fbpx

Generalna direktorica policije Bobnarjeva odgovarja ministru Poklukarju, da v slovenski policiji ni parapolicije! On svojih besed ni vzel nazaj!

Foto: Nova24TV

“V slovenski policiji ni parapolicije, ni parapolicistov. Sem izredno ponosna in hvaležna za vse delo, ki ga slovenski policisti in policistke izvajajo v dobro vseh nas,” je generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar na dnevih varstvoslovja v Dolenjskih Toplicah odgovorila na provokacije in očitke ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja predsedniku sindikata slovenskih policistov Kristjanu Mlekušu, da ga njegovo delo spominja na delo parapolicije.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je še v ponedeljek na Brdu pri Kranju, kjer je potekalo srečanje koalicijskih partnerjev, bežal pred novinarko Nova24TV.

Le dan pozneje je očitno spoznal, da z bežanjem pred novinarji ne bo rešil varnostnega vprašanja, ki se je v Sloveniji pojavilo s številnimi migranti, ki nezakonito vdirajo v našo državo. Kljub temu pa je minister Poklukar celo pred generalno direktorico policije Tatjano Bobnar v torek na Dnevih varstvoslovja v Dolenjskih Toplicah zatrjeval, da je Slovenija varna država: “Slovenija je varna država. To je pomembno sporočilo za vse nas – za prebivalce Slovenije in za razvoj naše države. Varnost ni dama sama po sebi. Je rezultat težkega in predanega dela celotnega sistema nacionalne varnosti in mnogih posameznikov, ki skrbijo za njegovo delovanje.

Seveda, Slovenija je varna država, če si minister z lastnim šoferjem in lastnim osebnim varovanjem. Realnost navadnih državljanov je vse prej kot pravljična. Ugrabitev 79-letnega Mirka Moravca in pred nekaj dnevi kamenjanje 11-letne deklice – oboje s strani ilegalnih migrantov – jasno kažeta realno sliko življenja prebivalcev ob meji, katerih življenje vse bolj obvladuje strah pred nasilnimi tujci islamske vere. A minister Poklukar še naprej vztraja, da ima vlada Marjana Šarca migracije pod kontrolo ter da do njih pristopa z modernim pristopom. Tako je dejal: “Vlada je prepoznala pomen celovitega pristopa upravljanja migracij. Prepoznala je tudi dejstva, da parcialni ukrepi brez pravega konteksta ne vodijo do želenega cilja. Zato migracije obravnavamo celostno, večplastno in dolgoročno. To pomeni sodoben pristop, v ospredju katerega je boljše razumevanje vseh vidikov migracij in izboljšanje ukrepov za njihovo upravljanje.

Lahko bi se pošalili in rekli, da vlada obvladuje migracije, le da vi tega ne razumete. V resnici pa je za prebivalce ob meji problematika z ilegalnimi migranti bistveno resnejša in nevarnejša. Obenem pa celo sam priznava številne zlorabe vlog za azil in relativno novo obliko kriminala na slovenskih tleh, saj so v migrantih marsikateri tihotapci prepoznali biznis, s katerim bogatijo. “Slovenska policija zagotavlja varnost – tako prebivalcem na meji kot v notranjosti države. Število prijetih migrantov na schengenski meji govori temu v prid. V tem trenutku imamo težavo, da poteka intenzivno tihotapljenje s strani tihotapcev in tihotapskih združb, ki ilegalno prestopajo mejo. Pri tem je policija učinkovita  in jih vrača tudi v republiko Avstr … republiko Hrvaško.

Svojih besed ni vzel nazaj
Povprašali pa smo ga tudi, zakaj provocira slovenske policiste s parapolicijo in ali svoje besede vzame nazaj: “Skrbi me, ker gospod Mlekuš nosi uniformo z grbom republike Slovenije in z napisom policije. To, kar je danes govoril, me spominja na neko parapolicijo.” Z ministrom Poklukarjem se več kot očitno ne strinja generalna direktorica Slovenske policije Tatjana Bobnar: “V slovenski policiji ni parapolicije, ni parapolicistov. Sem izredno ponosna in hvaležna za vse delo, ki ga slovenski policisti in policistke izvajajo v dobro vseh nas.”

Generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar.

Ob tem pa nikakor ne gre spregledati, da je prebivalcem obmejnih občin dokončno prekipelo. Tri civilne iniciative so poslale protestno pismo predsedniku republike Borutu Pahorju, v katerem ga pozivajo, naj s svojo avtoriteto posreduje pri poslancih državnega zbora, naj prilagodijo zakonodajo, ki se nanaša na varovanje državne meje, ter na vlado, da zagotovi potrebna sredstva za izvajanje nove zakonodaje. Bo ukrepal vsaj predsednik Slovenije, če že Šarčeva vlada ne stori ničesar?!

M. S.