Golobova ljubica sestankovala z Marcelom Štefančičem!

Marcel Štefančič na kavi s Tino Gaber. (Foto: Twitter/Bojan Požar)

Niti teden dni še ni minilo, odkar je ustavno sodišče tranzicijski levici predalo javno televizijo, ti pa so se ti že podali v boj za svoje stolčke in “depolitizacijo”. O tem, kako strokovno in nepristransko se bodo lotili kadrovanja, priča dejstvo, da o tem na sestanku z Marcelom Štefančičem razpravlja Golobova spremljevalka Tina Gaber. Ali je bila tam v imenu partnerja in premierja Roberta Goloba, smo pojasnila zahtevali od kabineta predsednika vlade, vendar je Golob na današnji tiskovni konferenci zanikal, pozor, verodostojnost fotografij. Premier torej znova laže.

Tranzicijska levica ne počiva pri prevzemu javnega medija. Verjetno bi bila situacija v Sloveniji veliko boljša, če bi bili pri vseh zadevah tako hitri in učinkoviti. Kadrovanje na RTV je očitno že v polnem teku, na to temo pa sta po poročanju Požareporta že sestankovala skrajni socialistični aktivist Marcel Štefančič in Golobova intimna prijateljica Tina Gaber, ki sta po vseh novodobnih (medijskih) definicijah “neodvisna” civilna družba.

Gabrova se je, kot poroča portal, namreč včeraj popoldne ob kavi dobila z Marcelom Štefančičem jr. Sestala naj bi se v kavarni SEM na Metelkovi, le predvidevamo pa lahko, da je bilo tema pogovorov kadrovanje na RTV Slovenija, saj se bo kmalu zamenjal svet RTV Slovenija in bodo tega prevzeli kadri politične levice. “To samo nesporno potrjuje naše napovedi, da bodo vse ključne kadrovske in programske zadeve, povezane z ‘osvobojeno’ in ‘depolitizirano’ RTV Slovenija, sprejemali ali vsaj potrjevali na relacijah med ožjim krogom predsednika vlade Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) in nekaterimi vodilnimi politiki Levice,” je ob tem zapisal Bojan Požar. O čem točno sta govorila, ni znano, je pa gotovo, da se premierjeva nova spremljevalka, ki, mimogrede, postaja vedno močnejša odločevalska figura neposredno blizu premierja Goloba, in nekdanji voditelj oddaje Studio City zagotovo nista pogovarjala o zaščiti živali in veganstvu.

Zdi se, da enako drži tudi napoved portala, da bo novi svet RTV že na prvi seji zamenjal sedanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatmougha z Mirkom Štularjem, v. d. direktorja Radia Slovenija, ki bo po tem scenariju nemudoma zamenjal v. d. direktorja TV Slovenija Uroša Urbanijo, čeprav bi bilo to v nasprotju s petkovim sklepom ustavnega sodišča in umikom začasnega zadržanja Golobove novele zakona o RTV. Med drugim je na to nezakonito zamenjavo na oddaji N1 z dr. Petrom Gregorčičem namignila oziroma javno spodbudila tudi poslanka Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc.

Sicer pa naj bi se za funkcijo direktorja TV Slovenija, ki jo zdaj zaseda Uroš Urbanija, spopadla novinar in voditelj Zvezdan Martič ter prejšnja direktorica Natalija Gorščak. Jadranko Rebernik, odgovorno urednico informativnega programa, naj bi zamenjala Tanja Starič, zdaj voditeljica Odmevov, omenjajo pa tudi nekdanjega voditelja TV Dnevnika in bivšega dopisnika iz Beograda Dejana Ladiko. Pa še to. Igor E. Bergant se menda ne bori za nobeno funkcijo, ostal naj bi zgolj voditelj Odmevov, to pa zaradi želje po ohranitvi svojih zasebnih poslov zunaj RTV Slovenija – moderiranje dogodkov in prireditev, kar je zanj zlata finančna jama, piše portal.

Ana Horvat