fbpx

Gibanje Prebudimo Slovenijo: Pristojne institucije naj ukrepajo proti Stevanoviću

Zoran Stevanović je kot policaj menda rad streljal (Foto: Facebook)

Podpihuje proticepilsko razpoloženje, ki je v nasprotju s politiko države in smernicami WHO, predvsem pa s tem ogroža zdravje in življenje ljudi,” so v izjavi za javnost zapisali v civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo in dodali, naj država ukrepa proti Zoranu Stevanoviću.

V Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo ne soglašajo z ravnanjem predsednika republike Boruta Pahorja, ki v ponedeljek sprejel na pogovor Zorana Stevanovića, organizatorja nelegalnih in nasilnih protestov. Menijo namreč, da je tako ravnanje, ne glede na dobre namene, po protokolu predsednika države nedopustno. “Predsednik države Borut Pahor je s tem nehote priznal legitimnost njegovih dejanj, ki ogrožajo red, varnost in zdravje ljudi.  Svoje je k temu dodala še RTV Slovenija, ki je Stevanoviću ponudila mikrofon za promocijo nezakonitega ravnanja njega samega in njegovih razgrajačev.”

Oboje je po njihovem tiha potuha temu, kar obljublja: neprijavljene demonstracije, razgrajanje in zastraševanje. Stevanović namreč napoveduje oviranje vrha EU-Zahodni Balkan. “Podpihuje proticepilsko razpoloženje, ki je v nasprotju s politiko države in smernicami WHO, predvsem pa s tem ogroža zdravje in življenje ljudi. Njegovo ravnanje še dodatno obremenjuje vlado in druge institucije, ki so zadolžene za zdravje in varnost državljanov.

Neprijavljene proteste prepovedati
Nelegitimne demonstracije, ki jih organizator ni prijavil, ne glede na to, ali so nasilni ali ne, mora po mnenju civilne iniciative ustrezni organ v državi prepovedati in sankcionirati. Zato pozivajo vlado Republike Slovenije in druge pristojne institucije, da proti Zoranu Stevanoviću in vsem, ki ga podpirajo, ukrepajo skladno s 63. členom Ustave RS in z ustreznimi zakoni ter pooblastili.

Sara Kovač