Godčeva razkrila, kako je predsednik šentjurskega odbora SD Jure Raztočnik sprožil napad nanjo, ki so ga nato z namenom diskreditacije in oblatenja izvedli režimski mediji!

Jure Raztočnik (Foto: Facebook)

Poslanka SDS Jelka Godec, na katero se je v zadnjih dneh prek medijev, predvsem POP TV, na pobudo člana SD Jureta Raztočnika spravila globoka država, je v sredo zvečer v svojem zapisu na Facebooku izpostavila nekatere podrobnosti dogajanja iz zadnjih dni. Novinarka POP TV je poslanko dobesedno prisilila, da je dala izjavo, vse dogajanje pa poteka v smeri, da bi poslanko, ki v okviru preiskovalnih komisij razkriva kriminal in korupcijo v zdravstvu, diskreditirali in oblatili. Znano je sicer, da je oseba, ki je odkrila domnevno sporne zadeve izpred sedmih let, predsednik lokalnega odbora SD v Šentjurju. Godčeva se je odzvala tudi na pregon kirurga Blaža Mrevljeta, na katerega se je globoka država spravila s tožbo s strani UKC Ljubljana, institucije, ki ji je prihranil 2,5 milijona evrov!

V zadnjih dneh je prišlo do pravega medijskega pogroma nad poslanko Slovenske demokratske stranke Jelko Godec, predsednico preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom in nekdanjo predsednica komisije o nakupu in dobavah žilnih opornic, ki že več let odkrito opozarja na velike težave in napake v slovenskem zdravstvu. Levičarski slovenski mediji ji namreč očitajo, da je pred sedmimi leti kot direktorica Ljudske univerze Šentjur svojemu možu Velimirju Godcu omogočila, da je iz evropskih in državnih sredstev počrpal nekaj več kot sedem tisočakov bruto.

To, da gre za namerno sproženo informacijo, jasno potrjuje tudi dejstvo, da je bila zadeva že večkrat obelodanjena. Med drugim leta 2013, ko je Občina Šentjur kot ustanoviteljica javnega zavoda Ljudska univerza Šentjur od Godčeve kot direktorice zahtevala, da predloži evidenco vseh sklenjenih pogodb od leta 2010 dalje. To je Godčeva tudi storila, pri čemer je bilo iz evidence jasno razvidno, da je bil eden od predavateljev tudi njen mož. V povezavi z dogodki pred šestimi leti je Godčeva na svojem Facebook profilu kmalu zapisala: “Leta 2013 sem na zahtevo Občine Šentjur na oddelek za družbene dejavnosti poslala spisek vseh pogodb, sklenjenih z vsemi predavatelji v letih 2010-2012. Takole je izgledal dokument. Prekrila sem le imena predavateljev, zaradi varovanja osebnih podatkov. Če na občini niso prej vedeli, da med nekje cca. 20 predavatelji del predavanj izvaja tudi moj mož (učilnice so pod pisarno župana), so to zagotovo izvedeli 2013 iz te tabele. Zgodilo se ni nič.”

Predsednica komisije in poslanka SDS Jelka Godec (Foto: STA)

Jelka Godec se je zahvalila vsem, ki so spremljali sago in ji na različne načine izražali podporo
Na omenjenem družbenem omrežju se je odzvala tudi v sredo zvečer, ko se je zahvalila vsem, ki so spremljali to dvodnevno sago, ki pa po njenem mnenju verjetno še ni končana, in ji na različne načine izkazali podporo, v nadaljevanju pa je izpostavila še časovnico s podrobnostmi dogajanja:

– Leta 2011 je bil opravljen telefonski razgovor s KPK. In uslužbenec mi je dejal, da ni problema pri sklenitvi pogodb.
– 2013 so imeli spisek pogodb na Občini Šentjur. Opravljena je bila notranja revizija poslovanja.
– 2018 javno pozovem občinskega svetnika Klemna Grdino naj prijavi zadevo, če sumi v nepravilnosti.
– V začetku leta 2019 naj bi svetnik Grdina od direktorja Razvojne agencije Kozjansko (RAKo) zahteval vpogled v pogodbe.
– Marca 2019 naj bi direktor RAKo Jure Raztočnik poročal na seji sveta zavoda o pogodbah.
– Julija na seji občinskega sveta OS Šentjur ponovno Grdina izpostavlja te zadeve.

Novinarka pajdaško-kapitalistične POP TV Godčevo dobesedno prisilila, da je dala izjavo
16. septembra 2019 pa se je čudežno pojavila anonimka na POP TV, ki to zadevo “razkrije” širši javnosti: “Novinarka me je dobesedno prisilila, da sem dala izjavo za njihovo TV, čeprav sem ji povedala, da sem na poti, da moram zadeve preveriti, ker je že to nekaj let nazaj in bi dala brez problemov izjavo naslednji dan takoj zjutraj. Dejala mi je, da bo prispevek objavljen isti dan, če ne bom dala izjave, bo videti, kot da ne želim pred kamero … Prispevek je bil objavljen dan kasneje. Torej se z mojo izjavo sploh ni mudilo. V torek je predsednik KPK Boris Štefanec za POP TV povedal, da naj bi kršila določila o omejitvi poslovanja in po navedbah novinarke, da takšno dejanje nima zastaralnega roka, da pa bi lahko imelo znake kaznivega dejanja. Novinarji so govorili, da gre za kršitev 35. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZintPK).”

Mediji se na vse načine trudijo diskreditirati in oblatiti Godčevo
KPK je v sredo pojasnila: “Komisija v zvezi z vašimi vprašanji pojasnjuje, da v primeru kršitve instituta omejitve poslovanja zastaralnih rokov ni. Omejitve poslovanja v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK) veljajo za organ ali organizacijo javnega sektorja, v katerem sta udeležena funkcionar naročnika in njegov družinski član. Organi, ki sicer delujejo v sklopu javnega sektorja, a njihovi predstojniki oziroma zaposleni nimajo statusa funkcionarjev, v skladu z veljavno zakonodajo ne zapadejo pod sistem omejitev poslovanja pod ZIntPK. V omenjenem primeru Jelka Godec ni imela statusa funkcionarke, zato ne moremo govoriti o kršitvi določil omejitev poslovanja. Glede na vse znane informacije in okoliščine v konkretnem primeru, ki jih je komisija v celoti izvedela šele po objavi prispevkov v medijih, v tem primeru obstaja utemeljen sum, da je šlo pri podpisu pogodbe s strani direktorice Ljudske univerze v Šentjurju za kršitve instituta nasprotja interesov. Za institut nasprotja interesov pa ZIntPK v 4. odstavku 39. člena določa, da lahko komisija uvede postopek v roku dveh let od opravljenih uradnih dejanj. Ker je bilo v konkretnem primeru dejanje storjeno leta 2012, komisija postopka ne more več uvesti.” Godčeva se ob tem sprašuje, kako lahko uradna institucija daje tako različne izjave, ki diskreditirajo ljudi: “Da se po enem dnevu medijskega linča iz medijskih objav seznanijo z mojim primerom? A jih ni novinarka POP TV seznanila?” Določene osebe lokalnega in državnega nivoja ter nekateri mediji so po njenih besedah dokazali le eno: “Kako diskreditirati osebo, ki ji ni nič dokazano, kako oblatiti ime moje družine, pripraviti senzacionalno novico in na koncu izvesti zame najslabšo možno varianto: zadeva je zastarala. Vedno bo pri nekaterih ostal sum, kaj pa če …”

Godčeva izraža podporo Mrevljetu, ki ga UKC, ki mu je prihranil 2,5 milijona evrov, toži zaradi razžalitve
Globoka država pa se je v zadnjih dneh lotila tudi vrhunskega kirurga dr. Blaža Mrevljeta, ki že dalj časa opozarja na napake v slovenskem zdravstvenem sistemu, med drugim pa je znan tudi po tem, da se je z dr. Markom Nočem zadnja leta boril, da so cene žilnih opornic v Sloveniji padle na raven cen Evropske unije, s čimer naj bi UKC Ljubljana prihranil do 2,5 milijona evrov. UKC Ljubljana zdaj za 100 tisoč evrov toži Mrevljeta, ki je sicer tudi sam strokovni sodelavec preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom. Godčeva se je odzvala tudi na to dogajanje: “Teden pred tem je moj strokovni sodelavec na preiskovalki #otroškakardiologija dr. Mrevlje prejel obvestilo, da ga toži ustanova UKC Ljubljana zaradi razžalitve, in sicer v višini 100.000 €. Ta isti dr. Mrevlje, ki je že na prejšnji preiskovalki #žilneopornice pomagal, da smo razkrinkali del korupcijske mreže dobaviteljev medicinskega materiala. Je tudi kolumnist, oster kritik zdravstva in posameznikov v tem sistemu.”

V nadaljevanju navede nekatere podrobnosti dogajanja: “Tik preden je za nagrado svojega uspešnega dela na UKCL Aleš Šabeder postal minister za zdravje, je svoje romanje iz UKCL do tožilcev začela kuverta z zbranimi ‘dokaznimi’ Mrevljetovimi članki. Šabedrovo zadnje dejanje v vlogi direktorja UKCL? Na eni izmed sej mi je Šabeder zabrusil v stilu: Saj ste vi odkrila neke korupcije v UKCL in nabave brez javnih razpisov … Zdaj moramo pa mi po sodišču hodit. A ima slabo vest? Saj ni bil on takrat direktor, ko so se dogajale nepravilnosti. Lahko bi se zahvalil, da smo mu s prstom pokazali, kje so bile nepravilne nabave. Ne nazadnje mu je to potrdila tudi revizija računskega sodišča.” Kot pojasnjuje Godčeva, Šabeder in klika v UKCL nista rekla hvala ne njej, ne dr. Noču, ne računskemu sodišču in ne Mrevljetu: “Dr. Noču niso dovolili tožbe proti Agenciji za raziskovalno dejavnost, ko so njegovi raziskovalni ekipi odvzeli sredstva za raziskovalno dejavnost. Dr. Mrevljetu so poslali tožbo. Sedanji direktor UKCL Janez Poklukar lahko dokaže, da ni marioneta v rokah zdravstvene mafije in tožbo umakne. Podpora, Blaž Mrevlje, in zahvala, ker pomaga pri mojem delu.”

Direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar in minister za zdravje Aleš Šabeder (Foto: STA)

Raztočnik, ki je “odkril” zadeve, povezane z Godčevo, je predsednik lokalnega odbora SD v Šentjurju, ki je na tem mestu le, ker “potrebujejo” podporo SD
Pri vsem skupaj je zelo zanimivo in sumljivo tudi to, da je direktor Razvojne agencije Kozjansko Jure Raztočnik, ki naj bi po 7 letih “odkril” zadeve, povezane z Godčevo, od leta 2012 predsednik lokalnega odbora SD v Šentjurju. Po neuradnih informacijah sicer v lokalnem okolju krožijo govorice, da Raztočnik pri vodenju Razvojne agencije Kozjansko ni uspešen, pri čemer ga tamkajšnji župan ne umakne izključno zaradi tega, ker potrebuje podporo SD. Ljudska univerza Šentjur je bila sicer Razvojni agenciji Kozjansko priključena leta 2015, pri čemer je zelo malo verjetno, da bi direktor prav zdaj pregledoval pogodbe za štiri leta nazaj. Ob tem velja poudariti, da je bilo predavanje soproga Godčeve opravljeno v okviru financiranja evropskih sredstev, kjer so vse pogodbe večkrat pregledane in revidirane. Tako je bilo tudi v konkretnem primeru, med drugim tudi s strani ministrstva za izobraževanje, znanost, in šport. Jasno torej je, da ministrstvo projekta ne bi odobrilo, če bi odkrilo kakšno napako.

Rok Krajnc

 • rubec

  SD je samo skrajšano ime. Na ajpesu lepo piše, da gre za stranko debilov.

  • Peter

   Zadnjič sem šel po cesti, pa iz enga črnga bmw ja stop ven en tip. Mu rečem živjo, se mi je zdeu neki znan. Tip reče živjo nazaj.
   Pol mi pa čez sto metrov pride, ta sem tažidanem reku živjo.
   Zdej me pa zanima, al sem zato že član esdeja al ne, no?

   • rubec

    Nisi. Si pa blizu članstvu ljubiteljev Begunj.

   • pedro

    Najbrž si pa njihov simpatizer, če še nisi član. :)

   • IZBIRA

    Hvalil se bo svojim, da je med ljudmi tako zelo priljubljen, da ga množično ustavljajo na ulicah, ga pozdravljajo, on pa vsakemu odzdravi, ker je on izšel iz delavnega ljudstva. Tako samohvalo pričakujem tudi na kakem TV soočenju.

   • marker

    To je podobno primeru, ko se štejeta Tit in Jože za borca, čeprav sta bila stara sedem in pet let ob koncu vojne.

    • JANEZ GUS

     Kdaj sem jaz že to zračunal.

   • milanček

    opravičil boš svoje nekontrolirano dejanje edino, da ga naslednjič pošlješ v3pm, požegnane od svinjakarja kućana!

   • Dragan Krstič

    Bod vesel da nis reku živ jo Jelinčiču.

   • samotoje

    Uf, tole bo pa še težko sranje. Kaj pa, če te je kakšna kamera posnela?

 • rabbit

  Da je Raztočnik od občine in podobnih subjektov v občinski in državni lasti spumpal 304.000 bi tudi lahko napisali. Vir:erar

 • Peter

  Aha, tako torej deluje zdravstveni sistem:
  – če prišparaš 2.5 mio te tožijo za 100,000…
  – če zagoniš 2.5 mio, te nagradijo s 100,000.
  Tako nekako, no.

 • pedro

  A, tako se zdaj gremo ? Je kaj narobe v zraku, ali mogoče esejevci nabirajo nore gobe namesto jurčkov.
  Ja, pa luna tudi vpliva na rast gob. Nekaj bo na tem.

 • PLavi-mil

  Še en levičarski pzdun, kateri se prodaja za drobiž.

 • bubamara

  Jelka, prepozno. Afera je zunaj in butalci so si samo zapomnili, da si omogočila možu zaslužek. SDS je tudi koruptivna. Medijem je spet uspelo.

  • Peter

   Težko jim je uspeti…
   Sicer pa je jasno, ko bodo šle stvari navzdol, bodo mediji privlekli na dan vlado 2004 – 2008, ki bo kriva za vse, no.

 • IZBIRA

  Jure Raztočnik v idiličnem podeželju speči cepec komunistične zdraharsko-agitatorske mreže. Aktiviran za izvedbo umazano nalogo na ukaz baze CK, ki je lahko zvok, slika, vonj, namig, ali kuverta pod mizo ipd. Ko opravi nalogo, se bo zbudil z usrano integriteto in v bedno prihodnost. Sramota za lastne potomce.

  • Peter

   Vsaj en, ki je upravičil dodatek za pripravljenost, no.

 • Vera

  Te vsiljive novinarke,se je treba izogibati ga.Jelka.

 • Unikatna

  Pokvarjenci! Hitro te lahko oblatijo!

 • Inkvizitor levice

  Te prasci levičarski ščitijo svoje riti za največje svinjarije ki jih počenjajo. Eni prasičji družini so odpisali 29 milijonov dolgov a glavni merjasec pravi, da je on najbolj oškodovan??? Ma kakšna država je to, da to dopušča. Jelko Godec zaradi nekih minornih napak hočejo diskreditirat in oblatit…in to samo zato ker je stopila zdravstvenim lobijem na rep. Zakaj nismo kučanistov leta 1991 lustrirali…ZAKAJ???☠ ☠ ☠

  • JANEZ GUS

   Kako misliš lustrirali.Za škarpo….

   • Inkvizitor levice

    Nič za škarpo. Vse bi fuknili v brezna, tako kot so oni ubijali nedolžne ljudi po vojni leta 1945 in jih metali v brezna, in to samo zato ker niso bili komunisti oz. bili so proti komunizmu. Pič*** jim materina levičarska ☠ ☠ ☠

    • JANEZ GUS

     A ne bi bilo bolje kastrirali.

     • Inkvizitor levice

      Ja, lahko jim tudi kurce in jajca odrežemo…ološ levičarska ☠ ☠ ☠

     • JANEZ GUS

      Strinjam se s tabo.To komunarsko golazen bi bilo že davno treba rasporedit po kandelabrih.

 • Antonius

  Raztočnik je vendar iz poštene stranke, zato je vreden vsega nezaupanja!
  Njegova politikantska stranka SD in zamrznjeni veleizdajalec iz CKZKS sta zamenjala ukradeno hišo v kateri je pred II. vojno domovala Trgovska akademija na Tomšičevi 5 za vilo, ki jo tudi niso rabili plačati, ker so je že leta 1945 na Levstikovi 31, ukradli I. Moskoviću.
  Edina politična stranka, ki deluje v svojih kupljenih prostorih je SDS, stranka poslanke Godčeve.

  • Inkvizitor levice

   Morala in etika bi v naši lepi deželici imeli čisto drugačno dimenzijo…seveda v vsaki državi politiki, levi in desni, podlegajo skušnjavam, ampak sistem bi to sproti reševal,…onemogočal bi in levim in desnim slaba dejanja, ne pa samo eni opciji kot sedaj. Pa še tradicija krščanskodemokratskih desnih strank bi naredila svoje…kmetje, delavci, podjetniki, bi bili med najbolj cenjenim in spoštovanim segmentom prebivalstva, delo bi bilo cenjeno in plačano, nedelo in lenoba ne bi bila nagrajena in spodbujana z napačno levičarsko socialno politiko…da sploh ne govorimo o zdravstvu in dolgotrajni oskrbi starejših.

   • Antonius

    Poizkus vsegliharstva se vam ne izide. Opozicija ne more biti odgovorna za početje, ki si ga že 24 let dovolijo preimenovani levičarji.
    Krščanskodemokratskih strank? Jaz poznam samo Toninove, ki so partijsko udbovskim in ZZB pomagali zapreti državne arhive.
    *Morala in etika*? Etična razmišljanja in odločitve za seboj potegnejo moralne posledice.

    • JANEZ GUS

     Za nagrado pa je odšla v Brusel.Saveda za visoko plačo.Murgelski ritolizniki.Lojze koliko je že bila tvoja številka.

  • xtc

   Samo tole.
   Glej.
   Ko boš tole druščino in razširjeno druščino poznal vsaj 15% kot jo poznam,bova debatirala-če ti napišem,kaj več boš mislil,da ni res in da lažem.

   • Antonius

    Ne razumem katera druščina? Koalicijska, opozicijska ali razširjeno obe?
    Nisem naiven, da ne bi prepoznal podtikanj in vsegliharstva.

 • Olga101

  Dovolj imamo levih fasistov in njihove kraje, laži in podtikanj! Očitno bomo morali množično na ulice in jih nagnati!
  Janeza Janšo blatijo že 28 let! SDS jim je trn v peti, saj je nepodkupljiva in dela ZA Slovenijo, zato se lotijo vsakega, od Anžeta Logarja, pa zdaj do gospe Godec!

  • Inkvizitor levice

   Poklat jih je treba…ološ komunajzerski ☠ ☠ ☠

 • Inkvizitor levice

  Je kdo gledal srba Jankovića sinoči pri Slaku? Kdor tem pravljicam o nedolžnosti verjame, je očitno prespal zadnjih 30 let. Njegova Elekta je pljačkala ljudi že v 80-ih. Malta, Bernardin hoteli….
  Gledam svoj namizni globus, pa si mislim,…centimeter,…dober centimeter je manjkalo leta 1945, da bi prišli pod angloameriški svobodni svet, pa bi vse civilizacijske, moralne, etične in vse ostale pridobitve do tedaj, ostale bolj ali manj nedotaknjene, bi preživele in se razvijale naprej in plemenitile našo domovino…….pa danes takšnih oddaj ne bi gledali. Drhal murgelska komunistična ☠ ☠ ☠

  • JANEZ GUS

   To komunistično kanalizacijo RTVS,POP,A,PLANET to komunistično propagando nimaš kaj gledat.Samo hrvate,srbe,Na to komunistično štalo RTVS,pa naj Amerikanc odloži ono boy.Da bo samo krater,,pa takrat,ko bodo vsi v štali.,mislim družbeno politični radnici.

   • Inkvizitor levice

    Tu pa tam si moraš ta ološ pogledat, da vidiš kako zelo so pokvarjeni. Veš kako pravijo, “imej prijatelje blizu, sovražnike še bližje”…da jih imaš pod kontrolo ☠ ☠ ☠

 • RATATA

  Visoka šentjurska politika z vplivom v globalnem svetu slovenskih medijev.

 • milanček

  a je to brat od kršinarja -reporter? tudi za buzeranta nista sposobna!

 • anzek

  Da je v ozadju udba, nekateri ji pravijo “globoka država”, ni nobenega dvoma. Potrebno je samo vedeti na kakšen način delajo in to delajo enako kot v rajnki Yugi.

  In kaj delajo: neprestano zbirajo podatke o “neprijatelju”, njegovih morebitnih grehih, nepravilnostih, pa tudi o vsakdanjih zadevah, za vsak sluščaj. Če nepravilnosti ni, si jih pa izmislijo. Saj je poznan primer, kako je odposlanec Kučana zahtval od hrvaške UDBE obremenilne dokaze o švercanju orožja JJ.

  Te podatke potem uporabijo v točno določenem trenutku. Njih niti ne moti, da so podatki prirejeni, zlagani. Za sabo imajo ja novinarske presstitute, ki se prodajo za hudo majhen denar, oni stvari napihnejo, priredijo…..

  Eden od teh je tudi Kršinar. Samo poglejte si Reporterjevo prvo stran, vse jasno!!

 • sodnikisozločinci

  Spodnja slika, nacistična in fašistična faca, tako da ni nič čudnega.

 • samotoje

  Na bruhanje mi gre ob vulgarni, nizkomentalni predvidljivosti udbovskih postopkov. Ko nekdo barabam iz ZKS krogov pride preblizu, sledi znan postopek (kdor ni doživel komunizma od blizu, je zamudil NKVD “izobraževanje”): diskreditacija in če se človek ne “unese”, še likvidacija. Tov. Kučan in mumija Zemljarič pa tudi udbovec Gorenc te postopke obvladajo v nulo. Ob tem so razni servilni novinarji in vaški funkcionarčki samo potrošno blago v službi višjih (torej denarnih) ciljev. Eden takih koristnih idiotov je tudi Čebašek, magistriral na osnovni šoli, ki se je na svoji spletni strani podal v spopad s temačnimi klerikalnimi silami, ki grozijo prevzeti Kamniški zbornik. Močno priporočam v branje, ker je treba vedeti, s kakšnimi ZKS primitivci imamo opravka leta 2019. https://www.kamnik.info/pismo-bralca-kamniski-zbornik-kot-glasilo-kamniske-desnice-in-klerikalnih-krogov/

 • xtc

  He,he,he Raztočnika?
  Fotr in sin-stroška države od zibelke do groba,hja z žlahto pa ned purane ne smejo past,ker jih ferderbajo.
  Hm?
  Svetnik Grdina?
  A to ni uni,ki je SD in žlahta prof. Grdine?

 • M x

  Režimski mediji gredo lahko spat nazaj .Škoda pisat ,ker se je narod zbudil.

 • Andrej

  Glede na silovit odziv komunistične mašinerije ima gospa Godčeva popolnoma prav. Vedno je bilo tako.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!