fbpx

[Foto] Poglejte, kakšna hodi po državnem zboru poslanka LMŠ Tina Heferle! Jo je po seji čakal študentski žur?!

Podpredsednica Državnega zbora, poslanka LMŠ Tina Heferle je imela konflikt s svojim novim poslanskim kolegom v preteklosti. Ob tem ji je grozil z besedami, da ga ne bo pozabila in imela možnost spoznati. (Foto:Arhiv Nova24TV)

Očitno niso le poslanci radikalne Levice tisti, ki se ne znajo primerno obleči, ko vstopijo v hram demokracije. Podpredsednico Državnega zbora RS Tino Heferle iz vrst Šarčeve LMŠ je bilo namreč mogoče videti v raztrganih kavbojkah, kot da bi bila na poti na študentsko zabavo, ne pa v službo. Očitno je posloven način oblačenja nekaterim še vedno velika uganka.

Ko je poslanka Heferletova stopila za govorniški oder, se marsikdo ni mogel načuditi njeni izbiri oblačil. Raztrgane kavbojke so namreč popolnoma skregane s poslovnim načinom oblačenja, ki bi se sicer pričakoval od osebe, ki zaseda poslansko funkcijo. 6. člen Notranjega reda Državnega zbora RS navaja, da se v prostore državnega zbora lahko vstopa le dostojno oblečen in primerno aktivnostim v državnem zboru. Osebi, ki ni dostojno oblečena, se vstop ne dovoli. Očitno pa se nekateri požvižgajo na notranji red …

Foto: Twitter

Izbira raztrganih hlač je nedvomno v posmeh poslanski funkciji in znak nespoštovanja funkcije, na katero so bili izvoljeni. Poslanka LMŠ bi se morala zavedati, da za osebe, zaposlene v javni upravi, na ministrstvih in v državni upravi, velja visoka formalnost oblačenja, kjer je prostor za bluze, kostime, obleke primerne dolžine, nogavice, zaprte čevlje. Nikakor pa ni prostora za raztrgane kavbojke, ki so sicer priljubljene pri srednješolcih in študentih, saj v teh deluje povsem neresno in nekompetentno. Sicer je res, da je poslanka Heferletova mlada, šteje 33 let, a vseeno bi se morala zavedati, da le zaseda poslansko mesto, prejema poslansko plačo in temu primerno je potreben tudi poslovni način oblačenja.

Foto: YouTube

Od muckov, Tita, Che Guevare …
Sicer pa so mojstri neprimernega načina oblačenja poslanci Levice, še posebej poslanca Miha Kordiš in Violeta Tomić. Medtem ko se Tomićeva rada odene v oblačila s totalitarnim simbolom rdeče zvezde, ki ga je bilo mogoče videti na tankih sovražne vojske JLA, pa Kordiš poleg majic s simbolom rdeče zvezde prakticira tudi majice z motivi TitaChe Guevare in celo mucka. Čeprav je Kordiš v preteklosti ob očitkih, da ne plačuje članarine stranki Levica, izpostavljal, da ima ob izvolitvi za poslanca stroške z oblačenjem. Seveda se ob takih besedah upravičeno marsikdo nasmehne, sploh ob dejstvu, kako visoko plačo dobivajo …

Foto: STA

Od izvoljenih predstavnikov ljudstva se pričakuje, da spoštujejo državo, se funkciji primerno vedejo in seveda tudi oblačijo. Sicer je res, da se približujejo počitnice, a kljub temu ni opravičljivo oblačenje v raztrgana oblačila. Težko nas bo namreč nekdo jemal resno, če se bodo izvoljeni predstavniki oblačili, kot da so na poti na študentsko zabavo ali pa na plažo.

Hana Murn