fbpx

[Foto] Je to primerna “šala” poslanca Levice Mihe Kordiša? “Firma bo fina, ko bo nacionalizirana”!

Poslanec Levice Miha Kordiš (Foto: STA)

Na enem izmed družbenih omrežij je poslanec Levice Miha Kordiš objavil fotografijo. Eden izmed sledilcev mu je napisal, da so vzglavniki rdeče barve in katera firma jih izdeluje. Kordiš pa mu je v svojem stilu odgovoril, da nima pojma, katera, “bo pa fino k bo nacionalizirana” in dodal še nekaj smeškov.

Spomnimo, da je v programu Levice zapisno, da želijo nacionalizirati podjetja: “Lastništvo podjetij bomo prenesli v  roke države in lokalnih skupnosti ter ustanovili delavske, kmečke in potrošniške zadruge. Zato bomo spremenili nosilce kapitala in socializirali dobičke. Z demokratičnim planiranjem želimo regulirati tržne procese in jih postopno nadomeščati z organiziranimi procesi.” Stranka Levica je v delu slovenske javnosti v središču pozornosti. Stranka, ki ji je leta 2014, medijsko in politično moč zagotavljala največja komercialna televizija POP TV. Že takrat je Luka Mesec razburjal s svojimi izjavami. V preteklosti pa je s svojimi radikalnimi izjavami za razburjanje drugače mislečih poskrbel prav Kordiš.

Kordiš je znan po tem, da rad zagovarja zgrešene socialistične sisteme, kot jih doživljajo prebivalci v Venezueli. Za njihove zgrešene poteze pa radi okrivijo razvite  države z močnimi demokratičnimi principi. O programu stranke Levica se je v preteklosti že veliko govorilo. S svojimi izjavami pa so že velikokrat izkazali nespoštovanje do najbolj uspešnih podjetnikov v Sloveniji. To so na svoji koži izkusili Ivo Boscarol, Igor Akrapovič in Marjan Batagelj.

Miha Kordiš. (Foto: Bralec Nova24tv)

Miha Kordiš si je privoščil novo neprimerno šalo
V uredništvo smo dobili fotografijo bralca, na kateri se Kordiš odziva na komentar uporabnika enega izmed družbenih omrežij. Uporabnik ga je spraševal o prevozniškem podjetju, s katerim se prevaža Kordiš. Le ta je odgovoril, da bo omenjeno podjetje ta pravo, ko se ga bo nacionaliziralo.

Stranka Levica raje podpira ideje, ki so v dvajsetem stoletju pokopale 100 milijonov ljudi. Danes ji vzgled predstavljajo nekdanji venezuelski predsednik Chavez ter sedanji morilski diktator Nicholas Maduro. Podpirajo pa tudi novo izvoljenega zagrebškega župana Tomislava Tomaševića.

Miha Kordiš želi s takšnimi izjavami le poskrbeti za buren odziv nasprotne strani. Ne glede ns to, da so njene ekonomske ideje popolnoma zgrešene, postaja Levica vedno bolj priljubljena v osrednjih medijih. Levica sploh ne skriva, da so poleg Socialnih demokratov, obveščevalnih krogov Damira Črnčeca, osrednji igralci, ki v ozadju režirajo in organizirajo nezakonite petkove proteste. Ali si res želite, da bo Miha Kordiš minister za gospodarstvo?

Luka Perš