fbpx

Globoka država na delu: se Aleksandri Pivec obeta hišna preiskava tik pred sejo sveta stranke?

Foto: STA

Po navedbah Požareporta naj bi se zoper Aleksandro Pivec, predsednico DeSUS-a in kmetijsko ministrico, pripravljala hišna preiskava, vendar ne zaradi hotelskega računa na Krasu ali Izoli, ampak zaradi afere SRIPT.

Afera SRIPT, na katero so levi mediji pozabili, izhaja iz časa, ko je bila Pivčeva v vladi Marjana Šarca, sedaj pa so jo spet privlekli na plano. Izbruhnila je z dokumentiranim razkritjem na Požareportu 23. oktobra lani, večina medijev pa se je takrat zelo potrudila zminimalizirati afero, da ne bi preveč škodovali Aleksandri Pivec in vladi Marjana Šarca. Sedaj pa je za afero očitno pravi čas.

Usklajena akcija policije, tožilstva in politike
Tako dela globoka država! Sedaj pa pozor. Nad Pivčevo naj bi poslali tožilstvo in policijo tik pred težko pričakovano sejo sveta stranke. Seja naj bi bila predvidoma že ta četrtek, toda datum seje še ni povsem jasen, to pa menda zato, ker naj bi, tako viri portala Požareport, šlo za – očitno – “usklajeno akcijo tožilstva, policije in politike” in ker naj bi se še vedno neznani točni datum seje sveta prilagajal odločitvi državnega tožilstva in policije – za hišne preiskave.

Ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. (Foto: Nova24TV)

Se bo to res zgodilo, tako kot pri Počivalšku? Očitno še vedno živimo v socializmu, namesto UDBE, pa je tu globoka država.

Demokracija