fbpx

[Video] Franc Kangler: Janković želi utišati današnji shod in ne pusti peti slovenske pesmi! Ne dovolite, da nam ukradejo Slovenijo!

Foto: Printscreen

“Spoštovani prijatelji Facebooka, oglašam se vam iz Ljubljane. Človek ne more verjeti, da je to mogoče. Prav je, da slišite, da nam Zoki sredi Ljubljane ne pusti peti slovenske pesmi. Ne smemo imeti ozvočenja. Očitno nas pri prireditvi omejuje. Ne smejo imeti odra. Alfi Nipič bo kljub temu zapel. Domen Kumer bo zapel. Oto Pestner bo tudi zapel,” je sporočil Kangler in dodal, da je Ljubljana tudi “moje glavno mesto“.

Eden izmed glavnih organizatorjev današnjega protesta Rešimo Slovenijo, ki bo danes ob 17. uri na Prešernovem trgu, Franc Kangler, je preko družabnega omrežja Facebook vsem svojim sledilcem sporočil, da ljubljanski župan Zoran Janković ne dovoli ozvočenja in odra, in ob tem zagotovil, da bodo glasbeniki, med katerimi bodo tudi Alfi Nipič, Oto Pestner in Domen Kumer, vseeno nastopili.

Kangler je županu Jankoviću sporočil, da smo tukaj doma tudi drugi državljani. “Tukaj je naš dom. Jankoviću sporočam, da je Ljubljana tudi moje glavno mesto. Očitno smo prišli tako daleč, da ne smemo več v javnosti nastopati, da nam nekateri želijo nadeti kljukice in s tem utišati. Ampak vseeno, prijatelji, napočil je čas, da celotni Sloveniji sporočimo, Slovenija mora biti pravična in poštena.”

https://www.facebook.com/franc.kangler/videos/417023775670281/

“Jutri je čas, da Vladi Republike Slovenije sporočimo, da si želimo poštene in pravične Slovenije, zato jo želimo rešiti. Nekateri so nam ukradli sanje,” je izpostavil Kangler in dodal, da ne smemo dovoliti, da nam ukradejo Slovenijo. “Trenutno je Slovenija ugrabljena. Veselim se srečanja z vami na Prešernovem trgu v Ljubljani. Vsi tisti, ki zaradi obveznosti ostanete doma, vam sporočam, da bo prenos dogodka od 17. ure naprej na Nova24TV. Vljudno vabljeni k spremljanju.”

Županu priporočil, da protest spremlja preko Nova24TV
“Tudi Zoki nas lahko spremlja preko televizijskih kanalov. Mu priporočam, da slišati tudi našo besedo,” je bil jasen Kangler. “Žalostno je to, da moramo pošiljati SMS-je, da rešujemo življenja. Žalostno je, da nekateri hodijo na sodišča, ker so sosedu pomagali na strehi. Žalostno je to, da so nekateri izpraznili banke, odnesli milijone in se nam lepo smejijo. Najemajo jahte za 150-200 tisoč evrov, ‘trajbajo luksuz’, kot bi rekli na Štajerskem. Ne dovolimo jim, da se z našim denarjem tako obnašajo in ponašajo.”

“Vabim vas, da pridete ob 17. uri, da pridete in oddate svoj glas, glas za Slovenijo, pravično in pošteno. Vse dobro vam želim, prepričan sem, da se bo vreme obdržalo. Tudi dež nas ne bo zmotil. Mi bomo vztrajali in tudi demokratično spregovorili. Ne dovolimo, da nam ukradejo Slovenijo, zato si dovolimo, da rešimo Slovenijo pred vsemi temi, ki so jo ugrabili. Vidimo se na Prešernovem trgu v Ljubljani ob 17. uri. Vabljeni. Vse dobro vam želim.”

Hana Murn