Golob išče reaktivca le zase in nekaj pripravlja

Foto: STA

Premier Robert Golob (Svoboda) išče zase poslovno letalo s posadko, je razkril časopis Finance. Letalo premier išče, ker je Falcon pogosto pokvarjen, rednih linij iz Ljubljane je malo, povrhu pa, kot poroča portal N1, imata predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Svoboda) pri uporabi Falcona prednost pred Golobom.

Pri dodatnem letalu, ki ga išče kabinet šefa vlade, te prednosti drugih vej ne bo, ker letalo iščejo le za Goloba. Na razpis sta se, poročajo Finance, prijavili dve podjetji: Janez let iz Ljubljane in Flycom iz Žirovnice. Kabinet namerava dodatno letalo najemati, ko ga bodo potrebovali. Okvirni sporazum bodo sklenili za dve leti, za lete pa bi lahko v tem obdobju porabili do 120 tisoč evrov.

Premier pa je na svojem FB računu danes še sporočil, da se nekaj pripravlja in napovedal, da bo kmalu sporočil več. Ker je premier dejal, da ne bo nič več obljubljal, je skrivnostna napoved še posebej nenavadna.

V času prejšnje vlade Janeza Janše (SDS), ko je DZ vodil Igor Zorčič, predsednik pa je bil Borut Pahor, tako velikih potreb po poslovnih reaktivcih ni bilo, pa čeprav je v tistem času država predsedovala EU. Pravico do poslovnih poletov novi politični vrh razume bolj svobodno, kot so jo prejšnji.

Spletni časopis