fbpx

Franjo Bobinac na vrhu Olimpijskega komiteja – civilne družbe, ki bo nadzorovala RTV

Novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenija Franjo Bobinac. (Foto: STA)

Za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je bil izvoljen Golobov človek Franjo Bobinac. 

Po poročanju STA je bil za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) izvoljen v drugem krogu s 53,93 odstotki glasov. Premagal je Tomaža Barado, ki je prejel 45,14 odstotka glasov, še en kandidat Janez Sodržnik pa je iz izpadel že v prvem krogu.

O Bobincu smo nedavno že pisali, da gre za osebo, ki je blizu premierju Robertu Golobu. Gre tudi za človeka, ki je bil nedavno v DZ izvoljen za novega člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, in da gre za bivšega šefa Gorenja (sedaj kitajski Hisense). Kot pravijo, v politiki nič ni zastonj ali “Roka roko umije”. Nov zakon o RTV Slovenija iz javne hiše umika transparentnost nadzora. V novem Svetu naj bi zasedala tudi Golobu poslušna “civilna družba”, ki je v resnici politična izpostava.

Franjo Bobinac med prijetnim kramljanjem z bivšim partijskim šefom Milanom Kučanom. (Foto: STA)

Bobinac se je namreč na vrh OKS zavihtel prav ob pomoči Gibanja Svoboda. Tudi Bobinac se bo moral oddolžiti, najverjetneje tako, da bo v novi Svet RTVS poslal Golobovega človeka. Avtokratskemu Golobu že tako ali tako naklonjen medijski prostor bi s tem pridobil dodatne okrepitve.

Domen Mezeg