fbpx

[Foto] Odlazkovi mediji ne upajo dregniti v Kučanovo nepremičnino v Murglah, čeprav je zanjo odštel manj kot desetino realne vrednosti!

Milan Kučan (Foto: STA)

Marsikdo je lahko opazil, kako Odlazkovi mediji zadnje čase objavljajo “ekskluzivne” fotografije domnevno “luksuznih” nepremičnin v lasti ministrov Janševe vlade. Kar je pravzaprav smešno, saj gre očitno za odvračanje pozornosti od pomembnejših tem in poskus krepitve protivladnega razpoloženja. Tako ali tako pa so bile nepremičnine kupljene po tržni vrednosti, čeprav so hoteli v minulih desetih letih kar nekajkrat Janezu Janši podtakniti afero Trenta, za katero se je izkazalo, da je temeljila na lažeh. 

Mimogrede naj ob tem spomnimo, da je nekdanji partijski šef Milan Kučan za svojo hišo v Murglah odštel le 35 tisoč evrov, čeprav je njena realna tržna vrednost pol milijona. Vanjo se je sicer vselil leta 1983, hiša je bila tedaj v lasti Izvršnega sveta SRS, namenjena za funkcionarje. Kasneje jo je odkupil po določbah Jazbinškovega zakona po zelo nizki ceni.

Takrat je bila vrednost hiše ocenjena na nekaj manj kot sto tisoč nemških mark, kupnina pa znašala okoli 66 tisoč mark. Vendar pa je vrednost nepremičnin v Murglah krepko poskočila – spomnimo, eno od funkcionarskih hiš v Murglah je kupil tudi zadnji predsednik predsedstva SRS Janez Stanovnik, kasneje šef zveze borcev. Pokojni Stanovnik naj bi v nakup hiše vložil preračunano deset tisoč evrov, pred leti pa je hišo prodal za okoli pol milijona evrov.

Milan Kučan je do svojega domovanja v Murglah prišel zelo poceni. (foto: arhiv Demokracije)

Naj ob tem spomnimo, da se ocena GURS in realna tržna vrednost lahko precej razlikujeta. Prav na podlagi tega so mainstream mediji umetno ustvarjali afere o Janševih nepremičninah. Če k tem dejstvom dodamo še informacijo, kako smo Martinu Odlazku dolgove poravnali davkoplačevalci, je pisanje njegovih medijskih izpostav o nepremičninah ministrov še toliko bolj deplasirano.

Demokracija