[FOTO IN VIDEO] Burke sredi ulice, burke na fitnesu, burke v bazenu … Kaj nas še čaka?!

Foto: Twitter/Škandal24

Saj ni res, pa je. Če smo nekdaj Evropejci le preko televizije in družabnih omrežij opazovali podobe žensk v nikabih in burkah, pa je sedaj te mogoče vedno bolj množično opazovati tudi pri nas. Opazimo jih lahko, če gremo v nakupovalno središče ali celo, če gremo na bazen. Glede na to, da smo lahko na štiri oči priča simbolu neenakosti žensk, je naravnost neverjetno, kako “človekoljubne” organizacije pozabljajo na svoje “poslanstvo”, ko gre za muslimanke, ter se sprenevedajo, da je vse v najlepšem redu.  

Zaradi zatiskanja oči pa ženske z vse večjo lahkoto v burkah in nikabih osvajajo Evropo. Če smo jih morda še pred časom Evropejci opazovali z začudenjem, pa to ni več prisotno, saj so takšne podobe postale del vsakdana. Zakrite ženske se namreč sprehajajo po ulicah, nakupujejo v trgovskih središčih, obiskujejo restavracije itd.

Posneto sredi Ljubljane (Foto: Twitter)

Spodnji videoposnetek prikazuje bizaren prizor iz fitnesa, v katerem ženske celo z nikabom telovadijo. Konkretni primer sicer prikazuje fitnes v Turčiji, a vendarle je vprašanje časa, kdaj bo tako tudi pri nas, glede na to, da število muslimanov v Evropi vztrajno narašča zaradi nezakonitih migracij.

Yeni Türkiye'de bir fitness salonu… Al Sana Yeni Türkiye

Yeni Türkiye'de bir fitness salonu…Al Sana Yeni Türkiye

Gepostet von Al Sana Yeni Türkiye am Donnerstag, 12. Juli 2018

Največ prahu je nedavno v Sloveniji dvignil primer “rjuharice” iz Term Vivat, na katerega je javno opozorila ena izmed kopalk, ki je bila nad prizorom ogorčena. Njeno razkritje je, sodeč po odzivih na družabnih omrežjih, presenetilo in razjezilo marsikoga, saj na kopališčih sicer veljajo stroga pravila obnašanja, med katerimi je tudi plavanje v kopalkah, in ne v oblačilih oziroma v črnih rjuhah kot v tem konkretnem primeru. Ob tem je bila najbolj presenetljiva izjava direktorja term Metoda Graha, ki je dejal, da je “to, kar se dogaja, poden od podna”.

Foto: Škandal24

“Edini zdraviliško-kopalni kompleks smo v Sloveniji, ki imamo za tovrstne goste ločene kopalne prostore. Pravkar pri nas dopustuje ena družina iz Savdske Arabije, članica njihove družine pa je pomotoma zašla v drug prostor, namenjen ostalim gostom. Pri tem jo je druga kopalka fotografirala in fotografijo objavila na Facebooku.” Kot je Grah dejal, je to arabska kultura, “to so kopalke, to niso rjuhe, kot to poimenujejo komentatorji pod objavami”. Najbolj presenetljivo je, da je ob tem poudaril, da “če pogledamo iz higienskega vidika, je to bolj čisto, kakor, ko denimo v vodo odpadajo koža in lasje”. Dodal je še, da ga zelo skrbi, “kakšen narod smo mi Slovenci, kako smo lahko tako nestrpni”.

A je spletni portal Škandal24 Graha dobil na laži! Zvesti obiskovalec bazenov term Vivat je namreč razkril, da je izjava direktorja daleč od dejanskega stanja. Bazena za turiste v burkinijih menda sploh nimajo, imajo pa ločen bazen za starejše od 18 let, torej nudistični bazen. Da je temu tako, pa potrjuje tudi spletna stran term Vivat, kjer se lahko prepričate, da imajo ponudbo za nudiste, ne pa tudi za goste, ki se okopajo oblečeni:

Evropsko sodišče za človekove pravice: Nošenje burk ni človekova pravica
Burke ne spadajo v našo družbo in niso človekova pravica. “Tudi Evropsko sodišče za človekove pravice je v primeru Francije odločilo, da nošenje burk ni človekova pravica, zato je njihova prepoved utemeljena. Če greste danes v arabski svet in želite obiskati mošejo, bo vaša punca morala imeti ruto, oba si bosta morala umiti noge in iti bosa v ta objekt. Nobenega razloga ni, da od njih ne bi zahtevali enakega vedenja,” je na eni izmed sej izpostavil nekdanji poslanec SDS Vinko Gorenak.

Foto: Twitter

Prodajalka sladoleda v Veliki Britaniji (Foto: YouTube)

Številni nikaba in burke ne razlikujejo, je pa poglavitna razlika v tem, da so pri burki oči povsem zakrite, da je ženska povsem nerazpoznavna. Čeprav je s tem onemogočeno identificiranje, pa v Sloveniji nošenje burke ni prepovedano. Med državami, ki so prepovedale nošenje burke, najdemo tudi evropske države, med katerimi so sosednja Avstrija, Danska, Francija, Belgija, Bolgarija in Latvija. Ob tem pa je potrebno poudariti dejstvo, da zakrivanje obraza nikakor ne sodi v slovensko kulturno okolje. Gre za ohranitev našega načina življenja, je prepričan tudi zmagovalec državnozborskih volitev Janez Janša, ki poudarja, da “naša slovenska identiteta in naše vrednote niso naprodaj. Zato jih bomo branili”. Vsak, ki pride v Slovenijo, je dolžan spoštovati identiteto in kulturo.

 

H. M.