fbpx

Gnusna zloraba najrevnejših s strani Večera! Sramoto SD naprtili kar Janševi vladi!

Odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik in novinarka Večera ter predsednica DNS Petra Tušek Lesjak. (Foto: STA)

Mariborski “časnik s težo” Večer je obtožil drugo vlado Janeza Janšo, da je upokojencem odvzela varstveni dodatek. “Leta 2012 je druga Janševa vlada sprejela razvpiti Zakon o uravnoteženju javnih financ, zloglasni ZUJF, ki je Ani ukinil varstveni dodatek, dragocenih 150 evrov,” so dramatično napisali v Večeru. Na očitno laž se je odzval predsednik vlade Janez Janša: “Neverjetno, kako Večer laže vsem  obraz.” Še bolj izrazito se je izrazil gospodarstvenik Matej Kovač: “Gnusna zloraba najrevnejših”!

Mariborski Večer je bil sledeči na vrsti, da vrže novo kost za glodanje slovenski javnosti. Po lačnih otrocih, ki iščejo hrano v smetnjakih so predstavili zgodbo upokojenke Ane. V njej je povedala, da živi le s 300 evri pokojnine in si je od spomladi kupila le eno masko. Sama živi v majhni garsonjeri v Mariboru. Zaradi določenih vzrokov naj ji ne bi pripadal varstveni dodatek. V štajerskem časniku so za omenjeno potezo obtožili drugo vlado Janeza Janše. Predsednik vlade se je odzval, da gre za še eno izmed laži Večera.

Burno se je odzvala sedanja evropska poslanka in nekdanja državna sekretarka na MDDSZ  Romana Tomc. Le ta je spomnila, da je za omenjeno potezo bila odgovorna Pahorjeva vlada. Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti sta v času Pahorjeve vlade vladala takratni minister in nekdanji rektor Univerze v Ljubljani, Ivan Svetlik in državna sekretarka in kasnejša ministrica dr. Anja Kopač Mrak. Tomčeva je pisanje Večera označila za grdo, manipulativno laž. “Zaradi njihove škodljive zakonodaje je več kot 36 tisoč ljudi ostalo brez varstvenega dodatka. Pahnjeni v revščino,” zapiše Tomčeva.

Večer blizu stranki SD, ki je kriva za revščino upokojenke Ane!
Nasprotna politična stran je velikokrat v javnosti povedala, da je Janševa vlada s sprejetim Zakonom o uravnoteženju javnih financ ubila socialno državo. Že v preteklosti smo v našem mediju pisali, da v neugoden socialni položaj starejših večinoma pahnilo dolgoletno vodenje MDDSZ iz strani Socialnih demokratov. V enem izmed člankov smo preleteli zgodovinsko obdobje dela njihovih ministrov in ugotovili, da je nepravilnosti in afer kar mrgolelo. Anja Kopač Mrak pa je s subvencijami celo pomagala financirati poslovni imperij obsojenega goljufa Martina Odlazka!

Ni skrivnost, da je časnik Večer politično blizu Socialnim demokratom. Novinarska ekipa okrog glavnega urednika Matija Stepišnika je bila marsikatero bitko za tranzicijsko levico. V letu 2017 so bili v prvi bojni liniji, ko so z propagandnimi škodljivimi članki dosegli, da se v Mariboru ni izvedel koncert hrvaškega glasbenika Thompsona. Kasneje se je izkazalo, da je njihov boj temeljil na lažeh in zavajanjih slovenske javnosti. Organizator koncerta pa bo dobil tudi odškodnino.

Nič drugače ni niti tokrat. Zgodbo uboge upokojenke so izkoristili za nizkotni politični udarec proti oblasti. Enako je njihove laži poudaril podjetnik Matej Kovač, ki je razkril, da je sprememba glede upravičenosti do varstvenega dodatka sprejela Pahorjeva vlada in je stopil v veljavo prvega januarja 2012. Omenjeni ZUJF pa je bil sprejet šele maja 2012. S takšnim pisanjem pa si je Večer po mnenju Kovača zaslužil oznako, da je šlo  v tem besedilu za gnusno zlorabo najrevnejših. Časnik s težo, vam je treba tega?

Luka Perš