fbpx

Golobov bančni račun v tujini; da so kar tako izrabili njegovo ime, je laž

Robert Golob (Foto: STA)

Odkar se je elektro oligarh Robert Golob ponovno politično aktiviral, o njem javnost ni slišala absolutno nič pohvalnega, sam pa se s pomočjo levičarskih medijev ves čas na vse pretege trudi ali zanikati vse obtožbe ali jih celo skriti. Laganje, prikrivanje, zanikanje in prelaganje odgovornosti na druge so edine “vrline”, ki jih je slovenski elektrooligarh predstavil slovenski javnosti, in edino transparentno v povezavi z njim postajajo njegovi poskusi vedno vnovičnega prikrivanja resnice javnosti, kar pa tudi dosega svoj konec. 

Golobova nezakonita plača in nagrade, laganje o omenjenih visokih dohodkih, njihovo prikrivanje z različnimi izgovori. Tako je svojo ponovno politično aktivacijo začel Robert Golob, vodja Gibanja Svoboda. Kasneje je jama, ki si jo je izkopal, postajala vse globlja. Poleg tega, da se je že od začetka izogibal vsem vprašanjem in odgovarjanju nanje, čeprav bi bilo to najmanj, kar bi lahko storil, je kasneje skrival in lagal še o ostalih stvareh. Za domnevno korupcijske nečiste posli na Neretvi je obtožil Bošnjake, za skrivanje dohodninske napovedi si je izmislil nov izgovor, danes pa o obtožbah o odprtju računa v Romuniji trdi, da so mu ukradli identiteto?! Težko je sploh povedati, kako absurdno je Golobovo mišljenje, da bodo ljudje zares verjeli vsem tem nebulozam. Enako se je na družbenem omrežju spraševal tudi urednik Planet TV Mirko Mayer, ki je zapisal, da Golobove laži postajajo scenarij za znanstvenofantastični film.

Golobove izmišljotine mejijo na znanstvenofantastični film
“Kdo v svetovnem merilu pa je Golob, da bi mu v Romuniji ukradli identiteto in odprli lažni račun v podružnici avstrijske bančne skupine?
Je sodelavec tujih obveščevalnih služb?”, se je na družbenem omrežju Twitter spraševal Mirko Mayer, ki je povzel v enem stavku točno to, kar se sprašuje vsa slovenska javnost ta trenutek o naslednji zadevi. Po sumljivih poslih v Bosni je portal Siol odkril in razkril podatek, da naj bi imel Golob v tujini odprt račun, kar pa je Golob zanikal z zgodbo o Neretvi. Sprva. In ko mu nihče več ni očital odprtega računa v tujini, ga je vnaprej sam zanikal, češ, da ga mediji s tem poskušajo diskreditirati. In ko si je pljunil v lastno skledo, je moral najti način, kako to popraviti, kjer pa pride na vrsto nov izgovor, tokrat malo bolj izviren: “Ukradli so mi identiteto v nekem romunskem zakotnem mestu.” In naj opomnimo, da je račun v tujini začel omenjati sam, ko je na dan prišla njegova afera v BiH in takrat ukradene identitete ni omenjal. “To seveda pomeni, da od začetka ni iskren. To smrdi do neba,” meni Mayer.

Image

Da so banke kar tako odprle in zaprle račun, je čista laž
Ne pretiravamo, če rečemo, da se to res sliši kot iz scenarija znanstvenofantastičnega filma, ker je na prvem mestu vprašanje, zakaj bi sploh kdo nekdo ukradel identiteto Robertu Golobu. In vsi se zavedamo natančnosti bank pri odpiranju računa, vsekakor se take stvari urejajo osebno, kjer komitent osebno pride na mesto izvedbe, pri tem pokaže potni list, se identificira. “Glede odprtja: banke so pedantne, želijo videti komitenta, njegov podpis, potni list”, je kot piko na i opravičil svoj dvom v resničnost Golobove trditve tudi Mayer. Po Golobovih besedah pa naj bi romunska banka takoj, ko so jo obiskali njegovi odvetniki, račun sama zaprla, kar pa je bil po Mayeryevih besedah Golobov “salto mortale”, saj “podobno kot pri odprtju računa: nobena banka ne bo kar tako zaprla računa na svojo roko.”

Golobove zgodbe “smrdijo do neba”
Ker je njegova panika v zanikanju računa v tujini tako nerazumljiva, jo Mayer v tvitih skuša pojasniti z dejstvom, da je “GEN-I pod Golobovim vodstvom v Romuniji odprla hčerinsko podjetje jeseni leta 2009. Pol leta po tem, ko je bosanski Avaz objavil posnetek, ki Goloba povezuje s posli na reki Neretvi. Morda je zato še pred našim razkritjem BiH “afere 15 odstotkov” v paniki začel o računu v tujini”, je zapisal Mayer, kar pa še dodatno vzbuja dvom v njegovo domnevno izmišljeno zgodbo o kraji identitete.

Pri tem je Mayer dodal tudi kritiko Delu, ki je o tem poročal: “Če sem ciničen, so mu očitno ukradli ime, denarja pa ne. Mislim, da smo s tem kvazi odgovorom za Delo dosegli dno. Vse vas ima za norce.” 

Kljub temu, da se trudi na vse pretege prikriti vse nečiste posle, ki vsakodnevno prihajajo na dan, Golobu to ne uspeva več. Z vsako besedo se zbudi nov dvom, vsak njegov izrečeni stavek pa prinese novo laž. In na vse to vedno znova izpostavlja svojo lastnost, ki pa ga vsekakor ne prikazuje v luči dobrega vodje, in sicer – prelaganje odgovornosti na druge. Robert Golob je očitno marsikaj, vsekakor pa ni človek, ki bi mu zaupali v roke državo.

Tanja Brkić