fbpx

Golob in Fajonova načrtno širita laži o ugledu Slovenije – dejstva govorijo drugače!

Predsednik vlade Janez Janša in ameriški predsednik Joe Biden (Foto: Vlada RS)

Opozicija in njim naklonjeni mediji so prepričani, da nas predsednik vlade Janez Janša sramoti v tujini. Rezultati na političnem parketu pa kažejo popolnoma drugačno sliko. Odnosi z ZDA so pod to vlado na najvišji ravni, Biden se je na srečanju v Bruslju z Janšo celo rokoval, medtem ko si je Janša z junaškim obiskom Ukrajine prislužil spoštovanje velikih zahodnih voditeljev, ki so ga povabili na pogovore. 

Predsednik vlade Janez Janša je znan kot politik, ki rad javno objavi svoje mnenje. Prav tako je ambiciozen vizionar, ki sledi svojim prepričanjem. Ravno zaradi njegove osebnosti in poguma, da pred celim svetom pove kaj si misli, je dobil pozornost tujih medijev in politikov. Ta pozornost pa ni bila vedno pozitivna, tudi na račun domače opozicijske politike in njihove podaljšane roke v tujih medijih.

Mediji so bili polni besed, da je z Janšo nekaj hudo narobe, njegovi tviti pa naj bi nas sprli s celotnim svetom. “Ker je predsedujoči Svetu EU in ker so njegove tarče bile mednarodne, je postalo zelo hitro očitno, da škandaloznega obnašanja pred tujim občinstvom, če ga že uspešno trpimo in po malem tudi skrivamo v domači hiši, ne bo mogoče prikriti,” so se razpisali, pri čemer so dali jasno vedeti, da jih moti, da za Slovenijo ve celoten svet.

Kanadski predsednik vlade Justin Trudeau (levo) in predsednik vlade združenega kraljestva Boris Johnson (desno). (Foto: Vlada RS)

Zaradi Janševih tvitov so v opoziciji v medijih zganjali paniko in so celo zahtevali sklic izredne seje odbora za zunanjo politiko, kjer se je moral zagovarjati zunanji minister Anže Logar. Slednji je tudi zatrdil, da so odnosi z ZDA na najvišji ravni doslej in da tviti premierja Janše glede volitev v ZDA ne morejo ogroziti čezatlantskih odnosov. Opozicijo je tudi pozval, naj skrbijo za interese Slovenije v tujini in podpirajo stališča vlade. Dobre odnose je Logar kasneje še potrdil z obiskom ameriškega državnega sekretarja Antonyja Blinkna.

Ameriški državni sekretar Antony Blinken in slovenski zunanji minister dr. Anže Logar (Foto: Vlada RS)

V nadaljevanju so mediji dejali, da je država “talka počutja predsednika vlade”. Pravijo, da si je Janša nabral pozornost in norčevanje zaradi predčasne čestitke Donaldu Trumpu na ameriških volitvah in s kritiko Joeja Bidna ter nekaterih drugih diplomatov. Kot kaže pa se Biden pretirano ne ukvarja z Janševo kritiko, da je eden najšibkejših predsednikov ZDA, saj so včeraj med njima popolnoma normalno stekli pogovori na srečanju vrha Nata. Janša se je z Bidnom tudi rokoval.

Biden se očitno ne ukvarja z Janševimi tviti
Mogoče je Biden vedel, kaj je zapisal Janša, a slednjega ocenjuje po dejanjih. Biden mu je izkazal posebno čast, kar pomeni, da je ameriški predsednik navdušen nad pogumom, ki ga je pokazal Janša, ko je skupaj s kolegoma iz Češke in Poljske z žegnom predsednika Evropskega sveta in predsednice Evropske komisije nenadoma obiskal ta hip najbolj nevarno destinacijo na svetu, to je z ruskimi vojaki, tanki in raketnimi sistemi oblegani in obstreljevani Kijev. Ti junaki so vlili pogum tudi drugim visokim predstavnikom baltskih držav, ki so prav tako obiskali Ukrajino.

Janez Janša, Petr Fiala in Mateusz Morawiecki so po obisku Kijeva poklicali predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela o rezultatih misije.

“Ne vemo, koliko konkretnih dokazov bi slovenski mediji, politiki in predvsem volivci potrebovali za spoznanje, da je Janševo sovražno, impulzivno, provocirajoče, zarotniško in žaljivo vedenje največja možna grožnja ugledu slovenske države in končno tudi njeni ekonomiji, pred katero bi se, prav iz tega razloga, morali začeti resno in sistematično braniti,” so še poudarjali levičarski mediji, medtem ko dokazi ne govorijo v njihov prid, saj v nasprotju z njihovimi trditvami, slovensko gospodarstvo beleži odlične rezultate, pri sanaciji dolga pa smo uspešnejši od večine držav EU.

Sara Rančigaj