fbpx

Golobičev scenarij: Prevzeti DeSUS z Zorčičem

Propadli politik Gregor Golobič in predsednik DZ RS Igor Zorčič (Foto: STA)

Po fiasku napada na oblast s projektom KUL, sta se glavni operativec globoke države Gregor Golobič in ekipa sedaj umaknila v ozadje, pravijo naši viri. Če so najprej pred televizijskimi kamerami “pokurili” ekonomista Jožeta P. Damijana, potem pa še dolgoletnega predsednika DeSUS Karla Erjavca, sedaj poteka nov manever v tišini. V ozadju, brez pompoznih napovedi novinarja POP TV Anžeta Božiča in njegovih televizijskih kolegic.

Tokrat se spet lotevajo stranke DeSUS, iz katere so včeraj sporočili, da so bile za izpraznjeno predsedniško mesto oddane tri vloge s kandidaturami in soglasji kandidatov. Vložili so jih Ljubo JasničSrečko Felix Krope in Gorazd Žmavc.

Zorčič se je zavil v molk
Scenarij Golobiča in prijateljev iz ozadja pa naš vir opisuje: “Po mojih informacijah se bo Ljubo Jasnič umaknil Igorju Zorčiču, če bo ta kandidiral za DeSUS. V bistvu Zares prevzema DeSUS.” Zorčič, ki se še naprej oklepa mesta predsednika Državnega zbora RS, je s poslancema Janjo Slugo in Banimirjem Rajićem prejšnji mesec izstopil iz poslanske skupine SMC, ki ga je predlagala na funkcijo predsednika državnega zbora. Ob vprašanju, ali se karkoli dogovarja z Jasničem, se je Zorčič zavil v pomenljiv molk.

Nekdanja vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga je ob izstopu iz SMC predsedniku stranke Zdravku Počivalšku očitala “ugrabitev stranke.” Zakaj, ko je vendarle Počivalšek član stranke in je za njegovo imenovanje na mesto predsednika glasovala tudi sama, ni povsem jasno. Ali tudi sama sodeluje v Zorčičevem poskusu ugrabitve stranke DeSUS, katere niti člani ni, pa zaenkrat še ni jasno.

Igor Zorčič in Branislav Rajič. (Foto: STA)

So pa Zorčič, Sluga, Lep in Rajić konec marca z ustanovitvijo poslanske skupine nepovezanih poslancev že izvedli manever, kakršnega je pred leti izvedel Golobič, ki je sicer politično propadel, ko so ga mediji ujeli na laži. Zares.

Sara Kovač