Golob vnovič ponižal Mojco Šetinc Pašek

Poslanka državnega zbora, nekdanja svobodnjakinja, Mojca Pašek Šetinc. Vir: STA

Mojca Šetinc Pašek je bila danes razrešena z mesta predsednice parlamentarne preiskovalne komisije za pregon opozicijskih medijev. Na funkciji jo bo nadomestila poslanka svobode Tamara Vonta. Šetinc Paškova bo tudi odstranjena kot članica parlamentarne komisije. 

Predsednik vlade je pred prazniki sklical novinarsko konferenco, na kateri je naznanil, da je stranka iz svojih vrst izključila Mojco Šetinc Pašek. Slednja je bila eden najbolj prepoznavnih obrazov njegove stranke, predvsem zaradi njene predhodne novinarske kariere. Njeno aktivistično delovanje ob sočasnem vztrajanju, da je pri svojem delu neodvisna, je pogosto razburjalo slovensko javnost.

Ko je bila izvoljena v državni zbor, je postala predsednica preiskovalne komisije, katere edini namen je bil pregon medijev, ki so kritični do aktualne oblasti. Pri tem pa se je skupaj s sodelavci večkrat spotaknila ob črko zakona. Danes smo denimo pisali, da je direktor medijskih podjetij Boris Tomašič kazensko ovadil Mojco Šetinc Pašek zaradi eklatantnih kršitev načel poštenega postopka. Poslanka je bila hkrati deležna tudi hudih kritik zaradi laži, ki jih je izrekla na račun Nove24TV. Spomnimo tudi na javno priznanje člana preiskovalne komisije Lenarta Žavbija, ki je na eni izmed sej komisije dejal, da je ta pri svojem delovanju pridobila nepooblaščen vpogled v finančno poslovanje tednika Demokracija in tudi v osebne podatke naročnikov tednika.

Vir: Državni zbor

Tudi poslanka, ki jo je nadomestila, je nekdanja novinarka. Tamara Vonta je nekdanja novinarka medijske hiše POP TV, pa tudi nekdanja poslanka Pozitivne Slovenije, katere predsednik je bil župan Ljubljane Zoran Janković.

S. K.