[DOKAZI!] Davkoplačevalci, Židan spet troši: Bo BMW, Insignia Grandsport, Mercedes-Benz ali VW Arteron R-Line?

Foto: STA

Na 8. marec, ko so tovariši iz SD tovarišicam podarjali rdeče nageljne, Zoran Poznič pa je pri 60-ih letih s 13 leti delovne dobe postal minister SD za kulturo, je državni zbor, katerega predsednik je razvpiti porabnik proračunskega denarja, predsednik SD Dejan Židan, objavil razpis za nakup službenega vozila za potrebe državnega zbora. 

In državni zbor pod Židanom za službeno vozilo – pozor -, ne kupuje kakšnega golfa ali megana, ampak vozilo s kubaturo na 1900 ccm! To je razvidno iz portala javnih naročil, kjer lahko ponudniki pod besedilo javnega razpisa zastavljajo vprašanja o naročilu, da Židanovi ne bodo popustili, pa je razvidno iz posnetka strani, ki ga objavljamo spodaj.

V zvezi z razpisom smo na državni zbor že včeraj dopoldne naslovili vprašanja, ki jih objavljamo v nadaljevanju. Pojasnil do danes nismo prejeli.

Spoštovani,

obveščeni smo bili, da je Državni zbor RS objavil javno naročilo za nakup novega vozila.
V zvezi s tem prosimo za pojasnila na naslednja vprašanja:
– Kdo je sklenil, da bo DZ kupil novo vozilo in zakaj?
– Ali je postopek že zaključen? Če je, nas zanima, kakšen avtomobil je bil izbran in koliko bo DZ zanj plačal?
– Ali drži, da je državni zbor zahteval prostornino motorja nad 1900 ccm? Zakaj, kdo bo avtomobil uporabljal in v kakšne namene, da je potrebna takšna prostornina motorja?

So pa, to razkriva portal Elektronsko javno naročanje v Republiki Sloveniji, v državnem zboru do roka za oddajo, 29. marca 2019, prejeli štiri ponudbe. Po abecednem vrstnem redu jih objavljamo v nadaljevanju.

BMW 320d XDrive gran turismo za 41.990 evrov – kar je 47 bruto minimalnih plač za leto 2019.

Mercedes-Benz C220d 4matic za 38.456,95 evra, kar je 43 bruto minimalnih plač za leto 2019.

Opel Insignia Grandsport 2-0 awd at za 34.690,09 evra, kar je 39 bruto minimalnih plač za leto 2019.

VW Arteon R-line 2.0tdi 4m scr za 35.942,65 evra, kar je 40 bruto minimalnih plač za leto 2019.

Če po pregledu ponudb menite, da veste, kateri avtomobil bodo Židanovi kupili, se motite. Tako kot pri milijonih, ki so v Židanovem času za promocijo domače hrane odcurljali s kmetijskega ministrstva, z njimi pa naj bi plačevali tudi račune stranke SD, tudi na tem razpisu ni kriterij najugodnejša cena, ampak so merila za izbiro v razpisu takšna.

Skandal24.si