fbpx

Gale se pritožuje nad Odmevi, kjer so poročali o njegovi vpletenosti v posel s smrtno nevarnimi ventilatorji Bellavista 1000!

Samooklicani žvižgač Ivan Gale in novinarka nacionalne televizije Rosvita Pesek. (Foto: Facebook, nacionalna televizija, regionalgoriška)

Izjemno negativno presenečen sem bil ob ogledu novinarskega prispevka v informativni oddaji Odmevi, ki je bila na sporedu dne 20.10.2020,” se je samooklicani žvižgač Ivan Gale tokrat užaljeno odzval na poročanje nacionalne televizije o njegovih spornih poslih z zaščitno opremo. V svojem tokratnem zapisu na Facebooku z naslovom “Ko ekipa Odmevov razočara”, je kritiziral oddajo Odmevi, kjer so se dotaknili njegove sporne nabave ventilatorjev Bellavista 1000, katerih uporaba je začasno celo prepovedana zaradi tveganja za javno zdravje, Gale pa je na Zavodu za blagovne rezerve zaradi njih celo ostal brez službe.  

“Žvižgač” Ivan Gale je v svojem zapisu na Facebooku v kratkem prispevku o ventilatorjih Bellavista 1000, zapisal, da so bile v Odmevih na nacionalni televiziji nanizane netočnosti, ki si jih neka resna ekipa nacionalnega medija ne bi smela privoščiti. “Dopuščam možnost, da so bili zavedeni s strani vodstva Zavod Republike Slovenije za blagovne rezerve.” Ob tem je odgovorni urednici poslal zahtevo za objavo prikaza nasprotnih dejstev: “Prosim za objavo prikaza nasprotnih dejstev. V  informativni oddaji Odmevi ste 20.10.2020 poročali o ventilatorjih Bellavista 1000, ki jih je uvozil Zavod za blagovne rezerve. V prispevku je bilo povedano “Prav zaradi nakupa teh ventilatorjev so trije nekdanji vodilni na zavodu dobili odpoved, med njimi je tudi Gale”.
Ob tem je po njegovem navedel nasprotna dejstva: “Odpoved pogodbe o zaposlitvi sem prejel samo jaz, nista pa je prejela niti Černe niti Zakrajšek. Odpovedi nisem dobil zaradi nakupa ventilatorjev, ampak zaradi domnevne ponareditve naročilnice za logistične storitve. V prispevku je bilo povedano “Trije nekdanji vodilni na zavodu za blagovne rezerve Anton Zakrajšek, Alojzij Černe in Ivan Gale so odpoved dobili, ker je Zavod podpisal kar tri različne pogodbe o nabavi 46 ventilatorjev Bella Vista 1000.” Gale je ob tem znova navedel, po njegovem prepričanju nasprotna dejstva: “Tri verzije pogodbe sta podpisala g. Černe in Zakrajšek. Jaz s tem dejstvom nisem bil seznanjen do 21.09.2020, ko mi je bila vročena obdolžitev v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.” 

“Žvižgač” Ivan Gale se je na Facebooku odzval na po njegovem, krivično poročanje nacionalne RTV. (Foto: Facebook, posnetek zaslona)

“Sam sem vedel samo za končno verzijo pogodbe z dne 19.03.2020, ki je bila tudi javno objavljena na portalu javnih naročil in katero sta tudi pogodbeni stranki smatrali kot edino veljavno,” še navaja v svojem zapisu “žvižgač”, v nadaljevanju pa pravi, da je bilo v prispevku povedano: “V nobeni od pogodb ni bilo navedeno, kdo je uradni dobavitelj naprav”, ob čemer je znova navedel po njegovem nasprotno dejstvo: “V osnovni pogodbi z dne 19.03.2020 je beseda dobavitelj navedena 13-krat, vsakokrat pa je jasno, da je ta dobavitelj družba Gorenje d.o.o..”

Smrtno nevarni ventilator Bellavista 1000, kakršne je kupoval Ivan Gale. (Foto: Nova24tv)

Potem, ko je tako imenovani žvižgač Ivan Gale, ki je javnosti postal znan potem, ko se je prikazal v oddaji Tarča na nacionalni televiziji, kjer je v javnosti zakuhal “afero” z zaščitno opremo, preko Facebook profila objavil, da je ostal brez službe na Zavodu za blagovne rezerve, je v javnosti završalo. Ker tedaj ni bilo povsem jasno, čemu je Gale ostal brez službe, so mnogi njegovi podporniki pričeli namigovati, da je do tega prišlo, ker se je “pogumno” izpostavil v korist državljank in državljanov. Očitno pa temu vendarle ni tako, portal Siol je namreč razkril, da je do izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi prišlo zaradi nenavadnega nakupa ventilatorjev tipa Bellavista 1000.

Domen Mezeg