fbpx

Gen-I še vedno v rokah Goloba – volitev se tako bojijo, da skrivajo dokumentacijo o Vukovićevi

Informacijska pooblaščenka zahteva razkritje sporne pogodbe med Gen-I (iz časa, ko ga je še vodil Golob) in novinarko Odlazkovega portala Necenzurirano Vesno Vuković. (Foto: STA, posnetek zaslona)

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob ni sposoben sprejemati odgovornosti za svoja dejanja. Medtem ko je zaradi odprtega računa v Romuniji dejal, da so mu ukradli identiteto in mu celo nakazali denar, pa se v primeru sodelovanja z Vesno Vuković skriva za podjetjem, v katerem je bil zaposlen. Očitno pa ima globoko povezavo na svojem prejšnjem delovnem mestu, saj je Planet TV danes objavil komunikacijo, ki dokazuje, da v GEN-I pogodbe z omenjeno novinarko ne skrivajo le javnosti, ampak tudi svojemu največjemu državnemu lastniku, skupini GEN energije.

Predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob v javnosti poskuša sanirati vedno večji pritisk z vprašanji o njegovih osebnih financah. Na dan prihaja z bizarnimi izgovori, med drugim celo pravi, da mu je nekdo ukradel identiteto in na njegov račun nakazal denar. “Nekoliko nepripravljenega pa so ga novinarji Planet TV ujeli pri vprašanju o drugi finančni težavi − financiranju zasebnega podjetja Vesne Vuković, ki naj bi ga opravilo podjetje GEN-I,” pa poroča Siol.

Golob je preložil svojo odgovornost na podjetje, v katerem je bil zaposlen. “Bom zelo neposreden. Odgovor na to vprašanje bo podalo podjetje, ker jaz ne morem več govoriti v imenu podjetja. Nimam pooblastil. Če veste, imamo upravo. Naj uprava poskrbi, da bo odgovor eksakten,” je takrat odgovoril. Da družba, na katero se sklicuje Golob, tega več kot očitno ne želi storiti, dokazuje spor spletnega portala Siol.net, ki zdaj prek informacijske pooblaščenke zahteva te podatke. Za razliko od Gen-I pa je Gorenje svoje posle z Vukovićevo pojasnilo v enem dnevu.

Robert Golob zgodbe ni napletel najbolje. (Foto. STA)

Pred nastopom funkcije je nov generalni direktor Gen energije Blaž Košorok zagovarjal dejstvo, da morajo stvar raziskati. “Mislim, da je neke naloge nadzorni svet dobil tudi od upravljavca premoženja, od SDH, ki predstavlja skupščino. Treba je seveda pridobiti vse podatke, vse potrebne informacije, dejstva in okoliščine raziskati. Ugotoviti, ali so izpolnjeni vsi znaki, zakonski znaki, da je do kakršnegakoli oškodovanja prišlo, morda še kaj več,” je pred tremi tedni, neposredno po imenovanju, še preden je prevzel vajeti GEN energije, dejal Košorok.

Generalni direktor Gen energije Blaž Košorok (Foto: STA)

Na Planet TV so zato vprašanja naslovili tudi nanj. Če GEN-I ne želi odgovoriti slovenski javnosti, bi namreč po načelih korporativnega upravljanja moral o tem, zakaj je na računu Vesne Vuković končalo okoli 103 tisočakov, pojasniti vsaj svojemu lastniku. Od Gen energije so dobili skoraj neverjeten odgovor, ki pokaže, kako si v GEN-I predstavljajo korporativno upravljanje. Dejansko stvari popolnoma stojijo, ker je vodja službe za marketing in odnose z javnostmi na bolniškem staležu.

Ker je pristojna za marketing na bolniški, bodo odgovor podali šele po volitvah – pomagajo Golobu?
“Zaradi trenutnega bolniškega staleža vodje službe za marketing in odnose z javnostmi, ki je v družbi nosilec ter skrbnik vseh poslovnih odnosov z zunanjimi izvajalci družbe na zadevnem področju, sta vzporedno zbiranje in analiza zbranih podatkov časovno zahtevna, na sam proces zbiranja podatkov pa bi pri tem lahko v prihodnjih dneh nehote še dodatno vplivali prihajajoči prazniki ter kolektivni dopust družbe dne 28. 4. 2022 in 29. 4. 2022, ter s tem omejena dosegljivost zaposlenih v navedenem času,” so jim odgovorili na Gen-I. Ker so vmes še prazniki, bodo mediji odgovor tako prejeli šele 3. maja, ko bo na volitvah že zdavnaj odločeno.

Vir: Siol

Vir: Siol

Konec januarja 2022 je Golob dejal, da glede na to, da imajo v podjetju tudi funkcijo strateškega PR in marketinga, ki jo je že prej pokrival sam in ni zapolnjena, je prevzel še te naloge. “Dokler sem v podjetju. Tako da danes sem, če hočete, v imenu strateškega PR in marketinga,” je dejal. Golob pa je pojasnjeval svoje pristojnosti ravno s področja, ki bi moralo pojasnjevati sporne pogodbe, pa pojasnjujejo, da je to funkcijo prevzela druga oseba. Čeprav je še konec januarja ni bilo, je danes je na bolniškem dopustu. “Zahteve informacijske pooblaščene ne zadržijo ne bolezni, ne dopusti. Njeno zahtevo po javnem razkritju bo GEN-I moral izpolniti v ponedeljek, dan po volitvah,” je sklenil Siol.

Sara Kovač