[FOTO] Primitivnost na enem mestu: Na rdeči orgiji privilegirane “kulturnice” Svetlane Makarovič v glavnem sive glave in nekaj mladcev, odetih v majice množičnih morilcev

Foto: Polona Avanzo

Nekdaj priljubljena otroška pisateljica Svetlana Makarovič je skupaj z gosti vnovič organizirala prireditev “Nosil bom rdečo zvezdo”, s katero mobilizirajo izrojeno levico na enem mestu in delijo preostali del naroda. Na Kongresnem trgu je bilo mogoče v četrtek popoldan videti kup simbolov agresorske vojske JLA, partizanskih čepic, majic s homofobi in množičnimi zločinci, manjkala pa ni niti namizna igra Postani partizan, s katero skrbijo za indoktrinacijo mladih. Med obiskovalci niso manjkali zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan, ljubljanski župan Zoran Janković ter vsi privilegiranci izrojene levice, ki kaj pomenijo.

Kljub temu, da smo nedavno praznovali 28. obletnico osamosvojitve Slovenije, pa se očitno še mnogi privilegiranci prejšnjega sistema nikakor ne morejo sprijazniti, da se je Slovenija osamosvojila in postala demokratična republika. S tem naj bi zavrgla prakse nekdanjega totalitarnega sistema, pridružila se je Evropski uniji in Natu, vendar del sil kontinuitete, demokratičnost enostavno zavrača.

Pa poglejmo, kdo vse je bil v prvih vrstah te bizarne prireditve:

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Robert Fojkar

Ne zna skriti sovraštva do Slovenije in do osamosvojitelja Janše
Seveda na prireditvi, na kateri je nastopil tudi Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, ni bilo prostora za slovenske državne simbole, kamor sodi slovenska zastava. Makarovičeva je namreč jasno in glasno na nacionalki povedala, da ji ob državnih praznikih tudi na kraj pameti ne pride, da bi izobesila slovensko zastavo, ker države Slovenije ne spoštuje. “Mogoče jo bom kdaj izobesila, če bom dočakala, ko bom začela to državo Slovenijo spoštovati. Zaenkrat je ne spoštujem.” Slednje Makarovičeva namreč ne spoštuje zaradi kraje in kupčije z Vatikanom, odprtih vrat klerofašizmu, izbrisanih ter morilske rezilne žice na mejah, ki jo spominja na nacistične čase.

Poleg ljubezni do komunističnega sistema, pa Makarovičeva ostaja zvesta tudi svojemu sovraštvu do osamosvojitelja in prvaka SDS Janeza Janše. Šlo ji je namreč v nos, ko je druga Janševa druga vlada zaradi težke ekonomske in finančne krize najbolj oklestila privilegirane pokojnine, ki ne temeljijo na vplačanih prispevkih v pokojninsko blagajno, temveč so privilegiji, ki jih oblastna elita deli na podlagi političnih kriterijev. Ko je ostala brez 350 evrov, je v javnosti pričela z blatenjem in osebnimi napadi na tedanjega predsednika vlade Janšo. Zato kadar le ima priložnost, ga javno oblati.

Foto: Robert Fojkar

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Foto: Polona Avanzo

Uživa podporo najbolj zapriseženih komunistov
Čeprav je predsednik Foruma 21 in nekdanji predsednik republike Kučan letos dopolnil 78 let, ta ne manjka na partizanskih proslavah in prireditvah, na katerih ne manjka rdečih zvezd, saj osamosvojitev Slovenije nikoli ni predstavljala njegove intimne opcije. Tudi tokrat je Makarovičevi organizacijo dogodka omogočil župan Janković, ki je lansko leto ob zavrnitvi zahteve za prepoved koncerta, ki ki jo je vložil Bojan Mohar z Inštituta za domoljubne vrednote, poudaril, da je Makarovičeva ena največjih in prepoznavnih slovenskih umetnic in da koncert nedvomno bo, ker se Ljubljana ne bo pustila ustrahovati. “Ljubljana je svobodno in demokratično mesto, mesto herojev, ki si ne pusti ustrahovanja!” Pri čemer je izpostavil, da naj bi bili partizani tisti, ki so 9. maja 1945 osvobodili to mesto in državo in ne kolaboranti in nacisti.

Foto: Robert Fojkar

Foto: Polona Avanzo

Zaradi vprašljive vsebine dogodka so v preteklosti v Društvu MORiS Kočevska Reka pod vodstvom osamosvojitelja Antona Krkoviča že večkrat vložili zahtevo za njegovo prepoved, pri čemer so se nanašali na dejstvo, da na njem poteka evidentno poveličevanje simbola rdeče zvezde, “ki izraža vrednote, ki so nezdružljive s temeljnimi ustavnimi vrednotami, kot so človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija in vladavina prava“. Ne glede na vse doslej še niso naleteli na pozitiven odgovor. Kar pa seveda ni nič čudnega, glede na to, da komunistom samostojna Slovenija ni nikoli predstavljala intimne opcije. Kaj so si mislili ob pogledu na rdeče zvezde in petje partizanskih zborov turisti, pa je seveda jasno, upamo lahko le, da bo o tovrstni sramoti, ki ne bi smela imeti mesta v 21. stoletju, izvedelo čim manj ljudi.

Hana Murn