Francu Kanglerju državni svetniki niso priznali imunitete, kazenski postopki se nadaljujejo

Foto: YouTube

Nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju, proti kateremu tečejo kazenski postopki v treh primerih, niso priznali imunitete. Ta je že dobro navajen krivic, s katerimi se spopada, zato nad izidom glasovanja ni bil presenečen. Za našo televizijo, Nova24TV, je Kangler povedal, da se na imuniteto ni skliceval, ker ni zakrivil ničesar, da bi jo potreboval. Optimistično je napovedal, da ne bo preteklo veliko časa, preden bo zaključil vse sodne postopke. 

Poleg tega je Kangler poudaril, da je žalostno, v kakšni družbi živimo in kaj se dogaja tistim, ki razmišljajo drugače kot ultralevičarji, torej demokratsko in proevropsko. Komentiral je, da zaradi odločitve ni razočaran in dodal, da nihče drug ni dobil takšne imunitete. Povedal je, da bi jo v primeru, če bi za to čutil potrebo, svetniki verjetno izglasovali. “Sam niti pomislim ne na to, da bi jo imel. Do zdaj sem že več kot 15 postopkov na sodišču zaključil in to brez izločitve dokazov, in tudi vse ostale bom zaključil.” 

Foto: YouTube

Kanglerjeva izvolitev za mnoge presenečenje
Marsikaterega Kanglerjevega nasprotnika je prejšnji mesec presenetilo, ko je izvedel, da je največ glasov elektorjev v mariborski volilni enoti za državnega svetnika zbral Kangler. O njegovi izvolitvi sta pri poročanju tako Delo kot tudi Dnevnik povsem zmrznila, pri čemer pa je treba pripomniti, da ta dva nista zmrznila v času vstaje, ki je privedla do padca Kanglerja.

Vsi portali in družbena omrežja so bili preplavljeni s posnetki in napisi “Gotof je”. Dnevnik je potreboval kar dve uri, da je na portalu zapisal novico o razglasitvi rezultata. Delo pa je objavilo izid glasovanja, ki je bil nekoliko skrit pod takšno napovedjo, ki ne pove ničesar, čez nekaj ur pa so ta naslov le popravili v bolj logičnega: “Kanglerja tokrat potrdili za državnega svetnika.”

V kazenskem postopku, ki se je 13. decembra začel zoper Kanglerja, mu državni svet ni priznal imunitete, zato se je lahko postopek nadaljeval. Pri ostalih dveh postopkih o priznanju imunitete državni svet ne more odločati, saj sta se postopka začela še preden je prišlo do potrditve Kanglerjevega mandata. Državnemu svetu sicer ni uspelo izvoliti podpredsednika. So pa imenovali svoje predstavnike v različna telesa in sprejeli terminski program dela do konca aprila 2018.

N. Ž.

 • Olga_10

  Gospod Kangler! Pogumno naprej! Vsak pošten Slovenec ve, da ste levičarjem trn v peti, zaradi uspešnega vodenja Maribora! Maribor je bil pod vaši taktirko cvetoče, gospodarsko uspešno, univerzitetno, srednjeevropsko mesto, ki je odlično sodelovalo s sosednjimi državami! Mirno bi bilo lahko glavno mesto! Bilo je pravo nasprotje ljubljanske Murglske mlakuže!
  Tiste, ki ogrožajo interese komunističnih tatov (uradno levičarjev) in udbasev, je treba “tepihovati”!
  Vendar ni več daleč dan, ko bomo tepihovalce s tepihi vred nagnali z oblasti za vedno! Lutkarja iz ozadja pa bomo poslali v Nemčijo, tako kot Hrvati Perkovića in Mustaća, udbaška zločinca! Ni jima pomagal Lex Perković, ki so ga skovale levičarsko udbaške strukture v zaščito svojih “borcev”! V demokratičnem svetu je zločin zločin, ki nikoli ne zastara, saj človeško življenje šteje, za razliko od blatnega Dola, kjer so si tovariši zrihtali zakone, da zločin zastara, da bi se zaščitili pred kaznijo zaradi genocida! Pravica pride počasi, a za gotovo! Strešni gospod Kangler! Srečno Slovenija!

  • FORT WORTH

   Dokler pomladniki ne bodo zaceli z obcutnimi protinapadi ne bo ponovnega preobrata.
   Levak enostavno ne razume in ne neha podtikati, lagati, prikrojevati… dokler vseh tegob, ki jih povzroca ne izkusi na svoji kozi.
   To so sadisti brez kancka usmiljenja, kulture, ferplaya, ki gredo cez mrtve, da je njim dobro.
   Preverjeno…

 • črnaovca

  Njemu se res dogajajo krivice. Je profesor za agronome saj mu je v Dupleku uspel večji hektarski donos lubenic kot ga imajo v Slavoniji. Knagler je tipičen primer politika ki je ostal sam z maslom na glavi kot ga običajno imajo politiki

 • antimur

  Pri takšni sestavi državnega sveta, kjer so člani tudi ultrakomunistične barabe, kot je Kontič, to ni nič pesenetljivega.

 • Soave

  ” O njegovi izvolitvi sta pri poročanju tako Delo kot tudi Dnevnik povsem
  zamrznila, pri čemer pa je potrebno pripomniti, da ta dva nista
  zamrznila v času vstaje, ki je privedla do padca Kanglerja.”

  Ja, seveda ! Oni zamrznejo samo takrat, ko se jim ukaže.Čisto enostavno je to. Njihov kapo je tudi zamrznil partijsko knjižico in postal predsednik države , ki ni bila njegova intimna opcija ?????
  Pa razumi slovenski narod. Jaz ga ne razumem .

  • DJURO SUMAR

   In nikdar ga ne boš razumela, ker ti je sovraštvo zameglilo razum.

   • Soave

    Ja, Jurij, ti že veš .
    Lahko noč

    • DJURO SUMAR

     Tudi jaz grem v posteljo. Lahko noč.

     • cosmosjasnovidec

      Kar odjebi teslo levuharsko zarukano.

     • DJURO SUMAR

      Tebi pa želim lep dan.

   • cosmosjasnovidec

    Tebi pa ni moglo,ker razuma v svoji prazni čobanski tikvi nimaš seljačina zabita.

    • DJURO SUMAR

     Tvoja izobrazba je zelo pomanjkliva.

 • if

  Lepo pozdravljeni Franc Kangler!
  S spoštovanjem!

  Tistim, ki vas neupravičeno in zato nedemokratično preganjajo, namenjam ustavno materijo: “V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom! Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!”

  • Janko Gedlička

   Lepo, da uporabte domoljubno poezijo za komentar.

 • DJURO SUMAR

  Res imamo slabo sodstvo, da lopov kot je Kangler še vedno ni za zapahi.

  • cosmosjasnovidec

   Z Kanglerjem osebno nimam nič ima pa že nekaj napak kot vsak človek vendar bi za zapahi morala biti ravno taka levokomunajzerska lopovska buzerantska drhal kot si ti in tebi podobni driska zabita.
   Spravi se raje nategovat ovc in koz ali pa tvojega “kurčana”v njegovo posrano rit smet navadna čefutarska.Pa tudi “cmerar”te pričakuje,da te bo najprej naskočil potem pa ti ga zatlačil v tvoje čefutarske lape in dal 5 eurov za fafanje.
   Takim nesnagam kot si ti bi morali prepovedati internet.

   • DJURO SUMAR

    Glede na tvoje sovražne komentarje se mi zdi, da bodo prej tebe odstranili iz interneta.

 • Marica

  Krivosodje itak, baraba bi moral biti za zapahi.

 • Antonius

  Kjer je potreben razum, čustva ne sodijo zraven.
  Državni svet Kanglerju ne prizna imunitete, da njegovo nepredvidljivost držijo na vajetih.
  Zelo malo ljudi ve, o čem mora molčati Kangler. Kot kriminalist je bil namreč najbolj poklican, ko je prišel na mesto umora Krambergerja. Zamolčan je preračunan kriminal, ko je preiskovalni sodnik izgubil dokaze, ki so kot možnega morilca izločala po nedolžnem obsojenega Rotarja.
  O zbranih in izgubljenih dokazih ni smel nič povedati, zato ga med sojenjem načrtovano niso zaslišali.
  Alkoholik Rotar je bil najbolj primerna žrtev, da so sodno pospravili naročeni umor. Rotar je po nekaj letih abstinence in zapora izjavil, da tega umora nikakor ne bi mogel storiti.
  Rotarjevo zgodbo danes na svoji koži doživlja nedolžni Novič.
  Državni svetnik Kangler je še vedno samo toliko svoboden, kot mu naročniki umora Krambergerja, dovolijo.
  Državni svet je več ali manj parkirišče rdečih kadrov, ker ne vedo kam bi z njimi.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.Rotarja so izrabili kot jagnjeno žrtev.
   Obljubili so mu denar ter,da ga bodo po kratkem postopku in najkrajšem času spravili ven iz zapora.
   Ko pa so ga pustili v njem in seveda namerno pozabili nanj saj bi njegova izpustitev bila sumljiva ljudstvu je pričel v zaporu govoriti resnico.
   Takrat so v zapor prišli UDBOVCI in takratna UJV kriminalistična policija mu nadevali dobre batine ter z raznimi grožnjami tudi,da bodo obračunali z njegovo mamo,če ne bo utihnil zaprli usta.
   Od takrat še vedno živi v strahu čeprav je že povedal nekaj o tem,da on ni krivec za umor Krambergerja katerega je seveda naročil komunist “milan kurčan”.

   • Tone

    žrtveno jagnje

 • cosmosjasnovidec

  Ali še kdo sploh bere Dnevnik in Delo v današnjem času?

 • Anton

  Kangler tvoj problem ni ker si si dovolil umazati “prstke z marmelado”, temveč ker nisi NAŠ, tega pa ti ne moremo oprostiti

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!