Gasilec Šarec napadel gasilce

Marjan Šarec (Foto: STA)

Minister za obrambo, sicer tudi sam prostovoljni gasilec, Marjan Šarec, je na Facebooku objavil zapis, v katerem je napadel gasilce in njihov protest za višje plače. Poleg tega je omenil še, da je kot mladostnik tihotapil petarde iz sosednje Avstrije. 

Minister za obrambo Marjan Šarec se je v svojem zapisu na Facebooku dotaknil razmer v gasilstvu. Ta je bil pod črto v resnici napad na na njihov zadnji protest, na katerem so tako kot preostale zanemarjane skupine zahtevali enako obravnavo in zvišanje plač. Vlada Roberta Goloba je namreč finančno poskrbela le za nekatere, ostale pa preprosto izpustila.

Prostovoljni gasilec Šarec je omenil, da so gasilci uporabljali močnejše petarde, ki “smo jih v našem otroštvu “švercali” čez mejo” in dodal, da so želeli gasilci z njim fizično obračunati enako kot protestniki proti cepljenju pred dvema letoma, ki jih je mimogrede proti tedanji vladi spodbujal tudi on sam in njegova propadla LMŠ.

Foto: STA

Šarec je skušal v zapisu poudariti, da sta bila on in ministrica Sanja Ajanović Hovnik tam zaradi dialoga, vendar so ju pregnali nasilni gasilci. Tako Šareč kot Ajanović Hovnikova in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič so bili tam ravno zato, da sprožijo eksces in sebe prikažejo kot dobrotnike in žrtve, gasilce pa prikažejo kot negativce v slabi luči. Predvsem pa, da si ne zaslužijo višjih plač, kljub njihovemu požrtvovalnemu delu.

Drugače kot šarec pa je pristopila opozicijska Slovenska demokratska stranka, ki je gasilcem ponudila rešitev, in sicer je predlagala 600 evrov dodatka – toliko, kot je Golob obljubil tožilcem in sodnikom.

Celoten zapis Marjana Šarca si lahko ogledate v nadaljevanju:

Andrej Žitnik