fbpx

Glavni Šarčev svetovalec Damir Črnčec še nedolgo nazaj Štrukljev SVIZ označil za bolj džihadističnega od džihadistov samih

Glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj in svetovalec LMŠ Damir Črnčec. (Foto: STA)

Še nekaj mesecev pred oblikovanjem vlade Marjana Šarca je zdaj njegova senca in v času Šarčeve vlade njegov državni sekretar Damir Črnčec na Twitterju primerjal ISIS in SVIZ. Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije se je Črnčecu zdel celo bolj džihadističen od teroristov Islamske države. Te dni pa so Šarčevi v LMŠ in SVIZ kot rit in srajca.

Sprega med Listo Marjana Šarca in Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije se te dni, ko pride do nagajanja vladi, lahko zdi kot monolit. A še nedolgo nazaj so imeli določeni vidni sodelavci nekdanjega premierja Marjana Šarca o SVIZU bolj slabo mnenje.

Tako je zdajšnja Šarčeva senca, svetovalec v LMŠ Damir Črnčec 14. marca 2018 na Twitterju  zapisal, da je primerjanje sindikata s teroristično organizacijo “precej žaljivo za ISIS.”

Damir Črnčec (LMŠ) o SVIZ pred tremi leti (vir: Twitter)

Od džihadistične organizacije do zaveznikov
A Črnčec se ni ustavil tu. Kakor je trdil, je skrajni džihadizem skupen tako ISIS kot SVIZ. “ISIS to počne za prepričanje. SVIZ in propadli politik Štrukelj, pa na plečih naših otrok, za denar.” Na mestu je torej vprašanje, kaj se je toliko spremenilo v zadnjih treh letih, da so v LMŠ pripravljeni sodelovati s sindikatom, ki je po mnenju Šarčeve sence hujši ekstremist od islamske teroristične organizacije. Vprašanja, povezana s tem, smo naslovili tako na glavnega tajnika SVIZ Branimirja Štruklja kot tudi na stranko LMŠ. Odgovore še čakamo.

Branimir Štrukelj (Foto: STA)

Ivan Šokić