fbpx

Gibanje Povežimo Slovenijo za sodelovanje in povezovanje Slovenije z namenom reševanja nakopičenih problemov

Predsedniki SMC Zdravko Počivalšek, SLS Marjan Podobnik, GAS Alojz Kovšca, Zelenih Slovenije Andrej Čuš in NLS Franc Kangler (Foto: FB Povežimo Slovenijo)

V ponedeljek zvečer so se v Beltincih srečali predsedniki SMC Zdravko Počivalšek, SLS Marjan Podobnik, GAS Alojz Kovšca, Zelenih Slovenije Andrej Čuš in NLS Franc Kangler. V pogovorih z župani, kmeti, gospodarstveniki, šolniki, člani in simpatizerji petih strank iz Prekmurja je bila izražena enotna podpora aktivnostim za povezovanje in sodelovanje na političnem področju. 

Na začetku decembra se bosta stranki SMC in GAS združili, nato pa bo sledilo nadaljevanje dosedanjih pogovorov okrog oblikovanja skupne liste z gibanjem Povežimo Slovenijo.

Zavzeli so se za reševanje nakopičenih problemov
Predsedniki vseh petih strank so izrazili podporo zagotovitvi pogojev za skladnejši regionalni razvoj in izrazili prepričanje v zmagovit skupni nastop. Slednje bo omogočilo reševanje najrazličnejših problemov, ki so se do sedaj nakopičili na področju kmetijstva, zdravstva, šolstva, in soočenje z ostalimi izzivi.

Skupno srečanje se je zaključilo v vzdušju velikih pričakovanj, da bo novo sredinsko zavezništvo povezalo razklano slovensko politiko in kot nosilni člen nove vlade popeljalo Slovenijo v čase sodelovanja različnih v skupno dobro, poudarjajo pri Povežimo Slovenijo.

Nedavna anketa gibanje uvršča pred SAB
Spomnimo. Nedavna anketa Parsifala je pokazala, da bi pričakovano volivci največ glasov namenili stranki SDS, sledila bi stranka SD. Gibanje Povežimo Slovenijo bi se uvrstilo na šesto mesto, za Levico in pred stranko SAB. “Ključno vprašanje, ki bo določilo smer prihodnje vlade, pa je perspektiva nove stranke z novim imenom, ki bo nastala s spojitvijo SMC in GAS, ter možnost njenega sodelovanja v projektu Povežimo Slovenijo, ki se že sedaj kaže kot projekt, ki zna determinirati rezultate prihodnje leto,” je med drugim izpostavil politični strateg Sebastjan Jeretič.

Nina Žoher