fbpx

[Video] Golobu ušlo o botru Kučanu, Kosova ostala brez sape

Foto: zajem zaslona

Po tem, ko je tudi uradno svojo kandidaturo na predsedniških volitvah napovedala Marta Kos, podpredsednica stranke Gibanje Svoboda, so kamere ujele njen presenečeni izraz po tem, ko je predsednik vlade Robert Golob med svojim govorom v podporo Kosovi na zelo nenavaden način omenil nekdanjega predsednika države Milana Kučana.

V preteklem tednu je svojo kandidaturo za naslednico Boruta Pahorja napovedala Nataša Pirc Musar, sledila pa je uradna napoved kandidature podpredsednice Gibanja Svoboda Marte Kos. Nemudoma so se pojavili nekateri pomisleki glede tega, da bosta kandidatki deležni glasov iz iste volilne baze, nekdanji predsednik države Milan Kučan pa je prav tako mnenja, da ni dobro, da ima ena stranka tri najpomembnejše funkcije v državi.

Na Kučanovo izjavo se je zanimivo, če ne celo cinično odzval premier in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob. Ob tem je dejal, da se mu “pomisleki o tem, kaj je prav in kaj ne, zdijo iz trte izviti. Škoda, da jih je izrekel nekdanji predsednik države, ki je bil ravno tako predsednik zveze komunistov. Meni je to škoda, ker spoštujem gospoda Kučana, ampak mogoče pa tudi on kakšnega kozla ustreli”.

Kamera je po Golobovem napadu Kučana ujela resnično zaprepaden izraz na obrazu Marte Kos, za katerega še ni znano, ali je bil posledica Golobove kritike, čeprav glede na Golobovo izjavo to ne bi niti bilo tako čudno.

Tanja Brkić