fbpx

[Foto] Dekadenca v slikah: Podobe protestnikov, ki vam jih drugi mediji niso pokazali

Foto: Nova24TV

Zamaskiranci v črnih oblekah, simboli nazadnjaštva in totalitarizma na majicah in maskah, znani obrazi nekdanjega režima, potomci privilegirancev in nekaj izjem, ki niti ne vedo zakaj so bili tam in so jih očitno premamili hujskaški mediji – to je slika petkovega protesta, ki očitno izgublja naboj. Protestnikov ni bilo niti toliko, da bi sklenili obroč okoli ulic, ki zajemajo vlado, parlament, predsedniško palačo in nekatera ministrstva.

Petkovi protesti po nekaterih mestih Slovenije razkrivajo prave težnje organizatorjev, čeprav se ti skrivajo za maskami. Vendar smo že na maskah in njihovih majicah opazili totalitarne simbole ali pa so bili protestniki popolnoma zakriti v črnino. Ter nekaj odkritih ‘prvorazrednikov’ in njihovih potomcev, ki se borijo za izgubljene privilegije. Vsekakor gre za podobe, ki ne vlivajo javnosti zaupanja in upanja, da se borijo za boljši jutri.

Poleg tega njihova moč peša, saj jih ni bilo niti toliko, da bi sklenili obroč okoli ulic, ki zajemajo vlado, parlament, predsedniško palačo in nekatera ministrstva, kot jim je to uspelo prvič. Ljudje namreč še vedno raje zaupajo demokratični vladi, ki rešuje gospodarstvo in delovne ljudi, kot pa deli denar najetim protestnikom na klic, med katerimi je veliko nevladnikov.

V nadaljevanju lahko vidite podobo s petkovega protesta, ki vam jo v drugih medijih niso pokazali:

Rok Krajnc