fbpx

Golob pravi, da ima težave z obvladovanjem “hitrih prstov”

Robert Golob (foto: fb)

Predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob ustvarja skupaj z Marjanom Šarcem vzporedno medijsko ozračje, ki ga na drugi strani podpirata agenciji za merjenje javnega mnenja Mediana in Ninamedia. Oba sta se odločila za nastope samo pri preverjenih medijih, kjer so vprašanja voditeljev že vnaprej znana. Golob se je odločil, da svojega Twitter profila ne bo imel, saj bi se rad izognil “skušnjavi hitrih prstov”. Vsi predsedniki vlad in držav Evropske unije imajo Twitter račun. Biti brez na tem mestu je danes isto kot nekoč biti nepismen,” mu je pojasnil Janša. 

Predsednik stranke Gibanja Svoboda Robert Golob se očitno s političnimi nasprotniki ne želi soočati po Twitterju, saj je dejal, da ne bo imel profila na Twitterju, “ker bi se rad izognil skušnjavi hitrih prstov”. Po njegovi oceni bo to majhen korak za demokracijo, vendar verjame, da velik za Slovenijo.

“V virtualnem svetu Mediane in Ninamedie je to možno, v realnem vladnem in evropskem pa ne,” je dejal predsednik vlade Janez Janša. S tem se je premier nanašal na vzporedni svet, ki ga kreirata omenjeni agenciji, ki s svojimi rezultati sooblikujeta javno mnenje pri tem pa favorizirata Goloba za zmagovalca volitev. Rezultati pa so pokazali, da je bil v preteklosti “Dončič slovenske politike” Marjan Šarec daleč stran od napovedi njegovih volilnih rezultatov. 

Janša je Golobu tudi poudaril, da vsi predsedniki vlad in držav Evropske unije imajo Twitter račun. Res je predstavniki Evropske unije imajo svoje Twitter račune, kjer lahko hitro in v obširnem obsegu pojasnijo ljudstvu njihove misli in odločitve. Eden redkih, ki nima svojega Twitter računa, pa je denimo madžarski premier Viktor Orban

Golob sledi Jankovićevi strategiji
Janša se prav tako kot evropski voditelji redno poslužuje Twitterja, kjer obširni publiki na kratko pojasni dogajanje, prav tako pa rad komentira tudi odločitve svojih nasprotnikov. Ocenjuje, da je biti na tem mestu brez Twitter računa enako, kot nekoč biti nepismen. Sicer pa tudi vzornik Janković pravi, da ne uporablja računalnika,” je pojasnil. 

Golob je pri javnem izpostavljanju izjemno previden
Očitno je Golob pri svoji kampanji res izjemno previden, kljub temu, da bi mu lahko Twitter pomagal pri širjenju baze volivcev. Več kot očitno nima toliko poguma, kot ga ima Janša, ki je zaradi svojih tvitov neprestano na tapeti poslancev. Golob se je tako odločil za bolj varno stran, saj se bo obvaroval pred možnimi negativnimi komentarji glede na njegove objave. Podobno previdnost je opaziti tudi na soočenjih, saj se jih udeležuje le pri preverjenih medijih, kjer so vprašanja že vnaprej določena.

Foto: Facebook.

Golob pa je v predvolilni kampanji 18. marca kreiral svoj Facebook profil, ki ga po vsej verjetno upravlja njegova služba za odnose z javnostmi. Na njegovem profilu so izpostavljeni glavni izseki njegovih nastopov v javnosti in njegove misli, medtem pa za razlike od ostalih notranje in zunanjepolitičnega dogajanja ne komentira, temveč se osredotoča le na politično kampanjo. Opaziti pa je, da svojim sledilcem včasih tudi odgovarja, oziroma to storijo tisti, ki so odgovorni za upravljanje njegove Facebook strani.

Sara Rančigaj