fbpx

Golob, ki se predstavlja kot sprememba, zagrozil z izgonom več 100 tisoč volivcev: “Čas je, da jih naženemo!”

Robert Golob (Foto: STA)

Potem ko je nekdanji direktor družbe Gen-I Robert Golob prejšnji teden naznanil svojo politično aktivacijo, je bila v četrtek v Kinu Šiška organizirana javna tribuna z naslovom “V kakšni državi želimo živeti?”. V družbi predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela in tako imenovanega žvižgača Ivana Galeta se je v glavni vlogi pojavil nihče drug kot Golob, ki se je znesel nad aktualno vlado in jo označil za fašizem. “Čas je, da jih naženemo. To ni desničarska politika, to je fašizem,” je zagrozil.

Robert Golob, ki se mu je iztekel mandat v državni družbi Gen-I, kjer je poleg preostalih finančnih privilegijev letno zaslužil okoli pol milijona evrov bruto, očitno poleg strank tako imenovane koalicije KUL predstavlja izbranca tranzicijske levice na državnozborskih volitvah, ki so razpisane za 24. april.

Na tribuni je bilo mogoče med drugim slišati, da naj bi se Golob pogovarjal z več ljudmi, ki imajo tako desne kot leve vrednote in delajo na pošten način. Pravi, da si vsi želijo vrnitev v normalo, da se ljudem povrne upanje. Očitno si normalo predstavlja tako, da po vzoru totalitarnih režimov nažene oziroma se znebi tistih, ki mu niso po volji. “Čas je, da jih naženemo. To ni desničarska politika, to je fašizem,” je namreč zagrozil, saj sam meni, da vladajoča politika ne predstavlja zrele desničarske politike v državi Zahodne Evrope.  Ob tem je, kot je opazil tudi novinar Bojan Požar, vidno grozil tudi s pestjo ter jeznimi obraznimi grimasami.

Ko je Golob najavil svojo politično aktivacijo, je zatrdil, da je po njegovi oceni napočil čas, ko ni več prostora za politično pasivnost in da si prizadeva za to, da bi prišlo do spremembe slovenske politične kulture. “Glavni namen gibanja je sprememba politične kulture, če se bo treba opredeljevati glede političnega sodelovanja po volitvah, pa naj povem, da je sodelovanje mogoče z vsemi, s katerimi delimo enake vrednote,” je namreč napovedal. Glede na to, da je Golob na javni tribuni meni nič tebi zagrozil, da bi nagnal vladajočo politiko, se poraja vprašanje, kakšno spremembo slovenske politične kulture si je zadal? Takšno, da nekoga izženeš, ker ti ni po volji?

Foto: Printscreen YouTube N1

Ko novega mandata ni dobil predsednik uprave Gen-I Robert Golob, je završalo v javnosti. Za to je s pomočjo mainstream medijev, ki so naklonjeni tranzicijski levici, poskrbel Golob sam, ki se je navzven predstavil kot žrtev političnega kadrovanja, ker se sam nikakor ni zmogel sprijazniti z dejstvom, da ne more večno ostati na poziciji, ki je več kot odlično plačana. Ker se je Golob moral posloviti od zneskov, o katerih lahko navadni državljani le sanjajo, se je odločil, da vstopi v politiko in očrni aktualno vlado, ki je Golobu dala vedeti, da ni nenadomestljiv in najbolj sposoben za vodenje družbe Gen-i.

Glede na njegovo retoriko pa ni čudno, da večino potencialnih volivcev pobira ravno iz bazena KUL. To potrjuje tudi razpredelnica potencialnih prehodov med strankami.

Na družabnih omrežjih zavreščalo
“Le kaj se nam obeta, če Golob zmaga na volitvah?” se zgroženo sprašuje marsikdo na družabnem omrežju Twitter. Medtem ko novinarja na javni RTV Slovenija Igorja Pirkoviča zanima na kakšen način si je vendarle Golob zamislil izgon, eden od tviterašev poudarja, da je nevarno, ko neki človek grozi z izgonom več 100. 000 volivcev in volivk, ki so leta 2018 namenili svoj glas strankam SDS, Nova Slovenija in Konkretno. In to naj bi bila “nova sprememba”? Radikalnejša retorika od #KUL in Kordiševih groženj z bajoneti v morje..,” je še dodal. “Ta Golob je še večji komik od Šarca. Do včeraj, ko je bil direktor državne firme s 40 jurji plače, ni zaznal fašizma, odkar ni več direktor se mu prikazujejo Mussolini, Pinochet, firer itd. Bo treba spet v gozdove,” je pripomnil drugi tviteraš. Tretji pa pripomnil: “Kaj je to, kletnik iz Bodi Sprememba?  Madona gre to hitro. Edina sprememba bo to, da bo Golob na koncu imet 50 tisoč mesečne place. Ker, “lets face it”, gre se mu/jim za denar. Kdor tega ne vidi je slep, naiven ali radikalni levičar.”

Sara Kovač