fbpx

[Foto] Katedrala svobode: Poglejte, kdo so bili udeleženci prve razprave

Foto: Demokracija

Približno 50 do 60 predstavnikov s področja politike, podjetništva in kulture je na konvenciji v Ljubljani, ki so jo poimenovali Katedrala svobode, danes odprlo razpravo o tem, ali je v Sloveniji treba ustanoviti novo stranko, je pred začetkom povedal eden od pobudnikov in nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel. Sam meni, da je takšna stranka potrebna.

Po Ruplovih besedah si želijo zvišati raven komuniciranja v politiki in kulturi. “Ustanovili naj bi nekakšen think tank, organizacijo za premišljevanje o politiki in za podajanje pobud v politiki,” je pojasnil. “Morali pa bomo odgovoriti tudi na vprašanje, ali Slovenija prenese še eno stranko oziroma ali je ta potrebna,” je dodal.

Vendar bodo morali po njegovih besedah svojo pobudo zaupati mlajšim kolegom. “Nekateri kolegi, ki imajo za sabo že daljšo kilometrino, najbrž niso pripravljeni nastopati na javnih zborovanjih ali lepiti plakatov,” je ocenil.

Menijo, da sedanja vlada ni kompetentna. “Morda bomo celo dobronamerni in bomo vladi dali kakšen dober nasvet,” je povedal. Vlada pod vodstvom Marjana Šarca po njegovih besedah “ponavlja napake iz Jugoslavije“. “Sovraži zasebno šolstvo in zdravstvo, sovraži kakršne koli pobude, vsepovsod rine naprej samo sebi zveste ljudi,” je ocenil.

Kdo vse je bil še tam, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah:

Demokracija