fbpx

Goloba na soočenja ne bo

Robert Golob je imel med soočenjem v levem ušesu napravo. (Foto: Gledalec Nova24TV)

Vodja Gibanja Svoboda Robert Golob je preklical udeležbo na predvolilnem soočenju na POP TV, razlog pa naj bi bila okužba s covidom. S tem se je elegantno izognil tudi sredinemu soočenju ena na ena s predsednikom vlade Janezom Janšo in očitkom o bančnem računu iz Romunije.

Danes ob 20. uri je napovedano predzadnje soočenje na POP TV pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami, toda po zanesljivih informacijah je svojo prisotnost na soočenju preklical Robert Golob z obrazložitvijo, da je pozitiven na covid.

Toda pozor, Golob bo kljub temu nastopil v oddaji, in sicer prek povezave Skype, kjer bo lahko brez težav uporabljal slušalke in druge pripomočke. Prav tako ima sedaj eleganten izgovor, da ga ne bo na soočenje ena na ena s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Od komplikacij do pripomočkov v ušesih
Kot je znano iz dosedanje prakse njegovih nastopov pred televizijskimi zasloni, Golob na soočenjih ni vedno nastopal povsem suvereno, pogosto je deloval nervozno in napadalno. Soočenj na “neprijaznih” televizijah se je izogibal pod pretvezo, da niso dovolj objektivni, na “prijaznih” televizijah pa so ga pred soočenji opremili z vnaprej pripravljenimi vprašanji.

Sodu je izbilo dno, ko so gledalci opazili, da je imel Golob na soočenju na RTV v svojem levem ušesu tujek oziroma napravo za komunikacijo iz daljave, pri čemer se upravičeno domneva, da je imel za seboj pomočnike. V Golobovi stranki nam takrat na vprašanja o slušalkah niso odgovorili s pojasnili, zato se bodo med večerno oddajo prek spleta zopet pojavljale govorice o prišepetovalcih.

Peter Truden