Generalni direktor policije zaradi suma kaznivega dejanja krive ovadbe nad Levico

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj

Generalni direktor policije Anton Olaj je sporočil, da je po seznanitvi in proučitvi kazenske ovadbe, ki jo je Levica v sredo, 9. junija 2021, predstavila na novinarski konferenci v državnem zboru, danes na tožilstvo podal pisno kazensko ovadbo zoper naznanitelja zaradi suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe. Dejal je še, da kategorično zavrača vsakršne očitke o politizaciji policije. 

Levica je Antona Olaja, pa tudi nekatere medije, med njimi tudi našega, ovadila zaradi suma zlorabe uradnega položaja, ker se je, sklicujoč se na ponarejeno listino, zavzel za uvedbo predkazenskega postopka zoper Levico zaradi suma kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Zatrjevali so, da je s tem pridobil premoženjsko korist stranki SDS v obliki izvajanja dodatnega represivnega pritiska na njihovo stranko, obenem pa je povzročil škodo ugledu, časti in dobremu imenu stranke Levica.

Seveda pa se je Olaj prav tako odzval s kazensko ovadbo, ki jo je sprožil zoper to politično stranko. Direktor Policije je v sporočilu za javnost zapisal, da bo policija tudi v prihodnje delovala nepristransko in v okviru pravnega načela enakosti vseh pred zakonom. “Tudi v bodoče bom zagovarjal svobodo izražanja v okviru spoštljivega diskurza. Nikjer (niti ustno niti pisno) se nisem zavzemal za uvedbo preiskave zoper katerokoli politično stranko,” je še sporočil dr. Olaj.

“V kazenski ovadbi se mi zlonamerno pripisujejo (lažna) neobstoječa dejstva,” je še zapisal. Kazensko ovadbo zoper dr. Antona Olaja je prejšnjo sredo na novinarski konferenci predstavil vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec. Med ovadenimi so še izdajatelji in odgovorni uredniki portalov in medijev V Fokusu, e-Maribor, Nova24TV in Demokracija.

E-Maribor/Sara Kovač