fbpx

[Foto] Je Pirc Musarjeva medijsko napihnjen balon? Takšen dolgčas je bil na njeni stojnici, medtem ko je bilo pri Logarju precej bolj živahno

Prostovoljka na stojnici Nataše Pirc Musar se je kratkočasila s telefonom, medtem ko je bilo na stojnici Anžeta Logarja bolj živahno.

Na stojnici predsedniške kandidatke dr. Nataše Pirc Musar ni bilo posebnega obiska, saj sta njena prostovoljca več ali manj samevala. Medtem pa je bilo pri dr. Anžetu Logarju precej bolj živahno in sproščeno vzdušje. Je torej njena podpora v javnomnenjskih anketah rezultat medijske napihnjenosti in ne dejanske podpore med državljani?

Z današnjim dnem so se pričela volilna opravila za predsedniške volitve, predsedniški kandidati pa so pričeli z zbiranjem podpisov. Dr. Anže Logar je že zjutraj oddal podpis pred upravno enoto na Linhartovi v Ljubljani, skupaj z dr. Romano Jordan, nato je odšel še na druge lokacije po Sloveniji.

Nataša Pirc Musar je za danes napovedala obisk treh lokacij, v Kamniku, Ptuju in Murski Soboti. Toda na socialnih omrežjih ni objavila ničesar.

Je pa mesta za podpisovanje pred Tobačno v Ljubljani obiskala ekipa Nova24TV in opazila, da stojnica Pirc Musarjeve sameva. V tistem času ni bilo nobenega obiska podpornikov, njena prostovoljca (ali pa plačanca) sta namreč samevala in se precej dolgočasila.

Prvo s telefonom v roki.

Nato tudi drugače.

Medtem pa je bilo na stojnici kandidata Logarja precej bolj živahno in sproščeno.

Nataša Pirc Musar je predsedniška kandidatka levice z izdatno medijsko podporo in celo podporo glavnega strica iz ozadja – Milana Kučana. Hkrati ji ankete v osrednjih medijih merijo prvo mesto med vsemi kandidati, Logar pa je takoj za njo na drugem mestu. Toda dogajanje na stojnici je precej povedno. Njena podpora je medijsko izdatno napihnjena in se ne odraža na terenu med ljudmi.

Sara Kovač