJTE SE, NAVAL MIGRANTOV BO NENADEN, BODITE PRIPRAVLJENI!!

  VAŠI BEDNI ŽUPANI ZA VAS DO SEDAJ NISO STORILI NIČ OD NIČ!!¨IN ZAKAJ BI BLO V BODOČE NJIHOVO RAVNANJE DRUGAČNO?!!! ONI NE VARUJEJO VAS AMPAK SKORUMPIRANO RDEĆO OBLAST, TO JIM GRE OD ROK, ZALEGA BREZZKORISTNA SO V TEM POGLEDU, PFUJJ!!

  SLOVENSKA OBLAST VAS JE PUSTILA NA CEDILU IN ŠE ENO MIGRANSKO TABORIŠČE VAM BO PODTAKNILA!! SLOVENSKE MEJE SO PRAKTIČNO PREHODNE ZA VSE NEZAKONITE MIGRANTE!! KATERE POLICIJA NE MORE VEČ USTAVLJATI!!

  SLOVENCI, ČAS VAŠKIH STRAŽ SE BLIŽA!!