fbpx

Golob zavrača soočenja kot po tekočem traku

Predsednik Gibanje svoboda Robert Golob (foto: sta)

Predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob cilja na zmago na volitvah, kar pa mu bo zelo težko uspelo, če bo vztrajno zavračal povabila na soočenja. Kot je pojasnil sociolog dr. Borut Rončević, Goloba usmerjajo drugi, zato so mu prepovedali hoditi na soočenje, saj bi volivci kaj hitro ugotovili, da ne prinaša tistega, na kar upajo. Golob je zavrnil povabilo na kavo skupaj z Aleksandro Pivec na BK TV, šestič pa je že zavrnil povabilo v oddajo Slovenija izbira. “Danes je predsednik Gibanja svoboda Robert Golob šestič (!) zapored zavrnil soočenje v oddaji Slovenija izbira. V oddaji, v kateri nastopajo tudi stranke KUL. Odpovedal je vsa soočenja do volitev. Očitki Janezu Janši, da se ne upa z njim soočiti, so v tej luči skrajno nenavadni, je pojasnil sovoditelj omenjene oddaje Luka Svetina. 

Kampanja predsednika stranke Gibanje svoboda dr. Roberta Goloba je povsem jasna, a povsem netransparentna v smislu soočenj. To pomeni, da je popolnoma jasno, da se spretno izogiba javnim soočenjem na televiziji. Redka izjema je le soočenje na Pop TV, kjer ima že vnaprej znana vprašanja in so mu tudi izjemno naklonjeni.

Povabila na druga soočenja pa zavrača kot po tekočem traku. Predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec se je izjemno veselila kave in prijetnega klepeta z Golobom na skupni kavi jutri pred kamerami. “Pa ni poguma in tako se bo kava očitno temeljito ohladila,” je dejala Pivčeva.

Goloba tudi (še) ni bilo na nobeno soočenje na RTV, N1 in Planet TV. “Danes je predsednik Gibanja svoboda Robert Golob šestič (!) zapored zavrnil soočenje v oddaji Slovenija izbira. V oddaji, v kateri nastopajo tudi stranke KUL. Odpovedal je vsa soočenja do volitev,” je pojasnil sovoditelj oddaje Slovenija izbira Luka Svetina.

Dejstvu, da komercialna medijska hiša Proplus navija za Goloba, botrujejo družinske povezave, pojasnjuje Požareport. Tjaša Slokar Kos, direktorica informativnega programa Pop TV in Kanala A, je tudi družinsko povezana z Robertom Golobom oziroma Gibanjem Svoboda. Njena svakinja Marta Kos je namreč Golobova kandidatka za funkcijo zunanje ministrice, hkrati pa je tudi sestra Draga Kosa, ki je seveda mož Tjaše Slokar Kos.

Robert Golob je imel med soočenjem v levem ušesu napravo (Foto: gledalec Nova24TV)

Edino soočenje, ki se ga je udeležil, je bilo torej soočenje na Pop TV. Pri tem je Golob imel pomoč, kot bi si učenec v šoli napisal “plonk listke” med testom, saj so ga gledalci (s)pregledali in razkrili slušalko v njegovem ušesu. Očitno je imel Golob pomoč “iz ozadja” in so mu njegovi pomagači prišepetavali, kaj mora reči. “Robert Golob pravzaprav ni avtonomen politik. Njega usmerjajo drugi, njemu drugi povedo, kaj je zanj dobro, in so mu pravzaprav prepovedali hoditi na soočenje, ker bi se razkrila slika med tem, kaj si njegovi volivci želijo, in med tem, kaj on v resnici prinaša,” je že pred časom pojasnil sociolog dr. Borut Rončević.

Tudi raziskovalni novinar Bojan Požar je Goloba pozval k zbiranju poguma, da bi se pojavil v njegovem intervjuju v oddaji Ura moči, kjer ni vnaprej zastavljenih vprašanj. Golob tudi javno ni razkril, zakaj se ne udeleži soočanj, je pa namignil, da se predsednik vlade Janez Janša boji soočenj z njim. “Zagotovo gre za načrt. Upam, da bo vseeno zbral dovolj poguma.”

Janša je na Twitterju pojasnil, da se soočenj na Pop TV ne udeležuje, saj so ga blokirali na Twitterju. “Hm. Slišim nekaj o zavrnjenem vabilu. Polno strokovnjakov za teorijo zarote. In medijsko svobodo. Ste imeli kdaj soseda, ki je najprej zaklenil svojo hišo, potem pa vas je povabil v goste?” je zapisal. Svetina pa še dodaja, da so očitki Janši, da se ne upa z njim soočiti, v tej luči, ko se sam izogiba soočenj, skrajno nenavadni.

Sara Rančigaj