fbpx

Golob odpotoval v Berlin k Scholzu, ko se je ta znašel sredi mamilarskega škandala

Premier Robert Golob in nemški kancler Olaf Scholz (foto:epa)

Po tem, ko je v Nemčiji odjeknila novica o razvratni zabavi vladajoče nemške socialdemokratske stranke z nemškim kanclerjem na čelu, kjer je po poročanju nemških medijev najmanj devet žensk zaužilo drogo za posilstvo, je danes na delovni obisk Scholzu odšel tudi premier Robert Golob.

Premier Robert Golob je danes odletel na domnevni delovni obisk v Berlinu, kjer se bo srečal z nemškim kanclerjem Olafom Scholzem. Presenetljivo se bo Golob srečal z vodjo sestrske stranke slovenske SD v sredi razvratnega škandala, ki je nastal na poletni zabavi SPD, ki je bila samo za povabljene, končala pa se je s tem, da je bilo z drogo za posiljevanje omamljenih devet žensk.

Po poročanju STA si bosta Golob in Scholz danes izmenjala poglede o aktualnih razmerah, ki so na dnevnem redu voditeljev EU, ter govorila o možnostih nadaljnjega sodelovanja med državama. Slovenski predsednik vlade se prav gotovo ne bo mogel izogniti vprašanju, na kateri točki je revizija nakupa oklepnikov Boxer, govora bo tudi o energetski krizi, s katero se sooča EU. Do obiska pa prihaja v sila neugodnem času, ko Scholz še kako potrebuje zaveznike. Na domačem parketu se sooča z afero, ki bi ga lahko v pravih okoliščinah odnesla s položaja.

Na zasebni zabavi orgije in droge
Nemčija je namreč zgrožena nad poročanjem o razvratni zabavi, kjer naj bi se dogajalo marsikaj, sploh pa zdaj, ko povsod vlada kriza in ko se tudi Nemčija  močno bori tako z energetsko kot prehransko krizo. O razvratni poletni zabavi nemških socialdemokratov je prvi pisal berlinski dnevnik Tagesspiegel, predstavnik za stike z javnostmi v SPD pa je novico nato potrdil. Zapisal je, da doslej potrjenih devet žrtev, žensk, ki so bile omamljene z drogo za posilstvo. Po poročanju tujih medijev pa naj bi berlinska policija sporočila, da preiskuje težke telesne poškodbe, potem ko jih je prijavila 21-letna udeleženka razvratne zabave. Na tradicionalni poletni zabavi je bilo okoli tisoč ljudi, poleg kanclerja tudi poslanci stranke. Šlo je sicer za dogodek, na katerem so bile navzoče samo vabljene oseb.

Droge za posilstvo običajno dajo v pijačo ali hrano, žrtve pa so nato zmedene in se niso sposobne upreti spolnemu napadu. Tanja Fajon se na ta škandal še ni odzvala, v Berlin je takoj pohitel Golob s svojim prijateljem za energetiko.

Tanja Brkić