fbpx

[Video] Golobič napadal Erjavca že pred leti in mu skušal pripisati krivdo v aferi Patria, ki jo je ustvaril operativec “burek koalicije” Drago Kos!

Stric iz ozadja Gregor Golobič in novi stari kandidat za predsednika DeSuS-a Karel Erjavec. (Foto: sta)

Gregor Golobič, glavni operativec globoke države pri rušenju aktualne vlade in kreiranju nove Koalicije ustavnega loka (KUL), ki se je je prijel kar vzdevek “burek koalicija”, je pred parlamentarnimi volitvami 2008 javno napadel takratnega ministra za obrambo Karla Erjavca in mu skušal pripisati krivdo za nakup vojaških oklepnikov Patria. Pri tem je zanimivo, da je pri aferi sodeloval Golobičev drugi operativec burek koalicije, Drago Kos. Danes bi Golobič odnesel celotno poslansko skupino Demokratične stranke upokojencev, skupaj s starim/novim predsednikom Erjavcem na svojo stran.

Mediji, ki jih te dni orkestrirano vodi Gregor Golobič, na različne načine snubijo morebitnega predsednika DeSUS-a Karla Erjavca na svojo stran, torej v vstop v koalicijo KUL, kamor bi “pripeljal” tudi poslance Demokratične stranke upokojencev.

Toda dialog na predvolilnem soočenju leta 2008 na POP TV, kjer sta se Golobič in Erjavec verbalno spopadla in kjer ni manjkalo ostre retorike, spomni, kaj si je nekdanji predsednik propadle stranke Zares mislil o prvaku upokojenske stranke.

Golobič napadel Erjavca in mu skušal pripisati krivdo za posel z oklepniki Patria
Golobič je namreč pred parlamentarnimi volitvami 2008 želel takratnega ministra za obrambo Erjavca vplesti v sproducirano afero Patria, kjer je sodeloval tudi sedanji operativec KUL koalicije Drago Kos in mu pripisati krivdo za posel z vojaškimi vozili. Erjavec mu je odgovoril: “Gospod Golobič veliko govori in zelo učeno. Ampak, kako naj mi izberemo nekega oklepnika, ki ga ni. In celo pismo na MIR je bilo podpisano v času vladavine LDS. In potem mi naredimo javni razpis in Patria je 20 odstotkov cenejša. Kaj bi izbrali, Patrio ali oklepnika, ki ga ni? Vas povabim v Šoštanj in si boste ogledali Patrio,” je Erjavec pojasnil Golobiču, ki mu je odvrnil: “Ni problema.” “Vem, da ni problema,” mu Erjavec ni ostal dolžan in nadaljeval: “Vi vidite preveč problemov, vi preveč črno gledate odkar niste več na oblasti, gospod Golobič.” Golobič pa je na to odvrnil: “Vi jih vidite premalo, pa ste plačani zato, da jih vidite in rešujete.” “Poglejte, da je žaljiv. Jaz pošteno zaslužim svojo plačo. Tri leta me vsak dan napadajo in vemo kdo. Veste, to je pa nesramno,” replicira Erjavec. Golobič pa znova ni ostal dolžan in je želel repliko: “Minister Erjavec ni izjavil. Sistemske tehnike nismo izbrali zato, ker vozilo še ne obstaja. Pred tremi minutami je rekel “izbrali jih nismo zato, ker če bi jih izbrali, bi dobili aneks na aneks na aneks. Na to sem opozoril,” Erjavec pa je na to odvrnil: “Jaz imam drugačno znanje …”  

Golobič: Erjavec ne varuje problemov upokojencev, temveč je problem stranke DeSUS
Da pri KUL ne gre za neko pristno ljubezen ali vsaj zanos, lahko prepoznate že z osnovami psihoanalize. Telesna govorica, mimika, retorični zdrsi, vse to kaže na to, da tisti, ki nam jih ad nauseam kot glavne akterje servirajo osrednji mediji, tam niso na podlagi lastnih želja in zamisli, ampak po diktatu. Lutkovni mojster, čigar volja je skoraj gotovo izdahnila KUL, Golobič, trenutno potrebuje Erjavca v svojih načrtih, toda Golobičevo mnenje o njem, ko je bil v politiki še aktiven, ni bilo preveč pozitivno. Golobič, nekdanji politik, ki je imel največ vpliva na medije in novinarsko srenjo, pa tudi na distribucijo oglaševalskega denarja prek državnih podjetij v medije, je pred časom delil svoje mnenje glede stranke DeSUS in predsednika stranke Erjavca.

“Stranke imajo neke programe. DeSUS je izrazito one “issue party”. Karel Erjavec je “issue” te stranke in njegova funkcija, ki ni katera koli. “Issue”, ki ga reklamira je skrb za upokojence. Resorji, ki so s tem povezani, se jih bojijo kot hudič križa. Erjavec sistematično noče ministra za delo, ker je njegov politični program status quo.” Kot minister pa moraš po besedah Golobiča delati na spremembi. “Moraš upoštevati realnost. Moraš kaj narediti,” je povedal jasno. “Kaj DeSUS motivira? Kaj Karla Erjavca v politiki zanima, motiv v njegovi politiki je funkcija, h kateri spada varovanje in šofer. To je zgodba, ne koliko je ministrstvo močno. Tam je en ogromen aparat, ki to melje in servisira  tega ministra, da živi kot bubreg v loju (brezskrbno),” je izpostavil Golobič in dodal, da ta ne varuje interesov upokojencev, ki imajo nizke pokojnine.

Domen Mezeg