[Foto] Zaloten na delu: Vidni predstavnik SD na prizorišču današnjega shoda v podporo Ukrajini lepil politični letak!

Vuk Čosić med lepljenjem protivladnega letaka. (Foto: Nova24TV)

Snemalec Nova24TV je na Kongresnem trgu zalotil vidnega predstavnika SD Vuka Ćosića, ki na ulično svetilko lepi letak z napisom “Putin=Orban=Janša”. Gre za prizorišče, kjer se bo danes odvijal shod v podporo Ukrajini, levičarji pa dogodek izkoriščajo v politične namene, kar so sicer očitali predvsem predsedniku vlade.

Slovenska levica bo danes skušala sabotirati shod v podporo Ukrajini, ki ji, resnici na ljubo, včerajšnji dogodek ni ravno uspel. Čeprav so se želeli prikazati kot prijatelji Ukrajine, pa so iz njih predvsem bruhale simpatije do Vladimirja Putina, razoroževanja in protivladnih gesel. Da je šlo za še enega izmed “petkovih” protestov z znanimi obrazi, smo poročali že včeraj.

Spomnimo, da so protestniki želeli s Putinom primerjati tudi Viktorja Orbana in Janeza Janšo. Tako dela njihova propaganda v politične namene. In ni ravno naključje, da so se ta sporočila znašla v centru Ljubljane, kjer bo potekal shod v podporo Ukrajini. Še več, vidnega predstavnika SD Vuka Ćosića smo zalotili, kako ga lastnoročno lepi na eno izmed svetilk na Kongresnem trgu, kjer je ob 17. uri predviden shod.

Transparent s sporočilom, ki ga je danes lepil Vuk Ćosić.

Vuk Čosić sicer ni kar nekdo. Sicer se razglaša za spletnega interaktivnega umetnika, pionirja internetne umetnosti, strokovnjaka za komuniciranje, civilnodružbenega aktivista. Poleg tega pa je še sorodnik srbskega nacionalista Dobrice Ćosića in vidni predstavnik Socialnih demokratov. Od danes naprej pa tudi ulični vandal. Sicer pa je Matej Lahovnik zanj dejal, da je politično delovanje zanj posel, za katerega rabi svoje na oblasti. Pod levimi vladami namreč bogato posluje.

Sara Kovač