Glavni ideolog SD Jernej Štromajer še naprej brije norce iz ukrepov za zajezitev epidemije covida-19!

Vidni predstavnik SD Jernej Štromajer med telefoniranjem med vožnjo.

V stranki SD se še vedno bojuje dobro z zlim, zdravo z bolnim, svetlo s temnim in eden temnih princev, poleg princese Tanje Fajon, je bil in ostaja Jernej Štromajer. Medtem ko “zdravo” krilo SD-ja v podobi Emila Rojca ali Janija Prednika in celo Dejana Židana, spodbuja k upoštevanju ukrepov in uporabi aplikacije, “konjiški provokator” na svojem Twitter profilu še kar igra frajerja, kakor da je epidemija šala.

Stranka SD je eden glavnih krivcev za to, da mnogi ljudje ukrepov ne jemljejo resno. Od izjav glavnih akterjev, sodelovanja na protestih zoper vlado, pozivov k ukinitvi nošenja mask v šoli, pa vse do neresnosti tipov kot je Jernej Štromajer, ki se je na svojem Twitter profilu spet naredil nekakšnega frajerja.

Medtem ko se iz stranke SD pojavlja vse več “zdravih” glasov kot sta Emil Rojc in Jani Prednik, čigar zapis bomo še enkrat objavili spodaj in ko celo bivši predsednik stranke, Dejan Židan, kliče k razumnemu ravnanju, pa člani kot je Štromajer, vse skupaj še vedno jemljejo kot eno veliko zabavo. Zabavo z mrtvimi in zdravstvenimi delavci in sistemom zdravstva na robu zmogljivosti.

Prednik, predvodnik normalnosti v SD

Jani Prednik – konkurent Tanje Fajon za predsednika stranke SD je, po drugi strani, na svojem Facebook profilu, o čemer smo že pisali, objavil naslednji zapis: “Kmalu po pojavu krize zaradi korona virusa, je bilo očitno, da bomo težko preizkušnjo lahko premagali samo s skupnimi močmi. Bolj kot kadarkoli, so dnevno na preizkušnji solidarnost, prijateljstvo, iskrenost in sočutje do najbližjih, prijateljev, znancev ter vseh državljank in državljanov,” je 3. decembra 2020 zapisal Prednik.

Jani Prednik na Facebooku (Foto: Facebook)

“Kljub skupno zastavljenemu cilju, ki od nas zahteva prilagajanja, odrekanja, iznajdljivost in vzdržljivost do skrajnih meja, se številke o širitvi okužbe tudi po nekaj mesecih višje, kot bi želeli. S tem so še naprej ogrožena delovna mesta naših pridnih državljank in državljanov. Ogrožena je prihodnost naših študentk in študentov. Ogrožena je brezskrbnost naših otrok. Bolj ranljivi so naši starejši. Virus grozi našemu zdravju – telesnemu in duševnemu. Še vedno sem trdno prepričan, da lahko s sodelovanjem, vzajemnostjo in razumevanjem pripomoremo k izboljšanju epidemiološke slike in na koncu premagamo ta virus. Vestno upoštevajmo tiste ukrepe, ki so se izkazali za dobre, vsak pa lahko še doda kakšno malenkost. Kamenček v mozaiku je tudi aplikacija “Ostani zdrav2, ki jo uporabljam že nekaj časa. Pazimo nase in na druge,” je zapisal eden redkih glasov razuma znotraj Socialnih demokratov.

Ko gre za javno zdravje, diverziteta mnenj ni dobrodošla

Jasno nam je, da tudi znotraj stranke glede določenih tem obstaja diverziteta mnenj. Toda ko gre za javno zdravje, je dobro, da so ljudje kot je Štromajer znotrajstrankarski egzoti.

Štromajerju je epidemija od vsega začetka zabava

Pa niso, Štromajer je eden glavnih glasov, potuho pa mu daje tudi predsednica Fajonova, ki za razliko od Prednika še zdaj ni pozvala k uporabi aplikacije #ostanizdrav.

Aleš Ernecl