Generalni sekretar vlade RS Predalič: “RTV Slovenija zopet manipulira!”

Borut Pahor, RTV deček in Božo Predalič, (Foto: sta)

Generalni sekretar vlade RS Božo Predalič je na spletu tudi objavil pismo, ki ga je poslal Uradu predsednika Republike Slovenije oziroma vodji njegovega kabineta Alji Brglez. V njem lahko preberemo, da se zahvaljuje za posredovanje pobude predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja. S tem v zvezi ji je tudi sporočil, da bo vladi predlagal, da na eni prihodnjih sej, obravnava pobudo predsednika Republike Slovenije, da se Koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve razširi tudi s predstavnikom Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije – KoDVOS.

“RTV Slovenija zopet manipulira. Poročajo o “izključitvi” predstavnikov KoDVOS iz Koordinacijskega odbora za državne proslave in pobudi predsednika Boruta Pahorja na to temo, o odgovoru na Pahorjevo pismo pa molčijo. Raziskovalnim novinarjem RTV v vednost, odgovor je ves čas javno objavljen” je na spletu zapisal dr. Božo Predalič, generalni sekretar Vlade RS ter objavil pismo, ki ga je naslovil na Urad predsednika republike Slovenije – Pahorja.

Ob tej priliki je tudi opozoril na dejstvo, da je trenutna sestava in organiziranost Koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve praktično identična, kot je bila v letu 2012.

Bratuškova iz odbora izključila VSO

Po splošni oceni je tedaj koordinacijski odbor deloval dobro. Tudi tedaj med člani koordinacijskega odbora ni bilo predstavnika KoDVOS, bilo pa je združenje VSO. V letu 2013 je vlada Alenke Bratušek iz koordinacijskega odbora izločila Združenje VSO.

Pa ne samo to, članice KoDVOS so zavrnile prošnjo VSO za vključitev v KoDVOS, nekatere članice KoDVOS pa so se celo trudile, da bi vlada Združenju VSO odvzela status društva, ki deluje v javnem interesu.

Ker pa si tudi sam želi preseči te delitve in izključevanja, bo vladi predlagal, da na eni prihodnjih sej obravnava predsednikovo pobudo po razširitvi članstva koordinacijskega odbora, tudi s predstavnikom KoDVOS.

Domen Mezeg