Generalna direktorica policije Bobnarjeva odgovarja ministru Poklukarju, da v slovenski policiji ni parapolicije! On svojih besed ni vzel nazaj!

Foto: Nova24TV

“V slovenski policiji ni parapolicije, ni parapolicistov. Sem izredno ponosna in hvaležna za vse delo, ki ga slovenski policisti in policistke izvajajo v dobro vseh nas,” je generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar na dnevih varstvoslovja v Dolenjskih Toplicah odgovorila na provokacije in očitke ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja predsedniku sindikata slovenskih policistov Kristjanu Mlekušu, da ga njegovo delo spominja na delo parapolicije.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je še v ponedeljek na Brdu pri Kranju, kjer je potekalo srečanje koalicijskih partnerjev, bežal pred novinarko Nova24TV.

Le dan pozneje je očitno spoznal, da z bežanjem pred novinarji ne bo rešil varnostnega vprašanja, ki se je v Sloveniji pojavilo s številnimi migranti, ki nezakonito vdirajo v našo državo. Kljub temu pa je minister Poklukar celo pred generalno direktorico policije Tatjano Bobnar v torek na Dnevih varstvoslovja v Dolenjskih Toplicah zatrjeval, da je Slovenija varna država: “Slovenija je varna država. To je pomembno sporočilo za vse nas – za prebivalce Slovenije in za razvoj naše države. Varnost ni dama sama po sebi. Je rezultat težkega in predanega dela celotnega sistema nacionalne varnosti in mnogih posameznikov, ki skrbijo za njegovo delovanje.

Seveda, Slovenija je varna država, če si minister z lastnim šoferjem in lastnim osebnim varovanjem. Realnost navadnih državljanov je vse prej kot pravljična. Ugrabitev 79-letnega Mirka Moravca in pred nekaj dnevi kamenjanje 11-letne deklice – oboje s strani ilegalnih migrantov – jasno kažeta realno sliko življenja prebivalcev ob meji, katerih življenje vse bolj obvladuje strah pred nasilnimi tujci islamske vere. A minister Poklukar še naprej vztraja, da ima vlada Marjana Šarca migracije pod kontrolo ter da do njih pristopa z modernim pristopom. Tako je dejal: “Vlada je prepoznala pomen celovitega pristopa upravljanja migracij. Prepoznala je tudi dejstva, da parcialni ukrepi brez pravega konteksta ne vodijo do želenega cilja. Zato migracije obravnavamo celostno, večplastno in dolgoročno. To pomeni sodoben pristop, v ospredju katerega je boljše razumevanje vseh vidikov migracij in izboljšanje ukrepov za njihovo upravljanje.

Lahko bi se pošalili in rekli, da vlada obvladuje migracije, le da vi tega ne razumete. V resnici pa je za prebivalce ob meji problematika z ilegalnimi migranti bistveno resnejša in nevarnejša. Obenem pa celo sam priznava številne zlorabe vlog za azil in relativno novo obliko kriminala na slovenskih tleh, saj so v migrantih marsikateri tihotapci prepoznali biznis, s katerim bogatijo. “Slovenska policija zagotavlja varnost – tako prebivalcem na meji kot v notranjosti države. Število prijetih migrantov na schengenski meji govori temu v prid. V tem trenutku imamo težavo, da poteka intenzivno tihotapljenje s strani tihotapcev in tihotapskih združb, ki ilegalno prestopajo mejo. Pri tem je policija učinkovita  in jih vrača tudi v republiko Avstr … republiko Hrvaško.

Svojih besed ni vzel nazaj
Povprašali pa smo ga tudi, zakaj provocira slovenske policiste s parapolicijo in ali svoje besede vzame nazaj: “Skrbi me, ker gospod Mlekuš nosi uniformo z grbom republike Slovenije in z napisom policije. To, kar je danes govoril, me spominja na neko parapolicijo.” Z ministrom Poklukarjem se več kot očitno ne strinja generalna direktorica Slovenske policije Tatjana Bobnar: “V slovenski policiji ni parapolicije, ni parapolicistov. Sem izredno ponosna in hvaležna za vse delo, ki ga slovenski policisti in policistke izvajajo v dobro vseh nas.”

Generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar.

Ob tem pa nikakor ne gre spregledati, da je prebivalcem obmejnih občin dokončno prekipelo. Tri civilne iniciative so poslale protestno pismo predsedniku republike Borutu Pahorju, v katerem ga pozivajo, naj s svojo avtoriteto posreduje pri poslancih državnega zbora, naj prilagodijo zakonodajo, ki se nanaša na varovanje državne meje, ter na vlado, da zagotovi potrebna sredstva za izvajanje nove zakonodaje. Bo ukrepal vsaj predsednik Slovenije, če že Šarčeva vlada ne stori ničesar?!

M. S.

 • Antonius

  Če ministrski Kljukan zares verjame, da je z delom policije zagotovljena varnost v Sloveniji, potem naj se odreče svojim varnostnikom in se ponoči sprehodi iz Tivolija do Roga.
  Pa Šarplaninška naj prepriča, da se cela vlada s Pahorjem vred odpove varnostnikom.
  Naj z lastnim primerom lažnivci Slovence prepričajo, da je Slovenija zares varna država.

  • Hribouc

   Ker je pokljukar spodvil rep med noge, obstaja velikanska verjetnost, da jajc sploh nima!

   Kako bo sploh bežal pred razjarjenim Ljudstvom, ko se nam bo strgalo?

   “Pa ti niso normalni” PRESS

   • Mitja Mazini

    Tisti Janez bo bežal pred ljudstvom ki naj bi bil šef parapolicije.

    • Hribouc

     Z Lahi sem prekinil vse stike takoj po tistem, ko sem leta 1961 zvedel, da so mu Laški rdečesajasti Fašisti zažgali hišo, pokradli pridelek in postrelili živino.Isto so naredili isti Fašisti v sosednji vasi rodbini moje soproge in celotno desetčlansko družino nagonili v kanc lager v Italiji-vse so morali shirane na smrt prinesti domov na rokah na požgano domačijo, kjer niso imeli ne za žret ne za žvet – po 45. pa so jih na suho fukali še novokomponovani Rdeči Graščaki – da ne kozlam še o tem.

     Z vami ni diskusije, dokler se Fašističnja Italija ne opraviči za vse zlo nad Slovenci in nad Slovenijo in prizna globoko kolaboracijo s slovenskimi Komunisti in dokler ne plača vse materialne škode povzročene deželi!

     Mazzinini, obrni se kam drugam.Mene pa pusti čisto krasno v Božjem miru!

 • Miro Jereb

  Ovaj…kako da kažem drugarice i drugovi…U slovenačkoj policiji lud jebe zbunjenog …
  Na meji bi lahk vsaj karte prodajal…kot za kino…hahaha…
  Pa saj teh ljudi ne moreš jemati resno.

  • Novakec1

   Vse maš prov, razen kina, je cirkus z slabimi akterji.

 • večni srb

  Nikoli v življenju še nisem bil tako brutalno napaden, oropan in skrajno življensko ogrožen kot prav zadnja leta, počutim se kot, če bi živel kot jud, v nacističnem getu.
  Razlogi so komplicirani, nedvomno pa sem žrtev parapolicijskih teroristov, drugače si jaz teh stvari ne znam razlagati, razen če so cele notranje zadeve isti fašistični drek. Potem se mi ne sanja ampak dejansko res živim v nacističnem getu, ki se dela podoben razvitim zahodnim demokracijam, kar je naravnost katastrofa.
  Mi ni treba nič razlagat, bom sam videl, če nam bo šlo kdaj slučajno na bolje, tiste fraze in steteotipe, klišeje o neki izmišljeni normali prosim zadržite zase. Nismo vsi zahojeki, samo čez zahodno mejo stopim in takoj začutim svobodno, normalno življenje, razen na Hrvaškem in v bosni, nisem nikjer videl tako slabo kot pri nas.
  Še tole, le bi slovenci res spoštovali lastno policijo in bi se čutili hvaležni za njihovo delo, ne bi skoraj vsi pljuvali po njih že vsakič, ko se slučajno peljejo po cesti ali jih sploh kdo omeni. Včasih smo lokalnim policajem mahali v pozdrav in se z njimi družili, danes jih ne vidim nikjer ali pa po službi kje posedajo popolnoma sami, toliko o več kot zasluženem ugledu in objektivni koristi. Reveži zatrti in popolnoma uničeni, država pa skorumpirana in neprestano obsojena na Evropskih sodiščih, za vse mogoče konstrukte in splopno kršenje človekovih pravic, imamo najbolj brutalne zakone in najhujše kazni, le policaji in celo vojska so zgleda dobri, a ne.

 • VERZIFIKATOR

  Je v Butalah parapolicija,
  Kljukec zadnjič javno je oznanil
  in da bo naprej Cefizlja branil,
  pa če z njim še takšna bo norija.

  Kljukec, ga poznate, šara stara,
  križem gleda, pamet si kupuje,
  in Butalce z dejstvom ustrahuje,
  da se kisa pamet mu in para.

 • Amerikanc

  Slovenija je varna država za vse, razen za tiste, za katere ni varna – pravi Odklukar. Ko ti enkrat babnica da vedeti, da si težek bluzič, je konec s teboj.

  • AlojzZ

   Ampak ta “težek bluzič” ima še vedno moč prisiliti ljudi, da delajo po njegovi volji.

  • tomven

   Zakaj tako začudenje nad njegovim odgovorom. Že njegov šef je zadnjič dejal, da je vse mogoče, razen tistega kar je nemogoče… Stil blebetanja imata enak, samo razumeta ne kaj govorita.

 • pajot

  S tem debilom se pa strinjam. Slovenija je popolnoma varna država. Za migrante.

  • traktor

   In vsake vrste mafijo.

 • Slovenec 33

  Res mi ni jasno, kako je lahko tak bebo minister, razen v primeru, če je njegov šef klovn.

 • antimur

  Tako kot se nobeden podrepnik Stalina ni bil zmožen opravičiti, tako se tudi ta Kučanova nesnaga ni. So popolnoma enaka svojat, nekako tako, kot Hitlerjev SS.

 • Silka

  Beseda se ne more potegniti nazaj kot šmrkl in se delati, da ni bila izrečena. Za vsako besedo je pač treba prevzeti odgovornost, če pa je bila izrečena prehitro in po pomoti pa opravičilo in obžalovanje.

  • večni srb

   Mislim, da to pravilo velja bolj za Biblijo, pa še tam se nanaša predvsem na Boga, katerega ime ne smemo nikoli izgovarjati v nemar in ki vse sliši in vse ve, sicer lahko na zahodu govoriš kar hočeš.

 • xtc

  Bobnarjeva je itaq nesposobna.Sindikat ba bi moral zaradi žalitve in lažne odolžbe Škilavega Kljukca tožit.

 • Mitja Mazini

  Zanimivo da se Janezovi mediji tako močno odzivajo na ministra. Če mački na rep stopiš zacvili?

  • kalavnik

   Od kje si se pa ti vzel, nesnaga levicarska

  • tohuvabohu

   Butl. Mačke ne cvilijo, ampak mijavkajo.

   • Mitja Mazini

    Ytiste mačke ki jih je strah cvilijo.

 • soc

  Poklukar je v sedanji vladi čista analogija popolnoma nesposobne zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarčeve v prejšnji. Tudi on zaščiten kot kočevski medved s strani predsednika vlade ob že dokazani popolni opravilni nesposobnosti na ključnem ministrstvu.

 • Janez Kepic-Kern

  ZA ODDIH OD TEŽKE TEME.
  ALI IMA KDO OD VAS BEROČIH KAKO MNENJE ALI REALNO INFO
  O SPODNJEM !?

  MEDICINSKI ČUDEŽ ?
  V
  ZVEZI Z EX T.I. MARŠALOM TITOM ?
  ALI KAJ ?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
  P.S.
  “SLOVENIANA”- MOJ KAR OK E-PORTAL

 • tohuvabohu

  Slovenija je varna država? Že mogoče. Le Slovenci smo ogroženi.

 • Hribouc

  Ta se dela norca iz naroda!

  Ta ni čisto pri tapravi ! Ravno odličen za Šarca! Sprenevedavo lažnivi Kljukec!

  ODSTOPI POKLJUKAR, DOKLER IMAŠ ČAS !

 • Common Sense

  Slovenija je varna država. Za migrante.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!